Now Reading
CIPRIAN BRAȘOVEANU | FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU “TOMA CARAGIU”: “Un spectacol bun se construiește cu o echipă unită și concentrată pe aceleași țeluri.”

CIPRIAN BRAȘOVEANU | FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU “TOMA CARAGIU”: “Un spectacol bun se construiește cu o echipă unită și concentrată pe aceleași țeluri.”

Un parteneriat artistic ce durează în beneficiul publicului este cel dintre Teatrul Maria Filotti Brăila și Teatrul Toma Caragiu Ploiești. Anul acesta TMF Brăila este prezent în cadrul Festivalului Internațional Toma Caragiu cu spectacolul Vițelul de aur, regia Radu Iacoban, o poveste cu forță de problematizare și introspecție,  despre dramatismul unei lumi ce surprinde firi dilematice și probleme de conștiință. Unde fiecare caută posibilitatea de a înțelege, dar și de a-și asuma libertatea de a fi, de a exista într-o lume în care barierele sociale nu-și vor mai pune amprenta asupra individului, creând tipare.

Spectacolul se va juca miercuri, 16 noiembrie, cu începere de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Toma Caragiu. Bilete aici.

Stăm azi de vorbă cu Ciprian Brașoveanu, un talentat actor cu dublă cetățenie, brăileano-gălățeană despre povestea Vițelului de aur. 

 

Bună ziua, Ciprian, şi bun găsit în cadrul Daily Magazine! În luna noiembrie ne vom bucura de prezenţa ta artistică, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Ploieşti, cu spectacolul Viţelul de aur, de la Teatrul Maria Filotti Brăila. Spune-mi ce înseamnă pentru tine ca actor, şi ca om, acest spectacol şi cât de actual este mesajul său în spaţiul contemporan de azi?

Înseamnă foarte mult pentru mine. A însemnat întâlnirea cu Radu Iacoban și cu ceilalți colegi pe care i-am întâlnit la Brăila și cu care am legat o frumoasă prietenie. E un spectacol la care procesul de creație și modul de lucru m-au ajutat sa evoluez ca actor și ăsta mi s-a părut cel mai mare câștig. Mesajul acestui spectacol a devenit brusc extrem de actual în contextul războiului de lângă noi. În text se menționează multe din locurile unde s-au dat sau se dau lupte și a fost foarte de impact pentru noi, actorii, să rostim acele nume după ce a început războiul.

 

Cum percepi fenomenul festivalurilor de teatru în România, ce beneficii reale aduc în industrie?

Cel mai mare beneficiu pentru mine e că orice festival e un bun prilej să te reîntâlnești cu colegii actori, regizori, oamenii de teatru în general din alte teatre, să vezi spectacole pe care poate n-ai avea ocazia să le vezi în afara unui festival și chiar să-ți reevaluezi poziția față de propria meserie. Teatrul se reînoiește permanent și e sănătos să vezi ce se mai întâmplă și în altă parte.

 

Ce ai auzit frumos despre Ploieşti şi teatrul său şi ti-ar plăcea să (re) descoperi o dată cu acest festival?

Din fericire, am avut ocazia de a veni la Ploiești de mai multe ori, cu mai multe spectacole, și de fiecare dată am fost întâmpinați de un public foarte cald și primitor așa că, în primul rând, aș vrea să redescopăr publicul. Pe o parte din trupa de la Ploiești o știu, i-am văzut în spectacole, sunt foarte buni și mi-aș dori să lucrez cu ei.

 

Care sunt elementele despre care consideri că asigură trăinicia spectacolului Viţelului de aur, dincolo de vremuri?

Cred că în primul rând faptul că ne simțim foarte bine unii cu ceilalți și am creat o echipă frumoasă iar acest lucru se vede in rezultatul final.

 

 

Ce ai învăţat din întâlnirea cu regizorul spectacolului, Radu Iacoban şi de la partenerii tăi de scenă?

Am învățat să rămân mereu atent la tot ce se întâmplă în jurul meu și să reacționez in consecință. Totodată am învățat că un spectacol bun se construiește cu o echipă unită și concentrată pe aceleași țeluri.

See Also

 

Ce ai împrumutat/ ce ai dăruit personajului tău din spectacol?

Cred că am dăruit modul meu de a mă organiza în viața mea cotidiană și am împrumutat eficiența economisirii financiare. În zilele astea e mare nevoie de un management bun al banilor :)))

 

Principalul motiv pentru care ai cumpăra bilet la acest spectacol şi cu ce ti-ar plăcea să rămână spectatorul după vizionare?

Am încrederea că este un spectacol bun, cu un mesaj teribil de actual, din păcate, și cu o echipă de actori care ne completăm excelent unii pe ceilalți. Mi-as dori ca spectatorul să rămână cu pofta de a revedea acest spectacol.

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top