Acum citește
ELVIRA DEATCU | FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU „TOMA CARAGIU”: „Sper să descoperim un public inteligent și dornic să ne asculte povestea!”

ELVIRA DEATCU | FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU „TOMA CARAGIU”: „Sper să descoperim un public inteligent și dornic să ne asculte povestea!”

Ediția din 2022 a Festivalului Internațional de Teatru Toma Caragiu Ploiești aduce în prim-plan actori de elită ai scenei teatrale naționale, producții de anvergură și forțe artistice de prim-rang.

Distinsa actriță Elvira Deatcu va fi prezentă anul acesta la Ploiești în spectacolul Julieta fără Romeo, în regia Bogdan Theodor Olteanu și Alex Mircioi, o poveste ce își imaginează o versiune modernă a raporturilor dintre mamă, fiică și doică, a opozițiilor dintre datoria față de familie și aspirații individuale. În compoziția textului se strecoară referințe la alte personaje feminine iconice și texte canonice, care articulează un discurs intertextual despre feminitate în dramaturgia clasică.

Spectacolul se va juca miercuri, 16 noiembrie, în Sala Teatrului de Animație Imaginario, cu începere de la ora 18.30. Bilete aici.

 

Bună ziua, dna Elvira Deatcu, şi bun găsit în cadrul Daily Magazine! În luna noiembrie ne vom bucura de prezenţa dvs artistică, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Ploieşti, cu spectacolul Julieta fără Romeo, de la Teatrul Odeon. Spuneţi-mi ce înseamnă pentru dvs ca actor, şi ca om, acest spectacol şi cât de actual este mesajul său în spaţiul contemporan de azi?

”Julieta fără Romeo”este un spectacol de suflet pentru mine.Profesional,-am avut bucuria unei partituri scrisă minunat de B.Th.Olteanu (și regizor) împreună cu Alex Mircioi; uman-am descoperit lucruri despre mine…Temele care se regăsesc în text sunt extrem de actuale, ridică mari semne de întrebare și,-sperăm noi,-trag niște semnale de alarmă.

 

Cum percepeţi fenomenul festivalurilor de teatru în România, ce beneficii reale aduc în industrie?

Din păcate au dispărut multe din peisajul teatral,din cauza lipsei  de fonduri care să le susțină. Trist și dezarmant! Sunt necesare nu numai breslei noastre, dar și publicului!

 

Ce aţi auzit frumos despre Ploieşti şi teatrul său şi v-ar plăcea să (re) descoperiţi o dată cu acest festival?

Despre oraș cunosc prea puține lucruri, despre teatru și trupa de acolo, în schimb, știu,datorită festivalurilor…Sper să descoperim un public inteligent și dornic să ne asculte povestea!

 

Care sunt elementele despre care consideraţi că asigură trăinicia spectacolului Julieta fără Romeo, dincolo de vremuri?

Temele și valorile umane pe care le propune textul sunt perene: relația mamă-copil (adolescent), lipsa de comunicare, anxietatea, feminitate/feminism…

 

 

Vezi și

Ce aţi învăţat din întâlnirea cu regizorii spectacolului, Bogdan Theodor Olteanu și Alex Mircioi, şi de la partenerii dvs de scenă?

Mi s-a confirmat faptul că poate fi benefic să pornești lucrul la un proiect cu exerciții de improvizație, am descoperit două actrițe minunate-cu care nu mă regăsisem până atunci în aceeași distribuție și am reușit, datorită regizorului, textului, să descopăr lucruri despre mine.

 

Ce aţi împrumutat/ ce aţi dăruit personajului dvs din spectacol?

Un pic din mama care sunt…

 

Principalul motiv pentru care aţi cumpăra bilet la acest spectacol şi cu ce v-ar plăcea să rămână spectatorul după vizionare?

Pe mine m-ar intriga titlul, mi-ar trezi curiozitatea. Am primit adesea semnale din partea spectatorilor-cunoscuți sau nu, vorbitori sau nu de limbă română – întâlnirea cu acest text, cu noi, emoționează, intrigă, ridică întrebări, oferă chiar și răspunsuri…

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus