Now Reading
3 MOTIVE CU… DANIEL NUȚĂ: “La nivel strategic și politic, aș fi făcut, probabil, aceleași lucruri pe care le-a făcut Vlad Țepeș.”

3 MOTIVE CU… DANIEL NUȚĂ: “La nivel strategic și politic, aș fi făcut, probabil, aceleași lucruri pe care le-a făcut Vlad Țepeș.”

Când spui Daniel Nuță, instinctual te gândești la forță, succes, versatilitate, evoluție și sex-appeal. Are o prezență pregnantă indiferent că joacă pe scenele de teatru, în filme sau seriale din România sau din străinătate.

În prezent face succes și istorie, am putea spune, cu rolul personajului meu istoric preferat, Vlad Țepeș, într-unul dintre cele mai vizionate seriale la momentul actual de pe Netflix, Rise of the Ottomans – Mahomed vs Vlad.

Despre istorie, prezent, viitor și artă high quality, stăm de vorbă azi cu Daniel Nuță, într-un nou interviu interactiv marca Daily Magazine. 

 

3 prime gânduri când ai acceptat provocarea „Rise of the Ottomans”

Sunt actor, actorii sunt sau ar trebui să fie cameleonici, ar trebui să caute roluri care să îi provoace și la care să muncească mult, doar așa evoluează.

Al doilea motiv e că am văzut trailerul primului sezon, nu știam de existența serialului până în acel moment. Trailer m-a fascinat, era o producție mare, o producție Netflix, normal că mi-am propus să fac orice, să dau tot ce am mai bun pentru a lua castingul.

Al treilea motiv e că eram deja familiarizat cu personajul Vlad, l-am mai jucat într-o altă producție autohtonă și îmi doream să duc personajul la alt nivel, lucru care s-a întâmplat ulterior.

 

3 puncte în care personalitatea ta se intersectează cu cea a marelui domnitor Vlad Ţepeş?

Determinarea, franchețea, cinismul.

 

3 lucruri noi aflate despre istoria românilor o dată cu această producţie

În mare parte, noi ca români știm toate poveștile, din legende, din manualele de istorie, dar spectatorii din afara țării pot afla în primul rând că Vlad Dracula nu a fost un vampir însetat de sânge. Mai departe aflăm de relația de prietenie și iubire frățească între Vlad și Mehmed și nu în ultimul rând, aflăm că Vlad Țepeș nu a fost un tiran, nebun, criminal care speria pe toată lumea cu pedepsele lui. Aflăm motivațiile clare și reale pentru care el făcea toate aceste lucruri.

 

 

3 momente funny/ dificile de pe platourile de filmare

Au fost multe momente funny, dar scoase din context își pierd din relevanță, ce pot să spun e că noi, actorii, ne-am distrat mult. Momente dificile au fost multe, din punct de vedere fizic în primul rând. Am avut niște seri de filmare grele, atunci când filmam luptele. Mi-a fost greu până m-am obișnuit să lupt cu sabia otomană, cu iataganul. E foarte diferită și stilul de luptă ți se schimbă complet. Mi-a fost greu când am pus pentru prima oară costumul de război pe mine și cântăream cu 40 de kg mai mult. A fost un blocaj,apoi mi-am dat seama că o să am niște filmări interesante.

 

3 opinii obiective despre modul în care Netflix impactează producţiile cinematografice şi viitorul său în lumea cinema-ului

Nu voi face o analiză acum, nu îmi doresc acest lucru și nu e în măsura mea. Dacă aș fi fost întrebat în calitate de producător, răspunsul ar fi fost unul vast. Îmi scriu chiar dizertația fix pe acest subiect.

Un răspuns simplu pe care îl pot da ar fi: Cu cât se vor realiza mai multe producții de acest gen, docu-dramă, dramă, chiar documentar, film sau serie, cu atât spectatorul va avea mai multă informație, mai mult show de calitate. În aceeași măsură, cineaștii, oamenii din industrie au job-uri, devin mai competitivi, mai creativi, ceea ce este din nou un plus.   

 

 

3 acţiuni pe care le-ai fi întreprins dacă Daniel Nuţă ar fi fost într-o altă viaţă domnitor al ţării noastre

Haha, funny! La nivel strategic și politic, probabil aceleași pe care le-a făcut și Vlad. I-am înțeles toate acțiunile, i-am înțeles toate motivațiile, dorințele, visele.

 

3 lecţii pe care poţi spune că le-ai învăţat de la regizorul producţiei şi de la colegii tăi de platou

De la Emre, regizorul, am învățat ce înseamnă generozitatea și bunătatea.

De la Clint, directorul de imagine, am învățat ce înseamnă profesionalismul și perfecțiunea.

De la Cem, actorul care îl interpretează pe Mehmed, am învățat cât de important e să creezi o relație puternică de prietenie între actori. Dacă nu construiam împreună cu el acest lucru, nu am fi reușit să facem o secvență super emoționantă împreună.

 

See Also

 

3 beneficii aduse de producţiile istorice în cotidian, în opinia ta

Refac imaginea prăfuită pe care nu a mai atins-o publicul larg de mult. Crează o nouă imagine, fresh, ușor de înțeles și accesibilă pentru noile generații. Un răspuns care cuprinde tot.

 

3 lucruri pe care ţi le doreşti de la industrie în 2023 şi 3 lucruri care ne aşteaptă de la tine în 2023

Să lucrez în proiecte care să-mi aducă la fel de mare bucurie, satisfacție și implicare.

Să cunosc profesioniști noi de la care am ce să învăț.

Să creez alte personaje cel puțin la fel de complexe.

Despre proiectele viitoare, nu pot vorbi.

 

3 mesaje către fanii Netflix şi nu numai de la actor către publicul său

Mulțumesc pentru miile de mesaje de-a dreptul minunate pe care le-am primit în toată perioada asta, atât din România cât și din partea românilor din diaspora!

Mulțumesc că ați ridicat în topurile din atâtea țări acest show!

Fiți cu ochii pe noi în continuare!

 

Credit photo cover – Sabina Costinel

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top