Now Reading
RICHARD BOVNOCZKI | FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU “TOMA CARAGIU”: “Spectacolul Noaptea bufonilor ne transpune într-un univers al emoțiilor, al aspirațiilor, al amintirilor, al forței si al dorinței de a trăi.”

RICHARD BOVNOCZKI | FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU “TOMA CARAGIU”: “Spectacolul Noaptea bufonilor ne transpune într-un univers al emoțiilor, al aspirațiilor, al amintirilor, al forței si al dorinței de a trăi.”

Richard Bovnoczki este, cu certitudine, unul dintre cei mai prolifici actori de teatru din generația actuală din România. Dispune de o înțelepciune și o eleganță clar remarcabile și o versatilitate actoricească mereu surprinzătoare.

În cadrul Festivalului Internațional de Teatru Toma Caragiu, organizat de Teatrul ploieștean cu același nume, ne vom bucura de prezența lui Richard Bovnoczki atât în cadrul spectacolului Regele moare, cât și într-o întâlnire artistică de neratat de către orice iubitor de teatru, cu Marian Râlea, în spectacolul Noaptea bufonilor, prezentat de Unteatru București.

Spectacolul se va juca duminică, 20 noiembrie, cu începere de la ora 17, în Sala Teatrului de Animație „Imaginario. Bilete aici. Dedicăm interviul de azi lui Richard Bovnoczki și unui spectacol de văzut cu sufletul deschis, de toate vârstele.

 

Bună ziua, dle Bovnoczki, şi bun găsit în cadrul Daily Magazine! În luna noiembrie ne vom bucura de prezenţadvs artistică, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Ploieşti, cu spectacolul Noaptea bufonilor, de la Unteatru Bucureşti. Spuneţi-ne ce înseamnă pentru dvs ca actor, şi ca om, acest spectacol şi cât de actual este mesajul său în spaţiul contemporan de azi?

În primul rând, acest spectacol înseamnă o reîntâlnire cu Alexa Visarion si cu Marian Râlea. E un demers care asigură creativitate. E o șansă și un privilegiu să fac parte din acest spectacol. Actualitatea constă în actul teatral în sine. O situație, doi actori și un spațiu crează o poveste care ne transpune într-un univers al emoțiilor, al aspirațiilor, al amintirilor, al forței si al dorinței de a trăi.

Cum percepeţi dvs fenomenul festivalurilor de teatru din România, ce beneficii reale aduc în industrie?

Nu sunt preocupat de industrie, indiferent de ce domeniu ar fi vorba. Un festival are meritul de a aduna artiști din spații culturale diferite, trupe de teatru din țară pe care nu ai șansa, de multe ori, să le vezi în alt context, e o sărbătoare care aduce un timp fascinant pentru localnici.

Ce aţi auzit frumos despre Ploieşti şi teatrul său şi v-ar plăcea să (re) descoperiţi o dată cu acest festival?

Am rămas cu amintiri plăcute, calde de la scurtele vizite făcute cu diferite ocazii culturale ținute la Ploiești.

Care sunt elementele despre care consideraţi că asigură trăinicia spectacolului Noaptea bufonilor, dincolo de vremuri?

Teatrul si omul!

 

 

See Also

Ce aţi învăţat din întâlnirea cu regizorul spectacolului, Alexa Visarion şi de la partenerul dvs de scenă?

Misterul. Taina cuvântului si a gestului.

Ce aţi împrumutat/ ce aţi dăruit personajului dvs din spectacol?

Sufleurul este personajul care este prezent la toate mărturisirile scenice ale actorului. Îi surprinde strălucirea, oboseala, căderea și dăruirea pe când el este doar un slujitor al acestor apostoli ai artei. E un om al tăcerii, al ascultării și al bucuriei de la distanță. O smerenie neobservabilă, dar prezentă.

 

Principalul motiv pentru care aţi cumpăra bilet la acest spectacol şi cu ce v-ar plăcea să rămână spectatorul după vizionare?

Cele scrise mai sus.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top