Acum citește
EUROVISION 2023 ROMÂNIA | STEVEN ROHO : „Pentru a fi reprezentantul României la Eurovision trebuie să fii creativ, nu doar ca sunet, ci și ca expresie artistică.”

EUROVISION 2023 ROMÂNIA | STEVEN ROHO : „Pentru a fi reprezentantul României la Eurovision trebuie să fii creativ, nu doar ca sunet, ci și ca expresie artistică.”

12 melodii au fost alese în cadrul Selecției Naționale Eurovision România din acest an. Sounduri fresh, artiști fresh, o reinventare a conceptului Eurovision România, am putea spune, însă și sounduri tradiționale pe ritmuri actuale.

Păstrând tradiția, Daily Magazine realizează o serie de interviuri cu finaliștii Selecției Naționale.

Începem această serie de interviuri cu un artist fresh, talentat și ambițios, Steven Roho, care anul acesta, alături de Gabriella și Formația Albatros, propune pentru România una dintre cele mai ascultate piese din cadrul Selecției Naționale din acest an, Lele, piesă ce deja a strâns multe comentarii și păreri pozitive din partea fanilor ESC.

Puteți vota proiectul lui Steven, cu numărul 16 în finala Selecției Naționale, ce va avea loc pe data de 11 februarie, în studiourile TVR. Vom reveni cu detalii. Până atunci, ENJOY!

 

Ce înseamnă concursul Eurovision pentru tine?

Eurovision este, în primul rând, șansa la o expunere internațională a muncii mele. Foarte puține piese produse în țara noastră au șansa să ajungă cunoscute în străinătate, mai ales dacă nu ești un artist consacrat și nu ai în spate o casă de producție.

 

Ce te defineşte ca artist? Descrie-te în 3 piese Eurovisionistice celebre.

Consider că mă definește diversitatea, nu mă limitez la un singur stil și îmi iau inspirația din mai multe zone. De asemenea, faptul că sunt și solist, pe lângă producător, mă ajută să am o viziune mai amplă asupra muzicii mele. De-a lungul anilor mi-au rămas în minte “Fairytale”- Alexander Rybak, “Euphoria”- Loreen si “Give that wolf a banana”- Subwoolfer.

 

Ce vă motivează în a fi THE BEST şi ce crezi că vă diferenţiază pentru a fi artiștii reprezentanți ai României în 2023?

Cred că motivația supremă a oricărui artist este aprecierea publicului, să știi că munca ta este ascultată și iubită, și muncesc mereu la a-mi îmbunătăți tehnica, petrec mult timp în studio lucrând la piese, dar și mult timp documentându-mă despre producție, stiluri, trenduri muzicale, programe. Pentru a fi reprezentantul României trebuie să fii creativ, nu doar ca sunet, ci și ca expresie artistică. Consider că am alături de mine oamenii cu care pot face asta, Gabriella este o solistă cu experiență, iar formația Albatros are în spate ani întregi de muzică, fiind considerați inovatori ai genului lor în anii 90.

 

Care este povestea şi mesajul piesei voastre?

Totul a început dintr-o joacă, abia ne mutasem în noul studio, experimentam cu diverse sunete și a luat naștere prima variantă instrumentală a piesei. Când Gabriella a venit și a auzit-o, imediat a scris versurile, iar primul lucru spus a fost “Asta e piesă de Eurovision”. Versurile piesei sunt metafore, furtuna reprezintă toate greutățile pe care le întâmpini ca artist, lupii sunt oamenii care încearcă să te descurajeze și să îți diminueze meritele, dar mesajul este unul încurajator, acum este momentul când preiei controlul și dai la o parte tot răul. Cumva asta este si povestea noastră, am depășit multe obstacole și am continuat să facem ceea ce iubim, chiar și când nimeni nu ne dădea o șansă. Intrarea în finala Eurovision este o mare reușită pentru noi.

 

Cum priveşti faptul că în finala Eurovision România din acest an sunt doar newcomers ca finalişti? Ce contează, de fapt cel mai mult ca atuuri în această competiţie?

Cred că este un nou început pentru Eurovision România, oferindu-le tuturor concurenților șanse egale. Sunt convins că juriul din acest an a ales cele mai bune 12 piese din cele 84, a ales diversitatea. În această competiție contează mult prestația live a piesei, cât se poate de aproape de varianta de studio, dar și un show pe măsură.

 

Ce detalii ne poţi dezvălui despre showul din finala naţională?

Încă lucrăm la momentul din finală, suntem presați de timp, pentru că avem si un concert important în viitorul apropiat, în aceeași formulă. Dacă pe scena TVR trebuie să prezentăm o singură piesă, acolo va trebui să susținem un întreg recital. Primim foarte multe sugestii de la fanii Eurovision și sperăm să fim la înălțimea așteptărilor.

Vezi și

 

Piesa câştigătoare preferată din toţi anii de Eurovision Song Contest?

Clar “Euphoria”, Loreen.

 

 

De ce şi cum îndemni publicul să vă voteze în finala naţională?

Îndemnăm publicul să ne voteze în primul rând pentru că Gabriella este o voce extraordinară și sunt sigur că îi va impresiona pe toți, piesa are mult potențial, și este o piesă care îți rămâne în cap. De când am aflat că suntem printre cei 12 finaliști, nu ratăm nicio ocazie să ne promovăm și să rugăm oamenii care ne apreciază să ne voteze.

Ce va urma după Eurovision?

Nu putem ști ce ne așteaptă după Eurovision, cu siguranță ne vom întoarce în studio, vom scoate noi piese și vom cânta așa cum o facem de ani de zile. Vă putem spune ce facem înainte de Eurovision, pe data de 7 Ianuarie avem concert la Berăria H, unde vom cânta în premieră piesa “Lele” în fața publicului. Vă așteptăm si pe voi și mulțumim mult pentru șansa de a ne spune povestea.

Care este reacția ta?
Excited
1
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus