Now Reading
MIHAELA TELEOACĂ | FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU “TOMA CARAGIU”: “O comedie romantică, în care toate personajele primesc o a doua șansă, este mai actuală ca niciodată.”

MIHAELA TELEOACĂ | FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU “TOMA CARAGIU”: “O comedie romantică, în care toate personajele primesc o a doua șansă, este mai actuală ca niciodată.”

Teatrul de Comedie este prezent în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Toma Caragiu de la Ploiești cu spectacolul Desculț în parc de Neil Simon, o poveste de dragoste cu un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea.

Piesa a devenit celebră datorită ecranizării din 1967, care îi avea pe în distribuție pe Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer. Distribuția îi include pe Anca Dinicu, Mihai Bendeac, Mihaela Teleoacă, George Mihăiţă, Şerban Georgevici şi Matei Arvunescu. Spectacolul se va juca la Ploiești joi, 17 noiembrie, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Bilete aici.

Stăm de vorbă azi, în cadrul seriei de interviuri dedicate Festivalului, unde Daily Magazine este partener media, cu distinsa actriță Mihaela Teleoacă.  Ne vedem la Teatru cu mințile deschise!

 

Bună ziua, dna Mihaela Teleoacă şi bun găsit în cadrul Daily Magazine! În luna noiembrie ne vom bucura de prezenţa dvs artistică, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Ploieşti, cu spectacolul Desculţ în Parc, de la Teatrul de Comedie Bucureşti. Spuneţi-mi ce înseamnă pentru dvs ca actor, şi ca om, acest spectacol şi cât de actual este mesajul său în spaţiul contemporan de azi?

 

E o bucurie și sunt onorată de invitația la Festivalul Internațional de Teatru de la Ploiești.  Pentru mine acest spectacol a fost ca o gură de oxigen, după perioada grea prin care am trecut și el a venit ca o explozie de bucurie pentru public. O comedie romantică, în care toate personajele primesc o a doua șansă, este mai actuală ca niciodată.

Cum percepeţi fenomenul festivalurilor de teatru în România, ce beneficii reale aduc în industrie?

Un festival de teatru este, fără îndoială, un privilegiu pentru orașul ce îl găzduiește. El se naște cu multe sacrificii și multe nopți nedormite din partea organizatorilor. Dar ce bucurie pentru publicul ploieștean în această perioadă să poată viziona “ acasă “ o selecție de spectacole din toată țara!

 

Ce aţi auzit frumos despre Ploieşti şi teatrul său şi v-ar plăcea să (re) descoperiţi o dată cu acest festival?

Eu am trăit nu o dată emoția de a juca pe scena ploieșteană. Sper ca și de data aceasta publicul cald să primească spectacolul Teatrului de Comedie cu aceeași energie bună.

 

 

Care sunt elementele despre care consideraţi că asigură trăinicia spectacolului Desculţ în parc, dincolo de vremuri?

Un spectacol ce are “ ingredientele“ principale: text bine scris, distribuție corectă și o regie explozivă, într- o scenografie miraculoasă pe o muzică spumoasă.

 

Ce aţi învăţat din întâlnirea cu regizorul spectacolului, Mihai Bendeac şi de la partenerii dvs de scenă?

Sunt la a doua întâlnire cu Mihai în calitate de regizor ( și nu mă opresc aici 🙂 ). Și de această dată, când ne-am apucat de lucru, spectacolul era gata în capul lui. Este maniac și iși contruiește fiecare personaj la virgulă, orchestrează textul ca pe o simfonie, are acest har împletit cu o muncă de salahor în construcția replicilor comice. Jucăm împreună de aproape 20 de ani și am de fiecare dată siguranța că drumul pe care mă conduce este clar cel mai bun. M-am bucurat să revin pe scenă cu George Mihăiță, care e mereu surprinzător și, nu în ultimul rând, vreau să spun despre partenera mea, Anca Dinicu, pe care nu o cunoșteam și am fost “contaminată”de talentul și energia sa.

See Also

 

Ce aţi împrumutat/ ce aţi dăruit personajului dvs din spectacol?

Nici o femeie nu-și dorește să fie o scorpie și se sperie când cineva îi pune în față oglinda și o caracterizează ca atare.

Sigur că am fost “surprinsă”când Mihai m-a distribuit în acest rol (eu sunt o persoană atât de drăguță :)))) )dar am luat-o ca pe-o provocare și am încercat, în final, reabilitarea doamnei Banks în ochii publicului, prin iubire!

 

Principalul motiv pentru care aţi cumpăra bilet la acest spectacol şi cu ce v-ar plăcea să rămână spectatorul după vizionare?

Sigur, “nostalgicii” vor cumpăra bilet doar când vor vedea titlul piesei! “Curioșii” vor intra la acest spectacol cu gândul să vadă ce trăznăi a mai făcut Bendeac! Dar clar, distribuția acestui spectacol este cel mai bun motiv pentru care nimeni nu ar rezista! Ce e sigur, după vizionarea acestui spectacol, orice spectator va avea nivelul de serotonină ridicat! Ceea ce e un lucru bun!

 

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker