Now Reading
Trei situri de risc au fost adăugate pe Lista Patrimoniului Unesco

Trei situri de risc au fost adăugate pe Lista Patrimoniului Unesco

Centrul istoric al orașului-port ucrainean Odesa și siturile din Yemen și Liban au fost adăugate miercuri pe Lista Patrimoniului Mondial al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).
Toate cele trei situri au fost adăugate simultan pe Lista Patrimoniului Mondial în Pericol a UNESCO.

Odesa, un oraș liber, un oraș mondial, un port legendar care și-a pus amprenta asupra cinematografiei, literaturii și artei, este astfel plasată sub protecția întărită a comunității internaționale”, a spus Azoulay.
Această inscripție întruchipează hotărârea noastră colectivă de a ne asigura că acest oraș, care a depășit întotdeauna situațiile dramatice globale, este păstrat de la distrugerea ulterioară”.

 

În Yemen, situl include șapte situri arheologice ce reliefează realizările arhitecturale, estetice și tehnologice ale Regatului Saba din mileniul I î.Hr. până la sosirea islamului în jurul anului 630 d.Hr.
Situl a fost adăugat pe lista „în pericol” din cauza amenințărilor aduse de conflictul în derulare din Yemen.

See Also

Situl din Liban, Târgul Internațional Rachid Karami din Tripoli, a fost proiectat în 1962 de arhitectul brazilian Oscar Niemeyer. Clădirea sa principală este o sală de expoziții acoperită în formă de bumerang.

Este una dintre lucrările reprezentative majore ale arhitecturii moderne a secolului al XX-lea din Orientul Apropiat Arab”, a declarat UNESCO într-un comunicat de presă.
A fost adăugată pe lista siturilor cu risc din cauza „stării sale alarmante de conservare, a lipsei de resurse financiare pentru întreținerea sa și a riscului latent de propuneri de dezvoltare care ar putea afecta integritatea complexului”, a spus UNESCO.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top