Acum citește
Invitați speciali și evenimente conexe la Festivalul de Film Românesc de la Londra

Invitați speciali și evenimente conexe la Festivalul de Film Românesc de la Londra

Cea de-a XVII-a ediție a Festivalului de Film Românesc (FFR) de la Londra va avea loc în perioada 24 – 28 noiembrie 2022. Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii române în Marea Britanie, FFR prezintă o selecție atractivă și provocatoare de titluri, în spațiul uneia dintre cele mai cunoscute săli de cinema din Londra: Curzon Soho. Invitați speciali din România vor fi prezenți la proiecții și evenimente conexe.

Printre invitații de anul acesta, se numără actorii Vlad Ivanov (Metronom, Crai Nou) și Andreea Grămoșteanu (#dogpoopgirl), alături de regizorii Bogdan George Apetri (Miracol, Neidentificat), Ștefan Constantinescu (Om Câine), Alina Grigore (Crai Nou) și Andrei Huțuleac (#dogpoopgirl). Jurnalistul de film britanic Ian Haydn Smith va intervieva artiștii români, în cadrul discuțiilor cu publicul. Vă invităm să fiți alături de ei și să vă bucurați de filmele românești de excepție, prezentate în premieră la Londra. Detalii în trailerul festivalului.

MIRACOL ¦ joi 24 noiembrie, 6.00pm
OM CÂINE ¦ vineri 25 noiembrie, 6.00pm
NEIDENTIFICAT ¦ sâmbătă 26 noiembrie, 5.40pm
#dogpoopgirl ¦ duminică 27 noiembrie, 2.45pm
CRAI NOU ¦ duminică 27 noiembrie, 5.20pm
METRONOM ¦ luni 28 noiembrie, 6.20pm

Festivalul de Film Românesc de la Londra este un eveniment de tradiție, care se bucură de un public foarte dedicat. Când am inițiat FFR în 2003, Noul Val al cinematografiei românești tocmai se lansa, aducând în prim plan actori și regizori remarcabili. Susținut și inspirat de aceste noi talente extraordinare, festivalul a devenit din ce în ce mai puternic. FFR a crescut constant, prin prezentarea unor producții cinematografice românești foarte diverse, de cea mai bună calitate. Ediția de anul acesta cuprinde titluri excelente, pe care vă invit să le descoperiți la cinematograful din Soho.“ (Ramona Mitrică, directorul festivalului)

FFR a debutat modest, la un mic cinematograf de artă din centrul Londrei, şi a crescut constant, având în program un spectru larg de filme în limba română: succese incontestabile, producţii semnate de regizori de ultimă oră şi retrospective. La început, scopul FFR era să contribuie la eforturile comunităţii româneşti de a-şi face cunoscută vocea în capitala britanică.

FFR este acum unul dintre proiectele îndrăzneţe, care încearcă să depășească limitele etnicităţii şi ale moştenirii culturale, prin crearea unei platforme de dialog. FFR face mai vizibile aspectele extrem de complexe legate de identitate.

Totodată, FFR are plăcerea să anunţe lansarea unui nou program anual: Bursele Augustin Buzura. Programul promovează scrierea de scenarii de film bazate pe experienţa din diaspora, oferă mentorat, asistenţă şi supervizare în strângerea de fonduri.

Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări.

Festivalul de Film Românesc de la Londra (www.rofilmfest.com) este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Cinematografele Curzon din Londra.

Vezi și

Pentru program și bilete puteți accesa site-ul festivalului: www.rofilmfest.com

Toate filmele au subtitluri în limba engleză.
Proiecţiile vor avea loc la: Curzon Soho (99 Shaftesbury Avenue, Londra, W1D 5DY).

 

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus