Now Reading
3 MOTIVE CU…CIPRIAN ROGOJAN : “Îmi place ca în Teatrul Muzical Ambasadorii să creștem împreună.”

3 MOTIVE CU…CIPRIAN ROGOJAN : “Îmi place ca în Teatrul Muzical Ambasadorii să creștem împreună.”

Am spus dintotdeauna – ne plac oamenii frumoși, performativi, profesioniști și evoluționiști. Pe Ciprian Rogojan îl știm de la începuturile carierei lui în industria artistică, pe când era un brav membru al trupei SISTEM.

După ani, în prezent Ciprian Rogojan este directorul Teatrului Muzical Ambasadorii. Teatru care va lansa la rampă un spectacol de musical pentru copii și tineri grandios ca o poveste. “Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate”, o creație cu libret și muzică originale 100%, sub semnătura celebrului compozitor Cristian Faur și în regia binecunoscutului Răzvan Oprea. Cezara Blioju semnează coregrafia și Viorica Petrovici scenografia și costumele.  Avanpremiera va avea loc pe data de 20 decembrie 2022, ora 18.30, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor.

Stăm astăzi de vorbă, într-un interviu interactiv marca Daily Magazine, despre artă, musical și profesionalism cu Ciprian Rogojan. Enjoy!

 

3 principale realizări obţinute de când aţi preluat directoratul Teatrului Muzical Ambasadorii

Am preluat conducerea Teatrului Muzical Ambasadorii într-o perioadă dificilă, în contextul pandemiei, când spectacolele cu public erau greu de realizat și chiar și artiștii se puteau reuni cu greu pentru repetiții. În acest context, consider o reușită să poți aduce pe scenă spectacole noi, cu o distribuție numeroasă, cu povești captivante și care să umple sălile la capacitate maximă. Astfel de spectacole au fost: “Cutiuța Muzicală – Aventurile Pălăriei Fermecate”, “Crăciunul Jucăriilor”, “De-a Harap Alb” sau “Pinocchio”. Apoi consider o realizare faptul că artiștii noștri au ajuns pe numeroase scene din țară și chiar din străinătate și toate spectacolele s-au dovedit un real succes. Nu în ultimul rând, cred că multitudinea de colaborări cu instituții de artă și cultură, artiști, organizații și entități publice și private au ajutat Teatrului Muzical Ambasadorii să devină din ce în ce mai cunoscut și mai apreciat și să-și croiască o traiectorie ascendentă în lumea culturală actuală care, să recunoaștem, e una foarte populată și competitivă.

 

3 lucruri care vă atrag/vă apropie la scena teatrală

Mărturisesc că, deși îmi plăcea teatrul mai degrabă ca spectator, în acest timp am reușit să fac o adevărată pasiune pentru teatru. Îmi place să supraveghez toată construcția organizatorică, să urmăresc cum prinde viață un spectacol, de la o simplă idee, până la premieră, îmi place muzica (nu întâmplător m-am implicat într-un teatru muzical, fiind muzician) și, nu în ultimul rând, iubesc oamenii. Îmi place această echipă tânără și neobosită, care face totul cu pasiune și entuziasm. Îmi place să creștem împreună.

 

 

3 citate în care aţi defini spectacolul muzical Vrăjitoarea Kera şi cele 7 nestemate

Muzica trebuie să trăiască sub degetele noastre, sub ochii noștri, în inima și mintea noastră, cu tot ceea ce noi putem să-i aducem ca ofrandă. – Dinu Lipatti

Fără măiestrie, inspiraţia abia dacă este o trestie în bătaia vântului. – Johannes Brahms

Musicalul “Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate” spală suflete. – Ciprian Rogojan

 

3 motive pentru care dvs, personal, aţi cumpăra bilet la acest spectacol

Sunt foarte multe motive pentru care eu, personal, aș cumpăra bilete la musicalul “Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate”, însă eu știu producția, firul epic, personajele, am fost la repetiții și am trecut prin toate etapele pe care le presupune punerea în scenă a unui musical de acest calibru și știu astfel cât de spectaculos va fi totul în final. Publicul însă ar trebui să vină la spectacol pentru:

– distribuția remarcabilă – nume mari, atât pe partea de producție, cât și pe partea artistică, capetele de afiș fiind Ozana Barabancea și Aurelian Temișan

– efectele speciale – imagine, lumini, cascadorii, costume – cu adevărat grandioase și surprinzătoare

– și, nu în ultimul rând, muzica, despre care pot spune doar atât: MAGNIFICĂ!

Toate acestea sunt ingredientele unui spectacol unic, de neratat!

 

 

3 mesaje transmise prin intermediul acestui spectacol

Trei mesaje pe care musicalul “Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate” le transmite și ar fi de reținut pentru cei mici: binele întotdeauna învinge, chiar și cei pe care îi credem răi se pot schimba, și lumea poveștilor merită și trebuie descoperită si apărată, la orice vârstă! 

 

See Also

3 motive pentru care e frumos ca o parte din noi să rămână mereu copil

Eu cred că în realitate toți rămânem mereu un pic copii! Copilăria înseamnă să fii sincer, să fii autentic, să fii creativ și, în final, să fii fericit! Ar fi minunat să ne putem permite luxul de a fi copii cât mai des!

Și se mai spune că unii bărbați se maturizează doar după vârsta de 50 ani. Eu încă nu am atins această vârstă. 🙂

 

3 planuri importante pentru 2023 pe plan artistic

Avem o grămadă de planuri la Teatrul Muzical Ambasadorii! Și sunt sigur că multe se vor mai naște pe parcurs, pentru că mă mândresc să spun că popularitatea noastră e în continuă creștere și primim la rândul nostru propuneri de colaborare din partea altor instituții. Ce ne propunem noi, însă, este să continuăm programele de educație culturală, să aducem în atenția publicului cel puțin 4-5 premiere și să facem din musicalul  “Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate” o producție de succes, o producție care să atragă publicul tânăr și, de ce nu, o producție care să ne aducă și încasări. Ce pot spune este că deja am început cu avanpremiera sold out.

 

3 mesaje adresate personal către public

– Aduceți copiii la teatru! Desprindeți-i de calculatoare, tablete, smartphone și arătați-le universul cultural autentic, care, într-o lume atât de haotică, poate contribui enorm la educarea și formarea lor! Cu muzica bună poți schimba lumea (citat din Robert Magheti)

– Apreciați strădania artiștilor! În spatele fiecărui spectacol e un efort imens, care trebuie înțeles, apreciat și recompensat pe măsură. Iar cea mai mare recompensă sunt aplauzele!

– În final, doresc tuturor românilor sărbători liniștite și un An Nou de poveste, cu sănătate, fericire și plin de realizări! Un Nou An cu muzică, arte, cultură și cele mai bune gânduri și din partea Teatrului Muzical Ambasadorii!

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top