Now Reading
Totul despre Viva Magenta, curajoasa culoare a anului 2023

Totul despre Viva Magenta, curajoasa culoare a anului 2023

Culoarea anului Pantone pentru 2023 este un roșu-roz îndrăzneț – numit oficial Viva Magenta sau Pantone 18-1750.

Compania expertă în culoare și design a selectat anual o culoare  începând cu anul 2000. Pentru a-și face selecția, Pantone observă tendințele actuale în materie de modă, decor interior, film, tehnologie și multe altele pentru a identifica culoarea anului, care este, de asemenea, menită să devină o oglindă a culturii urbane și să capteze starea ei de spirit.

Pantone descrie Viva Magenta drept „o culoare vibrantă a cărei exuberanță promovează o sărbătoare veselă și optimistă, scriind o nouă narațiune”. Cuvinte precum „curajos”, „fără frică” și „puternic” apar din nou în anunțul companiei.

Magenta, în toată exuberanța sa, este cu siguranță o abatere de la selecțiile recente ale Pantone. Pentru 2020, Pantone a selectat Classic Blue, o culoare închisă menită să ofere „un sentiment de pace și liniște spiritului uman”. În 2021, Pantone a ales două culori. Prima, un galben vesel numit Iluminator; cealaltă un Ultimate Grey sumbru. Selecția de anul trecut a fost Very Peri, un periwinkle violet descris de Pantone ca „un simbol al spiritului global al momentului și al tranziției prin care trecem”.

Viva Magenta și marketingul Pantone sunt, de asemenea, reflectări ale zeitgeist-ului: după selectarea culorii, Pantone a folosit Midjourney, instrumentul de generare a imaginii de inteligență artificială, pentru a face interpretări artistice ale culorii. Pantone numește aceste imagini „Magentaverse”, pe care compania îl descrie drept „un nou ecosistem infinit de explorat”. O parte din Magentaverse este o expoziție captivantă, condusă de fuchia, la ARTECHOUSE din Miami. În plus, așa cum subliniază Callie Holtermann pentru New York Times, „eșantionul real al acestei culori este atât de asemănător cu butoanele „urmărire” și „încărcare” ale TikTok”.

Deși culoarea strălucitoare reflectă progresele tehnologice, Pantone spune că selecția sa a fost de fapt inspirată de natură. Culoarea este asemănătoare cu coșenila, un colorant roșu natural derivat dintr-un tip de insectă mică. „În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului de culoare Pantone, într-un comunicat.

Magenta, totuși, din punct de vedere tehnic nu este real, cel puțin conform oamenilor de știință. Asta pentru că, spre deosebire de alte culori, magenta nu are o lungime de undă corespunzătoare a luminii. După cum spune Vanessa Friedman – The Times, este „pur și simplu acel loc în care albastrul se estompează în roșu”. Această combinație, scrie ea, este „poate optimistă”, cel puțin din punct de vedere politic. Apoi, din nou, faptul că nu există din punct de vedere tehnic este un „semn mai puțin pozitiv”.

Pantone ar dori ca publicul să păstreze orice urmă de optimism pe care Viva Magenta îl stârnește în ei. „Numele culorii în sine vă spune că aceasta este o culoare cu care sărbătorim, o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”, a spus Eiseman pentru Cady Lang,  revista Time. „Nu ai cum să intri într-o cameră dacă porți această culoare și nu atragi atenția asupra ta. Este îndrăzneață. Este plină de duh și de incluziune – întâmpină pe oricine și pe toți cu același spirit rebel.”

Luminează-ți garderoba
Viva Magenta este mai ușor de adăugat în garderoba ta în comparație cu culoarea Very Peri de anul trecut. Creatorii de modă precum Anita Dongre, Payal Khandwala, Pankaj și Nidhi au deja modele în nuanțe de Viva Magenta.

Nuanță vibrantă pentru ocazii
În acest sezon de nunți, îți poți asorta și ținutele tradiționale în Viva Magenta. Poți purta rochii de seară si topuri în această culoare pentru petrecerile și balurile de Crăciun. De asemenea, Viva Magenta poate fi inclusă în garderoba dumneavoastră de lucru sub formă de cămăși și genți formale, precum și pulovere și pardesiuri. O altă modalitate de a-i face loc în garderoba ta este să investești în bijuterii și încălțăminte în culoarea Viva Magenta.. În machiaj, face și o declarație îndrăzneață pentru ochi, unghii, buze și păr.

Decorează-ți casa
Folosirea Viva Magenta în dormitorul dvs., baie, camera de zi sau chiar bucătărie îți poate face instantaneu viața vibrantă și dramatică. O canapea de culoare magenta va aduce un plus de vitalitate sufrageriei tale. Puteți găzdui alte obiecte de decor, cum ar fi ceasuri, perne, covoare, vaze, lămpi, oglinzi, rafturi de cărți etc., în nuanțe de magenta.

 

 

 

 

 

 

See Also

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, puteți picta peretele magenta și îl puteți completa cu culori subtile precum gri și alb.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
0
Not Sure
1
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top