Acum citește
Dua Lipa se lansează în NFT-uri având la bază motivul fluturelui

Dua Lipa se lansează în NFT-uri având la bază motivul fluturelui

La finele anului trecut, starul pop, câștigătoare a premiului Grammy, Dua Lipa, a postat o fotografie în story-urile ei de pe Instagram în care arăta patru imprimeuri cu fluturi Damien Hirst din seria Empresses.

Lucrările sunt intitulate Wu Zetian, Nūr Jahān, Theodora și Taytu Betul. Există o a cincea piesă în serie numită Suiko, deși nu este clar dacă cântăreața o deține și pe aceea. Cele cinci imprimeuri strălucitoare prezintă compoziții caleidoscopice cu aripi roșii de fluture și poartă numele unor femei lider notabile de-a lungul istoriei.

Împărăteasa Wu Zetian a condus dinastia Tang China la sfârșitul secolului al VII-lea și este considerată singura femeie suverană legitimă a țării. Nūr Jahān a fost conducătorul de facto al Indiei Mughal în secolul al XVII-lea și un diplomat, arhitect și vânător priceput. Împărăteasa bizantină Teodora și soțul ei, împăratul Iustinian, sunt sfinți în Biserica Ortodoxă. Taytu Betul a fost împărăteasa Etiopiei între 1889 și 1913 și un susținător al rezistenței anticoloniale. Suiko a fost prima împărăteasă a Japoniei, a domnit din 593 până în 628 și este creditată cu stabilirea budismului ca religie de stat.

Cele cinci ediții limitate fac parte dintr-o colecție NFT produsă de Hirst și compania de artă și tehnologie cu sediul în Londra, Heni. Numeroase versiuni ale printurilor sunt oferite în prezent spre revânzare prin casa de licitații Sotheby’s și platforme online precum 1stDibs și eBay.  Heni a permis cumpărătorilor opțiunea de a cumpăra printuri fizice ale The Empresses direct sau de a întârzia primirea cu până la trei ani prin achiziționarea unui „Heni Editions NFT Deed”. Acest lucru a permis cumpărătorilor NFT să transmită drepturile asupra unei imprimări fizice dacă își tranzacționau NFT.

Vezi și

Dua Lipa  face adesea referire la fluturi în alegerile ei fashion cum ar fi rochia Versace din plasă cu cristale Swarovski pe care a purtat-o la premiile Grammy 2021 și sunt un motiv central al colecțiilor ei streetwear marca Puma.

Hirst a folosit imagini similare încă de la începutul carierei sale, instalând fluturi vii în prima sa expoziție solo la Londra în 1991 și încorporând aripi de fluture adevărate în picturile sale ulterioare Kaleidoscope și în seria Mandalas. Artistul a spus că a fost inspirat pentru prima dată de descoperirea întâmplătoare a unei tăvi de ceai victoriană decorată cu fluturi sub sticlă. Fluturele a ajuns să simbolizeze viața și moartea în opera sa, precum și frumusețea și libertatea.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus