Now Reading
De vorbă cu…Alexia : “Într-o societate monocromă îmi colorez viața prin emoție și orice context care mă inspiră și mă face să prind culoare.”

De vorbă cu…Alexia : “Într-o societate monocromă îmi colorez viața prin emoție și orice context care mă inspiră și mă face să prind culoare.”

La o primă vedere pare fragilă. Dacă îi asculți muzica te îndrăgostești. Universul ei interior este atât de puternic încât fascinează, intrigă și te face să îți dorești să o descoperi.

Ea e Alexia, cea mai fresh și ascultabilă artistă din România care, cu Monocrom, ne-a cucerit iremediabil. Ascultăm piesa asta aproape zilnic de ceva vreme, evident că nu am ratat nici piese precum Cronic – colaborarea cu Dj Project, Dansez – colaborarea cu Amuly,  Gemeni și Balanță sau Privirea ta.

Astfel că azi cunoaștem povestea Alexiei într-un nou interviu realizat de Daily Magazine. Enjoy! 

 

See Also

Salutare, Alexia, şi bun venit în cadrul Daily Magazine! Cum arată universul tău muzical în prezent?
Helloo!! Arată așa cum mi l-am dorit dintotdeauna! Plin de neprevăzut, de muncă, autocunoaștere și descoperire, odată cu lansarea fiecărei piese.
Cum te-ai descrie în 3 cuvinte celor ce, din  nefericire, nu au apucat să te cunoască muzical până acum, atât ca om, cât şi ca artist?
Ambițioasă, simplă și, în același timp, complexă.
 Cum consideri că te-ai schimbat industria în care activezi până în prezent? Ce vise ai reuşit să îndeplineşti de la debut şi până acum?
Având în vedere că asta mi-am dorit să fiu sau să fac dintotdeauna, e fascinant și mă consider un om norocos. Am bifat deja niște dorințe din lista pe care “am creat-o” acum 2-3 ani de exemplu. Cred că cel mai copleșitor moment a fost atunci când mi-am auzit prima piesă la radio….mi-am dorit mult asta și s-a întâmplat mult mai repede decât aș fi crezut.
Care au fost principalele lecţii învăţate din cooperarea cu Dj Project şi vorbind despre cum ai ajuns să colaborezi cu cea mai bună trupă dance din România, cât de mult consideri că ajută online-ul în lansarea/formarea carierei unui artist?
Foarte mult. Tocmai datorită rețelelor de socializare am ajuns să fiu descoperită de unii dintre cei mai buni oameni din industrie, cu care lucrez acum. Am învățat multe și pe parcurs…mai ales pe parcurs, însă de la prima piesă lansată, cea în colaborare cu Dj Project, am învățat să am răbdare și încredere în oamenii cu care lucrez și care, la rândul lor, cred în mine.
Ce înseamnă pentru tine o voce realmente bună, şi cum defineşti succesul raportat la realitatea de azi?
Talent și muncă, în egală măsură. Degeaba ai talent dacă nu îl muncești și degeaba muncești dacă nu ai ce. O voce bună, pentru mine, înseamnă emoție..dincolo de orice tehnică vocală, transmiterea mesajului e cea mai importantă și, până la urmă, și cea care face diferența.
Ce ţi-ai dori să schimbi la industria artistică din România, dacă ai avea această putere?
Muzica să îți spună ceva. Mi se pare că în ultima vreme s-a “comercializat” foarte mult muzica și îmi pare tot mai superficială și lipsită de identitate.
Piesele tale au versuri foarte puternice, foarte sensibile. Ce te inspiră atunci când creezi?
Nu pot să spun că le-am făcut singură, aici intervin mereu oamenii cu care lucrez, Alex, Vlad sau Marian, dar în general, pornesc de la o stare, o idee, indiferent dacă vorbim despre text sau topline.
Cum îţi place să-ţi colorezi viaţa într-o societate monocromă?
E o întrebare drăguță, recunosc. Prin emoție,  venită în cea mai mare parte de la oamenii dragi, o situație sau orice context care mă inspiră și mă face să prind culoare, din orice punct de vedere.
 Cât de cronică mai este iubirea, feelingul real în contemporan?
Depinde de cât de cronică e văzută iubirea prin ochii fiecăruia. Iubirea, zic eu, e singurul lucru care face ca orice să funcționeze, indiferent de domeniu sau context. Dacă nu există iubire și emoție, nu prea are cum să funcționeze nimic. Dar, cum orice lucru de calitate, se obține greu, iar cultura sau normele impuse de societatea contemporană fac ca procesul ăsta, numit iubire, să pară cronic.
Crezi în astrologie, în destin?
Nu pot să zic neapărat că aș crede în așa ceva, știu, paradoxal am și o piesă despre zodii, dar cred într-o oarecare potrivire între astre. O convingere pe care o am este că “nimic nu e întâmplător”.
Ce îţi place să citeşti în ochii publicului tău?
Emoția și sentimentul că am un scop, că am o miză. Faptul că sunt un intermediar, prin care poate fi transmis mesajul dorit, iar acel canal e muzica, în cazul meu.
3 lucruri de care încă îţi e dor în vremurile pe care le trăim.
Să merg la bunici la țară și să mă joc în curte cu toate animalele de acolo, să mănânc ce îmi gătea mereu bunica atunci când eram micuță și să mă plimb desculță în curte. Mi-e dor de asta de multe ori, însă știu că acum e diferit contextul, mi-e mult mai greu să ajung acasă, dar e de neuitat amintirea copilăriei și a vacanțelor petrecute acolo în fiecare vară.
Cine eşti tu când nimeni nu te vede?
Un amalgam de sentimente și emoții. Mi-ar plăcea să fiu mai rațională și să nu îmi folosesc atât de mult partea emoțională. Mă ajută uneori să stau eu cu mine și să descopăr lucruri noi, cred că e un proces continuu care nu ar trebui să aibă de a face cu vârsta sau experiența de viață.
Cum arată viitorul pentru tine?
Promițător, challenging și fun.
Pe final, ce mesaj are de transmis Alexia din prezent către Alexia din viitor?
See yaa, acolo unde îți doreai sau dorești!! Știi că poți orice și mereu ai putut orice! Fii doar echilibrată, muncește și privește mereu partea constructivă și frumoasă a lucrurilor!

 

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
3
Not Sure
1
Silly
0
View Comment (1)
  • Aceasta tanara frumoasa, talentata si cu foarte mult bun simt ar merita sa-si gaseasca, incet-incet, un loc alaturi de marile voci ale Romaniei. Fanii o sustin cum pot, dar are nevoie si de sprijinul mass-media ! Daca ne uitam in urma cu 6 ani, la paritia ei de la Next Star, CRBL spunea : “O sa ajunga mare…” Asa cred si eu !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top