Acum citește
De vorbă cu…Vlad Nicolici : „Prima pagină a propriei biografii vreau să fie despre sinceritate.”

De vorbă cu…Vlad Nicolici : „Prima pagină a propriei biografii vreau să fie despre sinceritate.”

Voce, charismă, atitudine – sunt principalele atribute de diferențiere clară a unui artist predispus spre succes. Vlad Nicolici le are pe toate și, mai mult decât atât, este genul de om care se bucură de fiecare experiență, fie ea muzicală sau actoricească, cu aceeași pasiune și același nivel ridicat de profesionalism.

În prezent a ajuns în etapa live-urilor în cadrul popularului show de talente Vocea României, la start în echipa The Motans, actualmente de succes în echipa Smiley & Theo Rose. Iar în seara asta promite să ne surprindă din nou cu o piesă pe sufletul lui și pentru aprecierile noastre.

Despre ce apariție vorbim?! Asta veți putea afla în această seară, de la 20.30, pe Pro Tv! Unde e musai să fiți cu ochii pe Vlad Nicolici și să-l votați la numărul de sms care va apărea pe ecran, pentru că miza este acum în mâinile publicului, iar Vlad este genul de artist all-in!

Până atunci, însă, Vlad Nicolici a făcut un popas la Daily Magazine, unde ne-a acordat un super-interviu. Enjoy!

 

Bună, Vlad! Ne bucurăm tare pentru acest interviu şi nu putem să nu apreciem evoluţia ta ascendentă din ultima perioadă. Foarte curând te vom putea vedea în live-urile noii ediții de Vocea României. Pentru început spune-mi care au fost primele gânduri când ai pornit în aventura asta?

Primele gânduri, când am pornit în toată aventura asta, au fost să mă descopăr și să realizez pe unde mă situez eu, ca artist, și, cumva, am rămas cu întrebarea asta în minte, încă o am în minte și încerc să-mi răspund la ea constant. Am avut gânduri destul de…deschise, m-am lăsat pur și simplu să trăiesc toată experiența asta, să văd cum mă modifică, pentru că prima pagină a cărții mele biografice aș vrea să fie despre sinceritate și atunci m-am lăsat să fiu, pentru a fi onest și pentru ca lumea să mă vadă exact așa cum sunt.

 

Cum a fost trecerea de la mentor la mentori şi ce poţi spune că ai învăţat de la fiecare?

Tranziția de la un mentor la altul în primul rând vine cu o experiență în plus, în opinia mea, față de alți concurenți, pentru că am avut ocazia să gust un pic viziuni diferite și abordări diferite. Eu m-am simțit foarte bine în echipa Denis și are o echipă foarte frumoasă în spate, cu care am vibrat pur și simplu. Am învățat ce înseamnă să ai calm pe scenă și să tratezi lucrurile cu seriozitate, dar și cu lejeritate, în același timp. Iar atmosfera din echipa Denis m-a obligat, cumva, la a fi deschis și a fi creativ și pentru asta îi mulțumesc enorm.

La Smiley și Theo în echipă, am impresia, cumva, fiind o echipă cu experiență – Smiley este de 10 sezoane mentor la Vocea României – că lucrurile sunt mult mai serioase, de aici ies hituri, asta e senzația mea. Și am impresia că trebuie să mă oblig, cumva, să rămân la un anumit nivel și să nu cobor, ceea ce este un exercițiu extraordinar și sunt foarte recunoscător că trec prin asta. Smiley este riguros, într-adevăr, și toți cei care suntem acum în echipa lui Smiley simțim acest perfecționism care plutește  în aer și că lucrurile trebuie să iasă spectaculos, să ridici ștacheta destul de sus.

 

 

Ce înseamnă realmente muzica pentru tine şi care este mesajul general pe care vrei să-l transmiţi?

Pentru mine muzica înseamnă iubire, înseamnă deschidere, înseamnă acceptare și cred că, în primul rând, cu ce am adunat până acum în viața mea de artist și cu ce sunt pregătit să ofer, mesajul pe care îmi doresc să-l transmit este să privim lucrurile cu iubire și fără frică. Cred că a venit momentul să arăt lumii că lucrurile se fac și cu lejeritate, din simplu, din frumos, și ăsta este un exemplu pe care cred că oamenii ar fi bine să-l urmeze, mai ales în acest moment.

 

Ce înseamnă, în genere, competiţia pentru tine? Există piese despre care ai putea spune că le poţi alege oricând să le cânţi într-o astfel de competiţie?

Eu nu privesc experiența asta, în sine, neapărat ca pe o competiție. Din momentul în care am trecut de blinde-uri și am intrat în acest concurs, scopul meu cu fiecare etapă a fost să fac un moment bun, un moment memorabil, pe care lumea să-l țină minte și să-și amintească de mine. În etapa din seara aceasta am parte de o piesă care mă provoacă destul de tare, dar care o să rupă gura târgului dacă va fi executată cum trebuie și a fost din start pe lista mea. Smiley a ales-o întrebându-mă dacă sunt sigur că asta este piesa pe care vreau să o cânt și cum mie îmi plac foarte tare provocările, am acceptat din prima în dorința de a da lumii ocazia să guste niște muzică. Recunosc că gândesc puțin în avans și să-mi pregătesc și următoarele momente dacă trec și cred că voi introduce și chitara în ecuație, pentru că eu sunt chitarist înainte de a fi solist vocal și, da,  mai am multe de arătat.

 

 

La ce nivel consideri că a ajuns industria muzicală românească în prezent? Şi cum defineşti tu succesul în 3 cuvinte?

Nu pot comenta foarte multe despre industria din acest moment, pentru că încă nu mă bag să intru pe radio, dar o voi face în curând și atunci cred că voi avea o imagine mult mai clară. Momentan, din ce aud și văd eu, este destul de mult music-business și am impresia că în acest moment este timpul să reînvățăm să simțim lucrurile, să avem răbdare să ascultăm muzică. Să nu fie neapărat un mesaj simplu care să nu ne facă să gândim mai mult. Și cred că asta este zona pe care o voi bătători eu în parcursul meu din următoarea perioadă. Succesul este, în principal, încrederea în sine. 

 

Ştim că în ultima perioadă ai susţinut o serie de concerte în ţară alături de Monica Odagiu. Proiectul va continua şi cât de mult te-a ajutat să te redescoperi/să evoluezi ca artist?

Suntem în plină desfășurare a proiectului nostru. Urmează să avem o cântare pe 17 decembrie la Moinești, am tot avut concerte în București și vom mai avea. Este un proiect foarte drag mie, care funcționează foarte bine și cred că, prin el, în primul rând învăț să aplic tot ceea ce am deprins până acum, muzical vorbind și învăț să simt publicul. 

 

Totodată, ştim şi că joci foarte bine teatru. Care sunt punctele de liant dintre personalitatea ta artistică şi scena de teatru şi cât de mult îţi doreşti să extrapolezi tainele acestei arte?

Vezi și

Foarte des sunt întrebat ce aș alege între muzică și teatru și îți spun sincer că nici până acum nu am putut să răspund la această întrebare și nu cred că voi putea vreodată pentru că ambele există în mine, ambele îmi crează modul meu de viață și se îmbină foarte bine. Cu teatrul am planuri destul de mari, mai ales acum, fiind angajat la Teatrul Bacovia din Bacău, se întâmplă niște lucruri extraordinare, este o trupă de tineri foarte bună, care evoluează din ce în ce mai mult și face spectacole din ce în ce mai bune. Deja în 2022 am scos 4 spectacole acolo. Din acest punct de vedere, îmi fac mâna, învăț și cresc, ăsta este planul meu.

 

Fotografie din spectacolul „Insecte” – Teatrul George Bacovia, Bacău

 

Ce îţi doreşti pe viitor de la tine, de la industrie, de la publicul tău?

De la mine îmi doresc pe viitor să fiu exact ceea ce sunt și să nu-mi fie frică de chestia asta. Să ofer calitate artei românești. Și, mult mai concret, să scot un hit la anul. De la industrie și de la oameni îmi doresc să mă primească.

 

Crăciunul se apropie cu paşi repezi. Cum îţi vei petrece Crăciunul anul ăsta şi ce îţi doreşti de la Moş Crăciun?

Anul ăsta sper că-mi voi petrece Crăciunul abia trezit după finala de la Vocea României. Dar pentru mine cel mai mult contează să mă trezesc de Crăciun și să fiu mândru de mine, să știu că am dat tot ce am putut, că am evoluat, să mă uit la mine și să-mi zic Bravo, bă!

 

Pe final lasă un mesaj de la suflet de artist către toate sufletele

Iubește-te pe tine să poți iubi mai departe!

 

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
1
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus