Now Reading
5 ponturi pentru a te menține sănătos în sezonul de iarnă

5 ponturi pentru a te menține sănătos în sezonul de iarnă

Dacă vrei să-ți ții menții vigoarea în sezonul de iarnă trebuie să faci tot ce poți pentru a evita răceala enervantă sau temuta gripă.

Vă prezentăm 5 dintre cele mai importante ponturi pentru a vă asigura că rămâneți sănătos pe tot parcursul iernii.

1. Alegeți o dietă sănătoasă cu fructe și legume
Dacă vrei să fii sănătos pe timpul iernii, trebuie să-ți îmbunătățești dieta. Uită de snack-urile sărate și dulciurile cu prea mult zahăr în favoarea mai multor verdețuri și fructe. Puteți mânca chiar și legume tipice de iarnă, cum ar fi morcovi și cartofi, pentru a vă menține sistemul imunitar sănătos pe vreme rece.

2. Ieși în aer liber în timpul zilei
Când temperaturile sunt negative, este tentant să-ți petreci tot timpul în casă, dar trebuie să te îndemni să ieși în aer liber. Dacă nu beneficiați de suficientă lumină naturală a soarelui în timpul iernii, aceasta poate provoca o deficiență de vitamina D care vă poate afecta negativ sănătatea. Ori de câte ori ai timp liber, mergi la o plimbare de iarnă în pădure sau poți alege patinajul.

3. Asigurați-vă că rămâneți hidratat
Ni se reamintește întotdeauna să rămânem hidratați pe timpul verii, dar este important să bem multă apă și iarna. Când faceți exerciții fizice pe vreme rece, este posibil să purtați mai multe haine, ceea ce vă poate face să transpirați. Trebuie să înlocuiți această pierdere de apă din organism bând mai multe lichide. Nu uitați să vă mențineți nivelul de electroliți ridicat și să stați departe de alcool, cafea și ceai, deoarece aceste băuturi vă vor deshidrata mai mult.

4. Încercați să dormiți mai bine
Aproximativ unul din trei adulți nu doarme suficient. În timpul iernii, este posibil să doriți să hibernați pe tot sezonul, dar ar trebui să încercați să vă păstrați tiparele obișnuite de somn. S-ar putea să vă simțiți tentat să stați în pat toată dimineața pentru că este frig, dar acest lucru vă poate afecta modelul de somn. Evitați cofeina, exercițiile fizice și mâncatul imediat înainte de a merge la culcare. Acestea vă pot perturba somnul.

See Also

5. Păstrează-ți mereu o temperatură optimă a corpului
Dacă petreci mult timp afară, trebuie să te protejezi împotriva hipotermiei, a degerăturilor și a altor probleme legate de frig. Dacă ți-e frig, îmbracă un pulover sau înfășoară o pătură în jurul tău. Urmăriți prognoza meteo și îmbrăcați-vă corespunzător. Cumpărați haine groase de iarnă și păstrați proviziile de urgență în mașină.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top