Now Reading
EUROVISION 2023 ROMÂNIA | ANDREEA D : “Am vrut să reorchestrăm, să recompunem și să reinterpretăm cel mai frumos dans de dragoste din România.”

EUROVISION 2023 ROMÂNIA | ANDREEA D : “Am vrut să reorchestrăm, să recompunem și să reinterpretăm cel mai frumos dans de dragoste din România.”

Trecând de la beaturi clubbing cu care a creat istorie la nivel european prin  colaborările de succes cu Dj Sava, Sasha Lopez, dar și în cariera solo,  la stilul etno, alături de Folclor Orchestra, Andreea D propune pentru Eurovision-ul ce va avea loc anul acesta în luna mai, în Liverpool, o piesă ce păstrează spiritul neaoș românesc. Perinița mea este și piesa pe care poți dansa la orice petrecere, dar și piesa pe care o poți prezenta în cadrul unui concurs de talie europeană ca parte din specificul național.

Pe Andreea D o puteți vota cu numărul 35 în finala Selecției Naționale din 11 februarie, cu detalii vom reveni în curând. Până atunci… enjoy! 

 

Ce înseamnă concursul Eurovision pentru tine?

Pentru mine Eurovision-ul este, în primul rând, un mod de a promova schimbul cultural și înțelegerea între țările participante. Aduce împreună o gamă diversă de stiluri și tradiții muzicale și încurajează colaborarea și dialogul intercultural. Participarea la acest concurs reprezintă tot ceea ce am muncit atât de mult să construiesc în cariera mea muzicala și tot ceea ce îmi doresc să împărtășesc cu lumea, prin intermediul muzicii mele.

 

Ce te defineşte că artist? Descrie-te în 3 piese Eurovisionistice celebre.

Mă definește faptul că pot aborda mai multe stiluri muzicale, având o experiență de peste 15 ani în industria muzicala românească, cât și internațională. Am cântat piesele proprii în România, dar și în țări precum Italia, Spania, Vietnam, Rusia, Albania etc. Tratez fiecare proiect al meu cu seriozitate și îmi place să mă implic cu profesionalism în orice provocare pe care o accept. Piesele de la Eurovision în care mă regăsesc sunt: Loreen – “Euphoria” (pe care o apreciez pentru voce și one man show), Zdob și Zdub și Frații Advahov ( pentru carismă și identitatea națională), Voltaj “De la Capăt” ( pentru band performance și piesa cu mesaj).

 

Ce te motivează în a fi THE BEST şi ce crezi că te diferenţiază pentru a fi artistul reprezentant al României în 2023?

Mă motivează în primul rând dorința de a împărtăși cu întreaga lume o parte din tradițiile României și sper ca experiența mea din carieră, cât și pasiunea pentru muzică, să mă ajute pentru a fi aleasă de public să-mi reprezint țara cu mândrie.

 

Care este povestea şi mesajul piesei tale?

Am vrut să reorchestrăm, să recompunem și să reinterpretăm cel mai frumos dans de dragoste din România. Un dans care se joacă în toate zonele țării de sute de ani și care unește toate zonele, dar și un dans care este recunoscut pe plan internațional. Prin această piesă am vrut să arăt o parte din tradițiile românești și că noi, românii, indiferent de situație, suntem și vom fi uniți, prin muzică și dans.

 

 

Cum priveşti faptul că în finala Eurovision România din acest an sunt doar newcomers că finalişti? Ce contează, de fapt cel mai mult că atuuri în această competiţie?

Este un lucru foarte bun că sunt oameni noi. Industria muzicală globală este în continuă schimbare, astfel oricine nou venit poate să fie următoarea revelație a muzicii. Cu ocazia asta îi felicit pe toți cei care au fost aleși în finala Eurovision Romania. Sunt mai multe aspecte importante pentru această competiție, printre cele mai importante aș enumera atitudinea, mesajul piesei, voce, stăpânirea de sine. La un astfel de concurs fiecare element în parte este important , așa că toți pașii trebuie parcurși cu profesionalism și, nu în ultimul rând, este o muncă de echipă. Cu cât mai multă implicare și mai multe idei, cu atât se poate crea un moment frumos pentru noi, pentru România.

 

 

Ce detalii ne poţi dezvălui despre showul din finala naţională?

În momentul acestui interviu sunt fix în dezvoltarea show-ului și sper să fie surprinzător și pentru voi.

 

See Also

Piesa câştigătoare preferată din toţi anii de Eurovision Song Contest?

Am mai multe,  care îmi plac la fel de mult: Loreen “Euphoria” și Mans Zelmerlow “Heroes”.

 

De ce şi cum îndemni publicul să te voteze în finala naţională?

Eu mi-aș dori ca prin piesa “Perinița Mea”, întreaga lume să cunoască o parte din tradițiile și obiceiurile din România, acesta a fost și motivul pentru care am participat cu o astfel de piesă. Această piesă a unit și va uni întotdeauna România și consider că este un motiv suficient de important pentru ca oamenii să mă voteze pentru a contribui la transmiterea valorilor și tradițiilor noastre.

 

 

Ce va urma după Eurovision?

Îmi place să iau lucrurile pas cu pas, momentan îmi canalizez energia către finala Eurovision. Vreau să dezvolt acest proiect minunat Andreea D – Folclor Orchestra și vă voi pregăti multe surprize în viitor!

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
2
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top