Now Reading
OAMENI DE TREABĂ | CRINA SEMCIUC : “Filmul în sine pentru mine a fost un cadou, lucrul la personajul Cristina mi-a adus o bucurie foarte mare, care m-a împlinit.”

OAMENI DE TREABĂ | CRINA SEMCIUC : “Filmul în sine pentru mine a fost un cadou, lucrul la personajul Cristina mi-a adus o bucurie foarte mare, care m-a împlinit.”

Capricoană în fire și în talent, Crina Semciuc este una dintre actrițele pe care le admirăm de ceva vreme și cu care ne dorim, la fel, să ne întâlnim media.

Binecunoscută din roluri în producții precum #Selfie69, Fetele marinarului, Cu un pas înainte, recentul Marocco, Crina Semciuc joacă în prezent în rolul principal feminin din producția Oameni de treabă. Producție pe care o promovăm, cu care am legat un frumos parteneriat și care va avea premiera națională pe 25 noiembrie.

Astăzi citim povestea Oameni de treabă din perspectiva Crinei Semciuc în acest nou interviu special din seria ODT.

 

La ce nivel consideri că a ajuns în prezent filmul românesc? Există trenduri, direcţii, îţi place să le urmezi sau să joci contra curentului?

Cred că nu este vorba despre „un trend” , mai degrabă despre încercările reușite sau mai puțin reușite de a spune povești care ne dor, despre cum ne asumăm traume pe care le-am împrumutat ori moștenit, și simt că suntem mai reali, suntem din ce în ce mai aproape de public, de oglinda unei societăți care se vindecă. Cred că, în momentul ăsta, putem spune că există mai multe genuri de film, mai multe feluri de a spune o poveste. Cinematografia se dezvoltă și nu mai avem un singur stil.

Ce înseamnă pentru tine provocarea “Oameni de treabă”, cum te-a modelat ca personalitate artistică/umană lucrul pentru acest proiect?

Cristina e un suflet care există în fiecare femeie, care se luptă să supraviețuiască într-o lume plină de prejudecăți, într-o lume în care adevărul se pierde când ajunge să lupte cu puterea. Filmul în sine pentru mine a fost un cadou, lucrul la personajul Cristina mi-a adus o bucurie foarte mare, care m-a împlinit.

Cum a decurs colaborarea cu regizorul Paul Negoescu? Care sunt principalele 3 lecţii învăţate de la el?

Mă aflu la a două colaborare cu Paul, și îmi place foarte mult liniștea lui, libertatea pe care o are atât în repetiții, dar și pe platoul de filmare, și, nu în ultimul rând, încrederea cu care ne investește. Să fii liber, liniștit și să ai încredere în munca ta.

 

 

Cum ai gestionat momentele mai dificile de la filmări?

Nu au fost momente dificile la filmare, sau cel puțin nu legate de filmare. A fost un moment dificil , când, din motive personale, am fost nevoită să mă întorc acasă, iar Paul și Anamaria Antoci (producătoarea filmului), au fost lângă mine. Mulțumesc Paul, mulțumesc Anamaria.

 

Care au fost principalele 3 etape din lucrul la personajul tău?

Castingul, repetițiile și filmarea.

 

Principalele 3 diferenţe/similitudini între personalitatea ta şi cea a personajului tău.

Am împrumutat multe lucruri una de la alta. 🙂

See Also

 

La ce să se aştepte publicul din partea producţiei Oameni de treabă?

La o poveste cu adevăruri bine spuse și filmate într-o cheie comică.

 

 

Cum ai descrie pe scurt un om de treabă în contextul cotidian de azi vs ce vedem în film (personajele care susțin că sunt oameni de treabă)

Cred că dacă alegi să asculți un om, și să încerci să-l ajuți, dar așa cum are el nevoie, nu tu, te poți numi un om de treabă.

 

Ce i-ai spune unui tânăr care oscilează între profesia de actor şi orice altă profesie? De ce ar alege actoria?

Doar dacă simte că are întrebări despre el, despre lume, despre ce se întâmplă în sufletele noastre, și dacă e în căutare de răspunsuri, atunci poate încerca și ușa asta.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top