Now Reading
EUROVISION 2023 ROMÂNIA | ANDRADA POPA : “No time for me reprezintă o scrisoare de la mine către mine și către cei care empatizează cu mesajul piesei.”

EUROVISION 2023 ROMÂNIA | ANDRADA POPA : “No time for me reprezintă o scrisoare de la mine către mine și către cei care empatizează cu mesajul piesei.”

Pe Andrada Popa o cunoaștem artistic de ceva vreme. A înregistrat o perioadă de succes în Lala Band, o carieră solo atât în România, cât și în Anglia – unde a absolvit Masterul în Teatru muzical, absolventă a London College of Music, a colaborat cu Universal & Sony Music Publishing drept compozitor/interpret pentru ITV, Channel 4 & Sky UK. Cântecele ei au fost pe Love Island, Selling Sunset, HBO și în multe alte reclame și trailere internaționale.  În ianuarie 2020 și-a lansat videoclipul, „Unbreakable”, care a atins peste jumătate de milion de vizualizări. Unbreakable este prima piesă de pe „The Lightshow”, album care a ajuns pe locul 4 în ITunes US Pop Charts și a intrat în Billboard Compilation Chart pe locul 23 în septembrie 2020.
Andrada a jucat rolul principal și în filmul Legații (The Rope), care a ajuns pe locul 1 pe Netflix și a rămas în top 10 timp de trei săptămâni consecutive în Europa de Est.

După ce a reprezentat România la Eurovision Junior când avea doar 10 ani și a câștigat peste 30 de trofee la concursuri muzicale din toată Europa, No time for me – propunerea Andradei Popa pentru cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest, de la Liverpool, este o piesă sensibilă dar, în același timp puternică,  despre timp și iubirea de sine. Andrada va avea numărul de concurs 3 în cadrul Selecției Naționale și poate fi votată prin  sms sau online pe data de 11 februarie. Până atunci, Daily Magazine prilejuiește azi o întâlnire artistică de citit cu zâmbet! Enjoy!

 

Ce înseamnă concursul Eurovision pentru tine?

Eurovision este, în primul rând, una dintre cele mai frumoase amintiri ale copilăriei mele. În 2008 am avut onoarea de a reprezenta România la Eurovision Junior în Cipru și am continuat să urmăresc concursul an de an. Consider că participarea mea de anul acesta este o continuare firească a parcursului meu muzical ce combină România cu Anglia. Am absolvit facultatea de muzică și teatru, ‘London College of Music’ din UK și oportunitatea de a reprezenta România la Liverpool ar fi un vis împlinit și un pas important în cariera mea.

 

Ce te defineşte ca artist? Descrie-te în 3 piese Eurovisionistice celebre.

Consider că principala mea calitate în calitate de artist este autenticitatea pe care îmi doresc să o păstrez indiferent de circumstanțe. În calitate de compozitor încerc să pun în muzica mea cele mai intense trăiri și să îmi asum povestea. Daca ar fi să mă descriu în 3 piese Eurovision, acestea ar fi Euphoria, Arcade și Heroes.

 

Ce te motivează în a fi THE BEST şi ce crezi că te diferenţiază pentru a fi artistul reprezentant al României în 2023?

În primul rand, părinții mei mă motivează să fiu cea mai buna versiune a mea pentru că m-au susținut încă de la începutul carierei și îmi doresc să îi fac mândri. În al doilea rând, muzica este prima mea iubire și nu mă regăsesc în nimic așa cum mă regăsesc în artă. Pe lângă asta, am norocul sau ghinionul, depinde cum vreți să priviți lucrurile, de a fi o perfecționistă care urăște să facă lucrurile cu jumătate de măsură. Aleg să dau tot ce am mai bun de fiecare dată, iar de la momentul meu vă puteți aștepta la multă emoție, vulnerabilitate și povestea mea în care sper că vă veți regăsi.

 

Care este povestea şi mesajul piesei tale?

‘No time for me’ vorbește despre dorința de a avea timp infinit și despre sentimentul constant pe care unii dintre noi îl simțim atunci când nu ne găsim locul sau când nu ne simțim îndeajuns de buni. Este vorba despre toate lucrurile, locurile și oamenii lăsați în urmă atunci când noi suntem nevoiți să evoluăm și să devenim persoana pe care vrem să o vedem în oglindă.

Personal, mi-a fost și încă îmi este greu să stau într-un singur loc, sunt într-o constantă transformare și nevoie de a face necunoscutul cunoscut și de a fugi dintr-o parte în alta, de unde și versurile ‘And even when I’m good I still pack it up, and letting myself be it’s just not enough.’

Când am scris piesa, am încercat să îmi adun toate gândurile amestecate și să le pun pe hârtie. O scrisoare de la mine către mine și către cei care empatizează cu mesajul.

No time for me nu este o simplă piesă, este o stare, o poveste…povestea mea. Este vorba despre frica legată de viitor pe care generația mea o simte din ce în ce mai mult. Așteptările, cât și dorințele, devin din ce în ce mai mari și, uneori, simți că parcă nu este îndeajuns timp pentru tot. În realitate, timpul există…doar că de multe ori noi îl petrecem gândindu-ne că el nu este destul.

 

Cum priveşti faptul că în finala Eurovision România din acest an sunt doar newcomers că finalişti? Ce contează, de fapt cel mai mult că atuuri în această competiţie?

Consider că fiecare dintre noi a depus multă muncă până la acest moment și mă bucur că echipa Eurovision dă șansă anul acesta unor artiști care vor fi votați de către public pe baza prestației din concurs și nu a unei imagini deja create. Din punctul meu de vedere, interpretarea și mesajul piesei sunt cele mai importante. În ultimii ani la Eurovision au ieșit în fruntea clasamentului internațional piesele care au generat emoție și au avut o poveste.

 

Ce detalii ne poţi dezvălui despre showul din finala naţională?

Nu vreau să dezvălui foarte multe detalii legate de show, prefer să vă surprind. Pot doar să vă promit o echipă pe măsură, pe colegul meu din La La Band, Bubu Cernea, la tobe, și o coregrafie semnată de Bogdan Boantă.

 

See Also

 

Piesa câştigătoare preferată din toţi anii de Eurovision Song Contest?

Heroes, Suedia – Mans Zelmerlow.

 

De ce şi cum îndemni publicul să te voteze în finala naţională?

La fel cum am spus în începutul acestui interviu, UK este pentru mine o a doua casă și a ajunge la Liverpool ar însemna un pas extrem de mare în cariera mea internațională. Aș fi foarte mândră să stiu că publicul nostru a fost cel care m-a ajutat să ating această performanță. Piesa ‘No time for me’ este scrisă din suflet pentru suflet și știu că publicul internațional ar empatiza enorm cu mesajul ei și cu vulnerabilitatea din spatele versurilor.

Dragi fani Eurovision, dacă vreodată nu vă găsiți locul, sufletul sau vă uitați pe pereți la 3 dimineața, intrebându-vă cum să le faceți pe toate și dacă există destul timp, înseamnă că faceți parte din tribul meu anxios și că trebuie să votați 3 – No time for me. Legenda spune că cine votează 3 primește minute bonus de la univers.

 

 

Ce va urma după Eurovision?

După Eurovision urmează să îmi termin Masteratul la Sciences Po în Paris, să lansez următoarea piesă deja intitulată ‘Already în Paris’ în ton cu plecarea acolo, proiecte artistice atât în țară, cât și în Londra, și finalizarea podcastului meu în UK care se va lansa spre finalul anului.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top