Now Reading
FNT 2022 | ANA-IOANA MACARIA: “Spectacolul Tatăl ne arată că în mijlocul tragediei există mereu măcar un strop de zâmbet.”

FNT 2022 | ANA-IOANA MACARIA: “Spectacolul Tatăl ne arată că în mijlocul tragediei există mereu măcar un strop de zâmbet.”

Valoroasă actriță de teatru și de film. Regizor. Câștigătoare a Premiului Uniter pentru Cea mai bună actriță în rol secundar. Astfel poate fi descrisă pe scurt Ana-Ioana Macaria, invitata noastră de astăzi din cadrul seriei de interviuri dedicate Festivalului Național de Teatru ediția 32. Eveniment ce se va derula la București în perioada 5-13 noiembrie 2022.

Ana-Ioana Macaria este prezentă în cadrul noii ediții de festival cu un tulburător spectacol ce are drept temă principală familia. Tatăl de Florian Zeller, regia Cristi Juncu, Teatrul Bulandra București. Spectacolul se va juca miercuri, 9 noiembrie, cu începere de la ora 19, în Sala Liviu Ciulei – Teatrul Bulandra. Bilete aici

 

3 elemente ce asigură trăinicia teatrului indiferent de vremuri

Text/scenariu interesant, actori buni, public interesat.

 

3 moduri în care pot descrie teatrul românesc, în genere

Subfinanțat, eterogen, de gașcă (!)

 

3 noutăţi aduse pe scena FNT 2022 de teatrul nostru

Victor Rebengiuc în TATĂL (în regia lui Cristi Juncu, scenografia Carmeencita Brojboiu), o FURTUNĂ de sunete (în regia Adei Milea, scenografia Andu Dumitrescu). Am doar două noutăți.

 

3 elemente ce pot descrie spectacolul invitat în FNT 2022

Vorbind despre spectacolul Bulandrei în care joc și eu – TATĂL – aș răspunde (iar) Victor Rebengiuc într-un rol impresionant, o dramaturgie ce nu ține cont de cronologia faptelor ci de crearea unui anume efect asupra spectatorilor (nu dezvălui mai mult), un carusel-labirint în care se pierd personajele….

 

CREDIT FOTO – COSMIN ARDELEANU

 

See Also

3 puncte de liant între generaţii/expresii artistice de-a lungul istoriei

Dragostea pentru scenă, meserie, public.

 

3 mesaje cu care mi-ar plăcea ca publicul să rãmână dupã vizionarea acestui spectacol

Să fim blânzi unii cu alții, viața e oricum destul de grea… Să le spunem celor pe care-i iubim că-i iubim – nu știm cât timp avem pentru asta… În mijlocul tragediei există mereu măcar un strop de zâmbet.

 

3 moduri în care văd viitorul artei teatrale în România

Subfinanțat, eterogen, de gașcă (!) Nu înseamnă că nu mi-aș dori să-l văd altfel…

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top