Now Reading
Tehnologia din Avatar ar putea fi utilizată în cercetările medicale

Tehnologia din Avatar ar putea fi utilizată în cercetările medicale

Costumele de captare a mișcării din noul film Avatar – The Way of Water nu doar că au contribuit la aducerea personajelor la viață pe marele ecran, dar noi cercetări arată că tehnologia ajută și oamenii de știință să urmărească debutul și progresia bolilor care afectează mișcarea.

Când vine vorba de boli care afectează mobilitatea cuiva, identificarea și evaluarea timpurie pot juca un rol important în oferirea de sprijin și tratament eficient pentru pacienți.

Noua metodă de monitorizare, pionieră, ce folosește tehnologia de captare a mișcării din Avatar, a permis cercetătorilor să dezvolte inteligența artificială care poate analiza mișcările corpului pacientului.

Testele efectuate folosind noua tehnologie au permis cercetătorilor din Marea Britanie să măsoare severitatea a două tulburări genetice diferite de două ori mai rapid decât metodele standard medicale.

Într-un raport publicat în revista Nature Medicine, cercetătorii au proiectat, de asemenea, că tehnologia ar putea reduce timpul și banii necesari pentru a dezvolta noi medicamente și pentru a derula studii clinice importante.

 

Dr. Valeria Ricotti, cercetătoarea Institutului pentru Sănătatea Copilului din Great Ormond Street, a declarat pentru BBC News că a fost „complet uluită de rezultatele” cercetării.

„Impactul asupra diagnosticului și dezvoltării de noi medicamente pentru o gamă largă de boli ar putea fi absolut masiv”.

Potrivit dr. Ricotti, ea a lucrat la dezvoltarea noii tehnologii de urmărire a bolii cu o echipă de cercetători care lucrează în cadrul Imperial College și University College din Londra, în ultimii 10 ani.

See Also

Până acum, tehnologia a fost testată în două studii separate pe pacienți diagnosticați cu ataxie Friedreich (FA) și distrofie musculară Duchenne (DMD). Cercetătorii proiectează că aceeași tehnologie s-ar putea dovedi utilă în monitorizarea recuperării pacienților care suferă de boli care afectează mișcarea, cum ar fi cele care implică creierul, sistemul nervos, inima, plămânii și oasele, precum și o serie de tulburări psihice diferite.

Din păcate, înainte de utilizarea inovatoare de către Dr. Ricotti a tehnologiei de captare a mișcării Avatar, monitorizarea severității și progresiei bolilor legate de mișcare ar putea dura ani. Acest proces îndelungat a inclus cercetări clinice consumatoare de timp necesare pentru a determina suporturile și tratamentele necesare pacienților afectați.

Cele două studii publicate joi de Dr. Ricotti și echipa ei au arătat că tehnologia de captare a mișcării, pionierată și popularizată de franciza Avatar a lui James Cameron, poate reduce drastic timpul necesar pentru a ajunge la aceste concluzii.

Profesorul Aldo Faisal, din cadrul Imperial College, a fost unul dintre oamenii de știință care au dezvoltat ideea de a utiliza tehnologia pentru urmărirea progresului bolii. Faisal a spus că cercetarea recent lansată a reprezentat o îmbunătățire enormă față de abordările actuale.

Noua noastră abordare detectează mișcări subtile pe care oamenii nu le pot percepe”, a spus el. „Are capacitatea de a transforma studiile clinice, precum și de a îmbunătăți diagnosticul și monitorizarea pacienților”.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top