Now Reading
OAMENI DE TREABĂ | IULIAN POSTELNICU : “Oameni de treabă” e o poveste care mi-a plăcut de la prima lectură și mi-am dorit mult să fac parte din ea.”

OAMENI DE TREABĂ | IULIAN POSTELNICU : “Oameni de treabă” e o poveste care mi-a plăcut de la prima lectură și mi-am dorit mult să fac parte din ea.”

Iulian Postelnicu, actor și scenarist român, este actorul principal din noua producție românească, Oameni de treabă, ce vă va aștepta în cinematografele din toată țara din 25 noiembrie. În 2020 a primit premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal, datorită rolului din filmul Arest. A scris scenarii pentru emisiunile trupei Divertis și serialele tv Mondenii, Las Fierbinți și O săptămână nebună. De asemenea este cunoscut din roluri în filme precum Weekend cu mama, Un etaj mai jos, Amintiri din epoca de aur sau Funeralii fericite.

Iulian a primit deja premiul pentru cea mai bună interpretare, rolul Ilie în Oameni de treabă, în cadrul Festivalului Internațional al Filmului Francofon de la Namur, unde a câștigat și o mențiune specială din partea juriului, dar și Premiul Most Outstanding Individual Performance în cadrul Festivalului de Film Cottbus, Austria.

Iar azi îl găzduim în cadrul seriei speciale de interviuri dedicate noii producții românești.

 

La ce nivel consideri că a ajuns în prezent filmul românesc? Există trenduri, direcţii, îţi place să le urmezi sau să joci contra curentului?

Dincolo de câteva nume care au țintit festivalurile și le-au și nimerit, filmul românesc pare că nu există aici. Să-i zici industrie e glumă. A fost un trend, noul val, s-a consumat și acum ne bălăcim în ghiveci. Cine știe, poate iese ceva :)) Talent este, dorință avem, filme facem cum putem.

 

Ce înseamnă pentru tine provocarea “Oameni de treabă”, cum te-a modelat ca personalitate artistică/umană lucrul pentru acest proiect?

„Oameni de treabă” e o poveste care mi-a plăcut de la prima lectură și mi-am dorit mult să fac parte din ea. Sunt maxim bucuros de oamenii întâlniți aici și mândru de ce a ieșit.

 

 

Cum a decurs colaborarea cu regizorul Paul Negoescu? Care sunt principalele 3 lecţii învăţate de la el?

Paul e ce îți dorești de la un regizor. Discreție, liniște, libertate, deschidere, atenție, pasiune, blândețe, competență, sensibilitate, umor, încredere, optimism și aș putea să mai spun încă o grămadă de lucruri așa. Îl iubesc 🙂 „Avem probleme? Le luăm pe rând și vedem ce putem rezolva”, asta am învățat de la el.

 

Cum ai gestionat momentele mai dificile de la filmări?

Zero dificultate la filmare 🙂 Cap-coadă aș repeta în fiecare lună experiența, atât de bine m-am simțit.

 

Care au fost principalele 3 etape din lucrul la personajul tău?

Lectură, înțelegere, comunicare.

 

 

Principalele 3 diferenţe/similitudini între personalitatea ta şi cea a personajului tău.

See Also

Habar n-am… moldovean, naiv, leneș. Altfel, Ilie e mai laș ca mine, e alcoolic (sper că nu-s), e pilaf cu capul.

 

La ce să se aştepte publicul din partea producţiei Oameni de treabă?

E un film care o să le facă plăcere multora, bag mâna în foc.

 

Cum ai descrie pe scurt un om de treabă în contextul cotidian de azi vs ce vedem în film (personajele care susțin că sunt oameni de treabă)

Un om care măcar încearcă să nu facă rău altuia.

 

Ce i-ai spune unui tânăr care oscilează între profesia de actor şi orice altă profesie? De ce ar alege actoria?

Pfu, dacă chiar vrea, să se țină și să se pregătească sufletește pentru greu. Că e și așa.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker