Now Reading
Premieră @Odeon: Pandorium după „Fabule” de La Fontaine

Premieră @Odeon: Pandorium după „Fabule” de La Fontaine

După montările cu GARDENIA de Elżbieta Chowaniec și PENTRU BINELE TĂU de Pier Lorenzo Pisano, regizorul Zoltán Balázs (Ungaria) revine pentru a treia oară la Teatrul Odeon unde pune în scenă spectacolul PANDORIUM după „Fabule” de La Fontainescenografia Constantin Ciubotariu, cu Conrad Mericoffer, Alina Berzunțeanu, Mădălina Ciotea, Sabrina Iașchevici, Ioana Mărcoiu, Crina Mureșan, Cătălina Mustață, Paula Niculiță, Simona Popescu.

Limbajul său artistic versatil și multi-fațetat oferă audienței o experiență teatrală complexă, în care mișcarea și muzica sunt ridicate la același nivel cu cuvintele.

Premiera este programată joi, 3 și vineri, 4 noiembrie, ora 19.00, în Sala Majestic.

Așa cum italienii îl au pe Dante, englezii pe Shakespeare, spaniolii pe Cervantes, germanii pe Goethe, genii a căror operă rezumă o epocă și sufletul unui popor, la francezi La Fontaine este unul din marii scriitori cu adevărat reprezentativi ai psihologiei naționale, inofensiv autor de fabule în aparență, de fapt unul din criticii cei mai lucizi și mai necruțători ai societății din timpul lui.

Creează o operă originală, de o extraordinară varietate și vitalitate, plină de umor și înțelepciune, constituind atât o panoramă a viciilor și defectelor umane, a nedreptăților și asupririi sociale, cât și un compendiu al unei morale care se sprijină pe bun simț, cumpătare și precauție.

Verva, naturalețea, ironia și umorul acestor mici capodopere spirituale, în care evoluează personaje alegorice alese în special din regnul animal, rămân valabile și astăzi, deși au fost scrise acum aproape trei secole. Iar relațiile dintre bărbați și femei, cu secretele lor, se oglindesc la fel în acest caleidoscop, „o amplă comedie cu o sută de acte diferite și a cărei scenă este universul”, după cum își definea opera însuși La Fontaine.

 

See Also

PANDORIUM
după Fabule de La Fontaine

Adaptarea, coloana sonoră, coregrafia și regia: Zoltán Balázs (Ungaria)
Scenografia: Constantin Ciubotariu
Traducerea: Tudor Măinescu și Aurel Tita

Cu: Conrad MericofferAlina Berzunțeanu, Mădălina Ciotea, Sabrina Iașchevici, Ioana Mărcoiu, Crina Mureșan, Cătălina Mustață, Paula Niculiță, Simona Popescu

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top