Now Reading
Films in Frame aduce în aceeași expoziție artiștii vizuali care au ilustrat ultimul număr tipărit al revistei

Films in Frame aduce în aceeași expoziție artiștii vizuali care au ilustrat ultimul număr tipărit al revistei

Revista Films in Frame organizează „IN FRAME”, vernisajul  în cadrul căruia poți admira toate lucrările artiștilor vizuali care au ilustrat ultimul număr tipărit al revistei. Evenimentul va avea loc vineri, 9 decembrie, de la ora 20:00, la Strata Gallery, unde sunt așteptați cinefilii, pasionații de cultură și cititorii revistei. Intrarea este gratuită.

Pentru că suntem preponderent în online, unde ne găsiți zi de zi cu noi articole, ne-am propus să scoatem un număr tipărit pe an, care să devină, în timp, o mărturie a anului cinematografic respectiv. Numărul din 2022 este mult mai stufos ca cel de anul trecut și conține opere vizuale (ilustrații și colaje) ale unor artiști români și străini (de la foarte cunoscuți, la mai puțin). Ne dorim ca în timp, toate articolele revistei să fie acompaniate de astfel de lucrări originale, iar revista să devină interesantă nu doar pentru cinefili, cât și pentru pasionații de artă și frumos. Pentru că suntem foarte mândri de lucrările din acest număr, le expunem pe cele ale artiștilor români în cadrul acestui vernisaj, unde vor putea fi admirate timp de o seară, dar și achiziționate de cei mai pasionați dintre noi”, a declarat Laura Mușat, Redactor-Șef, Films in Frame.

Tema centrală a numărului de anul acesta vorbește despre femeile din industria cinematografică autohtonă, cărora le este dedicat un întreg dosar – Stop-cadru la Feminin – care analizează rolul femeilor în industriile performative și povestește despre curajul arătat de acestea în cinematografia românească. Pe lângă acesta, în noul număr se regăsesc și portrete, analize, editoriale, cronici sau topuri de filme, o parte dintre ele fiind ilustrate de artiștii vizuali Elodie Chiper și Andrei Cojocaru. Alături de aceștia, invitații vor putea admira și lucrări semnate de Dan Perjovschi, Maria Dimancea, Beatrice Arzoiu, Oana Barbonie și alții.

„Lucrările reprezintă o punte între dialog si imagine, cu scopul de a consolida discursul articolului. Nu este menită să distragă atenția de la subiect și a fost gândită pe cât se poate să îmbine abstractul cu explicitul astfel încât să întărească mesajul transmis. Este un subiect important care merită să se facă auzit și văzut cât mai mult. Tot ce mi-am dorit de la aceste ilustrații a fost să pot comunica vizual esența acestor dezbateri, să sprijin și să completez, să pot duce mai departe ceea ce s-a spus”, a mărturisit Elodie Chiper, artist vizual.

„Colajul care deschide dosarul《Stop-Cadru la Feminin》a fost gândit ca o copertă tranșantă, dar sugestivă pentru varietatea poveștilor care urmează în revistă.  Elementele principale din lucrare sunt scrisul gros, simplu și hotărât, hârtia ruptă, care le descoperă și le aduce în prim-plan pe ele, femeile care acoperă o bună parte din lucrare și trasează narațiunea imaginii”, a adaugat Oana Barbonie, artist vizual.

Apărută în octombrie 2019, Films in Frame este o revistă online de film bilingvă, care privește industria cinematografică locală și internațională de azi prin materiale atent scrise de către unii dintre cei mai cunoscuți critici și jurnaliștii de film români. Primul număr tipărit Films in Frame, apărut în 2021, a adunat 25 de articole, o parte din ele fiind ilustrate de diverși artiști vizuali, mulți dintre ei lucrând și la numărul de anul acesta.

 

See Also

***

Revista Films in Frame este un produs al Asociației de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR).

Încă din 2016, ADFR își propune să sprijine prin proiectele dezvoltate, promovarea și distribuția de film independent, să dezvolte noi comunități de cineaști și cinefili și să susțină educația și informarea corectă.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top