Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost cotat printre primele 10 din lume

Sibiul se poate lăuda cu unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume, conform listei din 2022 publicată de site-ul global de turism Big 7 Travel.

Cele mai frumoase 50 de târguri de Crăciun din acest an au fost clasate urmând mai mulți factori, inclusiv, dar fără a se limita la, popularitatea rețelelor sociale, varietatea vânzătorilor, mâncarea, divertismentul, tradițiile locale, numărul de participanți, sugestiile scriitorilor Big 7 Travel și premiile anterioare.

Târgul de Crăciun din Sibiu, care își așteaptă vizitatorii până la începutul lui ianuarie 2023, a fost desemnat al 10-lea cel mai bun eveniment de acest gen din lume.

 


10. Târgul de Crăciun Sibiu – Sibiu, România
Perioada: 11 noiembrie 2022 – 8 ianuarie 2023

Cea mai magică piață de Crăciun din România nu are loc în București, ci la 4,5 ore spre nord, pe străzile pietruite ale Sibiului. Amplasate în piața mare, peste 100 de tarabe vor vinde decorațiuni festive, jucării pentru copii și ceramică locală, precum și vin fiert, turtă dulce și castane prăjite. Anul acesta, vor exista și o roată Ferris, un carusel și grota lui Moș Crăciun. Vinul fiert, turta dulce și castanele prăjite sunt toate în meniu, dar lasă loc specialităților locale precum Kürtőskalács și cozonac.

 

 

9. ​​Advent Zagreb – Zagreb, Croația
Perioada: 26 noiembrie 2022 – 7 ianuarie 2023

Cei mai mulți oameni se îndreaptă spre Croația pentru o vară insulară, dar cei care își petrec iarna pe aceste meleaguri se bucură de un răsfăț. Adventul din Zagreb este mai mult decât o piață de Crăciun, este o experiență la nivelul întregului oraș, formată din peste 25 de piețe individuale care se răspândesc pe bulevardele sale. Deși fiecare piață are propria temă, veți găsi produse artizanale de calitate, bucătăria regională copioasă și gluwein peste tot. Există un program zilnic de divertisment în aer liber și spectacole populare pentru a adăuga și distracție.

 

8. Galway Continental Christmas Market – Galway, Irlanda
Perioada: 11 noiembrie – 22 decembrie 2022

Arty Galway este arătos pe tot parcursul anului, dar mai ales atunci când este împodobit cu lumini. Acum, la al treisprezecelea an, piața continentală anuală de Crăciun este plină de peste 50 de cabane din lemn care servesc bratwurst, covrigei, crêpe și vafe. Există, de asemenea, planuri pentru o roată mare, carusel, Grota lui Moș Crăciun și un Bier Keller german în acest an. Anul trecut, peste 350.000 de oameni au participat la târgul de Crăciun din piață, așa că nu vă amânați călătoria până în ultimul moment!

 

7. Piața de Crăciun din Cracovia – Cracovia, Polonia
Perioada: 25 noiembrie – 26 decembrie 2022

Cracovia este fascinantă pe tot parcursul anului, dar de Crăciun își face treaba cu adevărat. Cea mai veche și cea mai mare piață de Crăciun din oraș are loc în fiecare an în inima orașului vechi, între Hala de pânze renascentiste și falnica Bazilica Sf. Maria. Așteptați-vă la spectacole de stradă, gustări copioase poloneze și celebrul Concurs de Pătuțuri de Crăciun din Cracovia, o tradiție care datează de la începutul secolului al XIX-lea.

 

 

6. Striezelmarket – Dresda, Germania
Perioada: 23 noiembrie – 24 decembrie 2022

Cea mai veche piață de Crăciun din Germania deține și recordul mondial Guinness. În 1999, a prezentat cea mai mare piramidă în trepte Erzgebirge din lume, care atinge o înălțime uimitoare de 14,62 metri. O puteți vedea și astăzi. Anul acesta, vor exista peste 200 de tarabe, care vând totul, de la spărgătoare de nuci tradiționale artizanale până la pâine cu fructe . Nu ratați uriașul stollen, care este tăiat și defilat prin oraș la petreceri. În 2017, tortul a cântărit 2.980 kg.

 

 

5. Satul de Crăciun Palatul Belvedere – Viena, Austria
Perioada: 18 noiembrie – 26 decembrie 2022

Amplasat pe fundalul glorios al Palatului Belvedere, Satul de Crăciun este una dintre cele mai perfecte piețe de Crăciun din Europa. În jurul ei, străzile înzăpezite din Viena sunt pline de tarabe care vând produse tradiționale artizanale, decorațiuni elaborate de Crăciun și delicii culinare speciale.

 

4. Birmingham Frankfurt Christmas Market – Birmingham, Marea Britanie
Perioada: 3 noiembrie – 22 decembrie 2022

See Also

Piața anuală de Crăciun din Piața Victoria ocupă întotdeauna locurile de top atunci când vine vorba de marile clasamente. Este cea mai mare piață de Crăciun germană autentică din afara Germaniei sau Austriei și cel mai bun loc pentru a vă bucura de bratwursts fierbinți și migdale prăjite, servite cu o garnitură de gluhwein (vin fiert). Tarabele care vând tot felul de obiecte de artizanat interesante se revarsă pe New Street, așa că merită să amânați să cumpărați cadouri de Crăciun până când aveți șansa să veniți în acest loc magic.

 

 

3. Christkindlmarket Chicago – Chicago, SUA
Perioada: 18–24 decembrie 2022

Aducând o bucată de Bavaria în Windy City, Christkindlmarket este una dintre cele mai vechi piețe de Crăciun din America. Este o adevărată afacere de inspirație germană, bazată pe Piața medievală de Crăciun din Nürnberg, așa că gândiți-vă la pahare aburinde de glühwein, bratwurst și produse de patiserie acoperite cu zahăr. Anul acesta, piața își sărbătorește cea de-a 26-a aniversare, așa că va fi o ediție excelentă de distracție.

 

 

2. Gendarmenmarkt – Berlin, Germania
Perioada: 21 noiembrie – 23 decembrie 2022

Zeci de piețe apar în capitala Germaniei, dar Gendarmenmarkt este probabil cea mai atrăgătoare. Întreaga piață este îmbrăcată în flăcări de lumini sclipitoare, iar parfumul gros de migdale prăjite, castane și vin fiert umple aerul. Divertismentul festiv este, de asemenea, de top, cu spectacole de jongleri, înghițitori de foc și muzicieni locali.

 

 

1. Winter Wonders – Bruxelles, Belgia
Perioada: 25 noiembrie 2022 – 1 ianuarie 2023

Pentru o doză serioasă de schmaltz festiv, Winter Wonders este o piață de Crăciun remarcabilă pentru 2022. Peste 200 de cabane se înghesuie în jurul superbei Grand Place, iluminate de lumini colorate sclipitoare. De aici, festivalul se extinde în centru cu un patinoar, o roată mare, o naștere tradițională în mărime naturală și un brad de Crăciun de 18 metri. Anul acesta, piața își sărbătorește cea de-a 20-a aniversare, așa că vă puteți aștepta la o ediție festivă extraordinară, cu spectacole audio-vizuale la 360°, filme și concerte.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top