Now Reading
OAMENI DE TREABĂ | VASILE MURARU : “Mi-ar plăcea ca oamenii să realizeze că au parte de un film românesc în adevăratul sens al cuvântului.”

OAMENI DE TREABĂ | VASILE MURARU : “Mi-ar plăcea ca oamenii să realizeze că au parte de un film românesc în adevăratul sens al cuvântului.”

Venerabilul actor Vasile Muraru este, cu siguranță, unul dintre legendarii actori de comedie ai teatrului și filmului românesc.

Generații întregi s-au bucurat cu sufletul de comediile maestrului Muraru, iar în prezent, complet atipic, Vasile Muraru joacă un rol de perfect contra-emploi în cel mai așteptat film românesc la final de toamnă, Oameni de treabă, în regia lui Paul Negoescu.  Film ce va avea premiera în cinematografele din toată țara pe 25 noiembrie și care se anunță a fi o poveste de răsunet despre noi toți!

A fost o bucurie și o onoare, deopotrivă, să ne întâlnim media cu Vasile Muraru pentru perspectiva sa în ceea ce privește noua peliculă românească. 

 

La ce nivel considerați că a ajuns în prezent filmul românesc? Există trenduri, direcţii, vă place să le urmați sau să jucați contra-curentului?

Filmul românesc se află în prezent pe mâini bune. Pentru că a venit o generație de regizori, de actori, care, după Revoluție, au continuat tradiția de a realiza filme românești. Din păcate, difuzarea este o problemă, din cauza condițiilor precare din cinematografele în sine care în trecut erau asaltate și pline de public, iar acum foarte puține sunt în stare de funcționare. Sigur că eu am fost crescut, de la primul meu film, din 1978, cu un alt cult al cinematografiei, un cult care mă bucură să văd că se moștenește. În prezent sunt generații excelente de regizori, actori, scenariști, unde ne integrăm și noi, cei din generația mea, și sper să fie același succes. Sigur că lumea rămâne surprinsă când ne vede la televizor și în alte condiții în care vede filmele, însă lumea trebuie să iasă din casă, cum ieșea înainte și să se creeze condiții pentru rețeaua de cinematografe. 

 

Ce înseamnă pentru dvs provocarea “Oameni de treabă”?

Am făcut câteva filme, în ultimii ani, care m-au scos din tradiția pe care mi-a creat-o publicul, de comic, de divertisment, de teatru de revistă. Și, spre surprinderea publicului, am avut succes cu roluri contra-emploi în filme românești precum Cea mai fericită fată din lume, în regia lui Radu Jude, Neidentificat în regia lui Bogdan George Apetrei și acum Oameni de treabă, în regia lui Paul Negoescu. Le mulțumesc că au avut încredere în mine și că a ieșit o treabă foarte bună. 

 

 

Cum a decurs colaborarea cu regizorul Paul Negoescu? Care sunt principalele 3 lecţii învăţate de la el?

Am învățat să avem încredere reciprocă unul în celălalt și să ne simțim artistic, fără a intra prea mult în detalii. Doar cu mici indicații, după lectura textului, care s-au concretizat în crearea rolului și în realizarea filmului Oameni de treabă. 

 

Cum ați gestionat momentele mai dificile de la filmări?

M-am concentrat și, având încredere în întreaga echipă, m-am deschis ca o floare care simte atmosfera din jur și simte că este nevoie de ea. 

 

Care au fost principalele 3 etape din lucrul la personajul dvs?

Citirea scenariului, repetițiile prin care s-a canalizat realizarea rolului, interacțiunile cu ceilalți actori și focusul pe modelul de personaj pe care a trebuit să-l realizez. 

 

Principalele 3 diferenţe/similitudini între personalitatea ta şi cea a personajului tău.

Personajul pe care îl interpretez în acest film este complet diferit de mine. Joc total rolul unui antagonist. Primarul este un om neserios, care parează mereu cu un om de treabă. 

See Also

 

 

La ce să se aştepte publicul din partea producţiei Oameni de treabă?

Oamenii să realizeze că au văzut un film românesc în adevăratul sens al cuvântului. Lumea își dorește să vadă și este bucuroasă că există producții românești. Pentru că filmele românești din trecut, la care copiii se uită și acum, dincolo de autenticitatea lor, s-au realizat cu un profesionalism de înalt nivel calitativ. 

 

Cum ați descrie pe scurt un om de treabă în contextul cotidian de azi?

Cred că…lume multă, oameni puțini. Și totuși încercăm, prin ceea ce facem, să le arătăm oamenilor calea cea bună. Cred că sunt foarte mulți oameni de treabă, în adevăratul sens al cuvântului, printre noi, astăzi. Păcat că majoritatea sunt eroi în bucătărie. 

 

Ce ați spune unui tânăr care oscilează între profesia de actor şi orice altă profesie? De ce ar alege actoria?

Să își dorească cu seriozitate, să se pregătească, să citească. Să realizeze că actor este pe scenă sau în film. În rest este un om care trebuie să își facă datoria față de ceilalți oameni. Pentru că de asta te faci actor, să fii în slujba oamenilor, nu doar să te distrezi. 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top