De vorbă cu…Radu Ștefan Bănică : „Munca bate talentul. Asta consider că te face să te remarci.”

Radu Ștefan Bănică este tipologia de personalitate artistică ce dovedește că o familie de artiști continuă tradiția artistică dar și că, pe lângă nume, talentul și versatilitatea artistică sunt cele care primează în a te evidenția și a-ți creiona o imagine artistică proprie.

Fost concurent în cadrul show-ului Te cunosc de undeva, unde a performat întruchipând o varietate de artiști celebri, viitor jurat al unei emisiuni pentru copii și, în primul rând actor, fiind ultimul an la UNATC și jucând deja în spectacolul care face furori din ce în ce mai mari în țară, O noapte furtunoasă, Radu Ștefan a fost pregătit oricând pentru următorul pas.

Și next level pentru el este Musicalul! Pe 4 februarie Radu ne va încânta în rolul principal, Eric, din spectacolul Heartbeat, la Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian.  ,,HeartBeat – the Musical” este un musical românesc autentic care tratează o poveste universal valabilă despre iubire și are în centrul său un scenariu tragicomic scris de regizorul și compozitorul Eduard Petru Jighirgiu.  Bilete aici.

 

Bună, Radu, şi bun venit în cadrul Daily Magazine! Sunteţi la debutul unei perioade minunate, la Teatrul Ion Dacian cu musicalul „Heartbeat”. Ce înseamnă pentru tine cu adevărat acest musical, cât de greu a fost castingul şi care sunt cele mai frumoase amintiri la repetiţii?

HeartBeat m-a făcut să mă îndrăgostesc de acest gen de spectacole unde actoria și muzica se îmbină. Au fost șase luni intense, multe repetiții, obstacole, dar, în final, a ieșit ceva de care sunt mândru. Mi-a plăcut foarte mult la repetiții să joc și alte roluri din spectacol și să-i imit cât mai bine pe colegii mei.

 

 

Cum este să lucrezi cu regizorul Eduard Jighirghiu, ce aduce el nou pe scena de musical din România?

Eduard este o persoană foarte bună, la fel și soția lui, Adriana. Au o răbdare incredibilă și o pasiune față de teatru superbă.  Îmi face plăcere să lucram împreună și, mai ales, să stăm la povești.

 

Cât de diferit/ similar eşti ca personalitate faţă de personajul tău, Eric? Şi câtă dragoste reală mai există în contemporan?

Aș zice că există o oarecare asemănare între mine și personajul Eric, iar la subiectul dragoste în lumea contemporană nu mă bag !:)))

 

De ce crezi tu că publicul din România este atât de atras de musical? Ce are musicalul special faţă de celelalte tipuri de producţii?

Nu aș zice că este atât de atras de musical. Un interes ar fi probabil că este ceva nou, dar, cu timpul, publicul din România se va acomoda cu genul acesta de spectacole.

 

Cânţi, joci, performezi. Care dintre arte ţi-e cel mai aproape de suflet şi cât de mult contează originile în a te face remarcat în orizontul artistic de azi din România?

Îmi este foarte greu să aleg între muzică și actorie,  sunt calitățile cele mai importante în completarea unui artist. Munca bate talentul. Asta consider că te face să te remarci.

 

Ce a însemnat pentru tine experienţa Te cunosc de undeva? Ce ai descoperit despre tine acolo şi ce personaj ţi-a fost cel mai drag?

Experiența Te cunosc de undeva m-a ajutat foarte mult, fiind la început de drum. A fost un prilej foarte bun în care m-a descoperit publicul, în care am prins curaj și în care am putut pune în practică ceea ce învăț la UNATC. Cu siguranță personajul Dan Bălan a fost preferatul meu.

Vezi și

 

 

Ce te bucură cel mai mult în afara scenei?

Mă bucură foarte mult să-mi petrec timpul cu prietenii mei, să călătoresc și să mă bucur de puținul timp liber pe care îl am.

 

Ce îţi doreşti de la tine şi de la artă în acest nou an?

Îmi doresc să materializez ideile mele muzicale și să mă perfecționez în ceea ce fac.

 

Pe final, transmite un gând cititorilor Daily Magazine şi spune-ne de ce ar trebui să venim să vedem Heartbeat?

Este un spectacol unde s-a muncit foarte mult, cu o poveste frumoasă, unde timp de două ore jumătate vei trece prin toate stările emoțional, de la râs la plâns.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus