Now Reading
EUROVISION ROMÂNIA 2023 | AMIA : “Puppet este un mesaj direct despre preluarea controlului asupra vieții și a destinului.”

EUROVISION ROMÂNIA 2023 | AMIA : “Puppet este un mesaj direct despre preluarea controlului asupra vieții și a destinului.”

Amia reprezintă în acest an o surpriză frumoasă pentru Selecția Națională Eurovision România. Are una dintre cele mai apreciate și dansabile piese din competiție, Puppet, o voce bună, un look fresh și indicativul 8 – simbolul infinitului în cadrul competiției din 11 februarie.

Ne întâlnim azi cu Amia în cadrul unui nou interviu, și ultimul, realizat de Daily Magazine cu finaliștii ce își vor disputa suita de forțe artistice pe data de 11 februarie în studiourile TVR. Să fie cu succes și may the best win! 

 

Ce înseamnă concursul Eurovision pentru tine?

Deși am participat până acum la numeroase concursuri și festivaluri, niciunul nu a fost de o asemenea anvergură. Eurovision este un țel pe care l-am avut încă de mică și mă bucur să pot spune că am ajuns în Finala Națională!

 

Ce te defineşte ca artist? Descrie-te în 3 piese Eurovisionistice celebre.

„Fuego” de la Eleni Foureira, un mesaj care mă descrie, fiind o persoană muncitoare și încerc sa fac tot posibilul sa tintesc spre perfecțiune; „Zitti e buoni”- Maneskin, e o inspirație pentru energia pe care îmi doresc să o am pe scenă; „Amar pelos dois” a lui Salvador Sobral, descrie persoana sensibilă din mine, gata să își pună inima la bătaie.

 

Ce te motivează în a fi THE BEST şi ce crezi că te diferenţiază pentru a fi artistul reprezentant al României în 2023?

Îmi place la nebunie competiția și îmi iau energia din scenă, iar de fiecare dată când pășesc pe ea îmi las acolo o parte din suflet. „Puppet” este o piesă care mă ambiționează să performez, să conturez un moment plin de energie, jucăuș. Muncesc zilnic pentru show-ul din finală și sper să ajung să fiu THE BEST.

 

Care este povestea şi mesajul piesei tale?

„Puppet”, după cum sugerează titlul, este o piesă cu influențe teatrale. Vorbește despre descătușare, eliberarea din sforile controlului. Tema preluării controlului asupra vieții și a destinului e spusă prin comparații frumoase și atent alese din arta mânuirii păpușilor. Această lume este foarte expresivă și plină de curaj, exact ca piesa „Puppet”.

 

 

Cum priveşti faptul că în finala Eurovision România din acest an sunt doar newcomers ca finalişti? Ce contează, de fapt cel mai mult ca atuuri în această competiţie?

Faptul că anul acesta în finală am ajuns artiști tineri, pasionați mi se pare un lucru de lăudat. Ni se oferă o șansă de a ne stabili un nume ca artiști, de a arăta publicului larg că suntem serioși și suntem aici să facem ceea ce ne place!

 

Ce detalii ne poţi dezvălui despre showul din finala naţională?

See Also

Tot ce pot să spun este că o sa fie atipic, dinamic, jucăuș și energic! Lucrăm intens la un moment memorabil și sperăm să livrăm exact ce ne-am propus! Mai multe pe 11 februarie!

 

Piesa câştigătoare preferată din toţi anii de Eurovision Song Contest?

„Amar pelos dois”-Salvador Sobral(2017): talentul pe care îl are Salvador este de-a dreptul de extraterestru, dacă pot să spun așa. Este un moment de sensibilitate și emoție la superlativ.

 

De ce şi cum îndemni publicul să te voteze în finala naţională?

Este un moment vesel, pozitiv și cu un mesaj motivațional. Îmi doresc să ajungă în casele telespectatorilor și să îi umple de bucurie. Dacă prin acest transfer de bucurie vor veni și voturi, voi fi cea mai fericită!

 

Ce urmează după Eurovision? 

Vă promit că vor urma multe proiecte interesante care sper să vă surprindă. Proiectul acesta este un nou început pentru mine in cariera muzicală, așa ca veți mai auzi de AMIA, cu siguranță.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top