Now Reading
Peste 150.000 de oameni au trecut pragul Apollo111 în cei șase ani de activitate

Peste 150.000 de oameni au trecut pragul Apollo111 în cei șase ani de activitate

Peste 150.000 de oameni au trecut pragul Apollo111, unul dintre cele mai importante spatii culturale independente din Romania, in cei sase ani de activitate pe care ii aniverseaza saptamana aceasta. In toata aceasta perioada la Apollo111 Teatrul s-au pus in scena 15 productii de teatru proprii si co-produse, si s-au jucat peste 100 de reprezentatii ale spectacolelor care au adus in sala de teatru mai mult de 10.000 de spectactori, un record pentru un teatru independent. Clubul din Apollo111 a organizat 300 de petreceri unde au fost prezenti peste 140.000 de oameni, in cadrul a 15 petreceri concept.

In doar sase ani de la infiintare Apollo111 a devenit un reper pentru industria culturala si creativa nu doar din Bucuresti, ci si din intreaga tara, dar s-a si conturat ca un spatiu neconventional interesat de promovarea tinerilor artisti sau a celor aflati la debutul carierei lor, fie ca vorbim de regizori, producatori, actori sau DJ.

Printre cele mai de succes spectacole jucate la Apollo111 Teatrul se numara Medea’s Boys care a ajuns deja la cea de-a 50-a reprezentatie, in regia lui Andrei Majeri, unul dintre cei mai talentati si tineri regizori de teatru din Romania, dar si alte spectacole precum Disco’89: Cele 7 morti ale Mihaelei Runceanu (r. Catinca Draganescu), Taximetristi si Sara / Mara (r. Bogdan Theodor Olteanu).

De asemenea Apollo111 s-a impus rapid ca fiind unul dintre cele mai efervescente si nonconformiste cluburi de noapte din Romania, promovand concepte noi de petreceri precum Dirty Disco cu Eugen Radescu, dar fiind si printre primele cluburi mainstream din tara care organizeaza in mod regulat petreceri cu tematica LGBTQIA+ si drag shows.

In plus Apollo111 a gazduit in ultimii ani numeroase dezbateri si evenimente importante precum Superscrieri, Vast & Curious, I love Failure, Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest, Sustainable Future si Gala Premiilor Sofia Nadejde, printre altele.

Noul Apollo111 din 2023: Vrem sa investim in tineri, in cresterea consumului de cultura

La aniversarea celor sase ani de existenta Apollo111 vine cu o serie de noutati menite sa contribuie si mai mult la promovarea tinerilor artisti, dar si sa imbunatateasca experienta culturala a oamenilor care ii trec pragul, si per total sa contribuie la cresterea consumului de cultura.

See Also

Pandemia a fost o perioada in care am ajuns sa ne chestionam rolul, misiunea, modul in care privim cultura si necesitatea ei, felul in care vrem sa o facem. Pariul nostru este ca putem sa construim o institutie culturala bazata pe contributii private mai ales ca avem un public tanar, colaboram strans cu administratori de afaceri culturale de succes, si vrem sa investim in solutii si idei inovatoare. Avem o echipa noua, suntem mai motivati si desigur suntem convinsi ca Apollo111 este si va fi in centrul unei reforme culturale, declara Bogdan Dumitrache, directorul general al Apollo111.

Din 2023 Apollo111 Teatrul va organiza un concurs de dramaturgie in cadrul caruia se vor monta spectacole scurte, de maxim o ora, cu maxim cinci actori, dar si un cenaclu de dramaturgie organizat lunar cu autori care propun 10 minute dintr-un text dramatic. Vor fi organizate si conferintele Apollo111, un TedX cultural pe teme legate de arta si cultura, si vor fi produse seriale de teatru cu cate sase episoade pe an, fiecare episod cu un numar fix de reprezentatii. Din programul viitor al teatrului se numara spectacole precum Richard III. Royal Slang (r. Andrei Majeri), Shopping and Fucking de Mark Ravenhill, Scene din viata familiei Stuck (r. Irisz Kovacs), dar si Teo si Emi traiesc istorie, dupa un text de Alexandru Mircioi.

Si clubul Apollo111 va beneficia de un upgrade, in special in zona de experienta vizuala prin adaugarea mai multor instalatii video, printre care si o instalatie de augmented reality, toate avand rolul de a transforma complet noptile petrecute in Apollo111.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker