Now Reading
Obiceiuri ciudate pentru întâmpinarea Noului An, în jurul lumii

Obiceiuri ciudate pentru întâmpinarea Noului An, în jurul lumii

De la sărbătorirea la miezul nopții cu un pahar de șampanie, până la îmbrăcarea unui obiect vestimentar de culoare roșie, sărbătoarea de Anul Nou din întreaga lume este spectaculos de diversă! Azi aruncăm o privire la câteva dintre cele mai neobișnuite tradiții de Anul Nou, din întreaga lume.

DANEMARCA

 • Danezii întâmpină Noul An spărgând farfurii și pahare nefolosite aruncându-le spre ușile rudelor și prietenilor. De asemenea stau în picioare pe scaune, de pe care se aruncă la miezul nopții – se consideră că acest obicei alungă spiritele rele și aduce noroc

SPANIA

 • În Spania se obișnuiește să se mănânce câte 12 boabe de struguri la miezul nopții. Fiecare strugure reprezintă noroc pentru fiecare lună din an. În anumite orașe din Spania lumea se adună în piețe mici pentru a mânca împreună struguri și pentru a bea vin cava.

 

COLUMBIA

 • Columbienii care își doresc să călătorească în Noul An consideră căratul unui geamantan gol în jurul blocului în care locuiesc va face ca acest lucru să se întâmple.

JAPONIA

 • În Japonia credincioșii se  îmbracă în costumul animalului care semnifică totemul noului an astrologic chinezesc și merg la templu. Aici ascultă sunetul de clopot de 108 ori.

ECUADOR

 • În Ecuador localnicii sărbătoresc Noul An dând foc la o sperietoare de ciori din hârtie, la miezul nopții, precum și fotografiilor din anul precedent. Se presupune că aceste lucruri aduc noroc.

FINLANDA

 • O tradiție finlandeză îndelungată este de a amesteca metal topit într-un recipient cu apă urmată de reinterpretarea formei atunci când acesta se răcește. O barcă înseamnă călătorii, o inimă sau un inel, dragoste pentru anul ce vine.

ELVEȚIA

 • În Elveția localnicii sărbătoresc Noul An aruncând înghețată pe podea.

FILIPINE

 • Obiectele rotunde și formele rotunde în Filipine se presupune că reprezintă prosperitate. Familiile își decorează mesele cu fructe rotunde și chiar poartă imprimeuri cu buline.

ROMÂNIA

 • Românii scriu rezoluții pentru Noul An, poartă obiecte vestimentare de culoare roșie, sparg un pahar sau o farfurie la miezul nopții și chiar aruncă monede în râu – toate acestea reprezentând prosperitate. Desigur, nici obiceiul celor 12 boabe de strugure, plăcintele cu răvașe sau petrecerile zgomotoase pentru aducerea bucuriei și prosperității în Noul An,  nu sunt de omis. 

AFRICA DE SUD 

See Also

 • În anumite părți din Africa de Sud localnicii își aruncă aparatele uzate/mobila veche pe fereastră pentru a întâmpina Noul An

CHILE

 • De Anul Nou, anumite familii din Chile dorm în cimitirile celor răposați ca semn de pomenire.

FRANȚA

 • Este o tradiție, deja, pentru familiile din Franța să gătească și să mănânce clătite pentru a-și îndulci viața în Noul An.

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top