Acum citește
Ziua Îndrăgostiților în 7 țări din jurul lumii

Ziua Îndrăgostiților în 7 țări din jurul lumii

Ziua Îndrăgostiților se apropie cu pași repezi și, odată cu asta, magazinele din multe locuri sunt pline de bomboane în formă de inimă, jucării de pluș, baloane și varietăți de ciocolată. În timp ce magazinele pline cu baloane roșii și articole pentru cadouri sunt o priveliște obișnuită în timpul Zilei Îndrăgostiților în India și în alte câteva națiuni, cuplurile din Bulgaria își sărbătoresc dragostea cu un pahar de vin local excelent, îndrăgostiții din Țara Galilor fac schimb de linguri de lemn speciale și realizate manual, iar cuplurile de români merg în pădure să culeagă flori și să se spele pe față cu zăpadă în semn de noroc. Sărbătorile de Ziua Îndrăgostiților din întreaga lume au loc în moduri diferite, care reflectă ideile locale despre dragoste.

Ziua Îndrăgostiților în întreaga lume este sărbătorită în numele Sfântului Valentin, dar cine este acest sfânt misterios și de ce este sărbătorită această zi cu atâta plăcere! Deși adevărul din spatele festivalului nu este foarte clar, există câteva povești pe care ai dori să le cunoști. Se spune că Valentin a fost un preot care a slujit în secolul al III-lea la Roma, iar când împăratul Claudius al II-lea a anunțat că bărbații singuri sunt soldați mai buni decât cei cu familii și soții, a și interzis căsătoria tinerilor soldați.

Valentin a fost împotriva acestei nedreptăți făcute tinerilor și a început să oficieze căsătorii secrete pentru tinerii îndrăgostiți. Când împăratul a aflat despre acțiunile lui Valentin, a ordonat ca sfântul să fie omorât. Cealaltă poveste sugerează că sfântul ar fi fost ucis în timp ce îi ajuta pe creștini să scape de închisorile romane dure, unde au fost torturați. Treptat, Sfântul Valentin a devenit atât de popular încât cuplurile din întreaga lume au început să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților ca fiind ziua iubirii.

Tradiții de Ziua Îndrăgostiților în 7 țări din jurul lumii

  1. Franța – Epicentrul romantismului

Se crede că prima felicitare de Ziua Îndrăgostiților își are originea în Franța, când Charles, Ducele de Orleans, i-a trimis soției sale scrisori de dragoste din închisoare, în anul 1415. Iar satul francez numit „Valentine” se transformă în epicentrul romantismului. între 12 și 14 februarie. Turiștii pot vedea curțile frumoase, copacii și casele decorate cu felicitări de dragoste, trandafiri și cereri în căsătorie. Este probabil cea mai frumoasă tradiție de Ziua Îndrăgostiților din lume.

 

2. Ghana – Ziua Națională a Ciocolatei 

În Ghana, 14 februarie este sărbătorită drept „Ziua Națională a Ciocolatei”. Este un pas pe care guvernul Ghanei l-a făcut in 2007 pentru a crește nivelul turismului în țară. Ghana este printre cele mai mari țări producătoare de cacao din lume. Pe 14 februarie, se poate participa la spectacole, evenimente muzicale și restaurante care au meniuri tematice pentru această zi specială.

3. China – Masa Surorilor

În Miao, sud-vestul Chinei, festivalul „ Masa surorilor” este sărbătorit pe 15 martie drept celebrarea Zilei Îndrăgostiților. În timpul festivalului, femeile poartă accesorii argintii și rochii frumoase, care sunt probabil cele mai frumoase obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților din lume. Se gătesc diverse feluri de mâncare din orez colorat care sunt oferite pe țesături de mătase tinerilor. Destinul iubiților este aflat din obiectul descoperit în orezul ales. Două bețișoare înseamnă dragoste și un cățel de usturoi înseamnă că dragostea s-a terminat înainte de a începe.

4. Estonia – O sărbătoare pentru toți

Pe 14 februarie, Estonia sărbătorește ziua prieteniei cunoscută sub numele de Sobrapaev. Această sărbătoare include toată lumea, de la cupluri până la cei singuri. Deci nu doar cuplurile, ci și membrii familiei și prietenii fac schimb de cadouri și sărbătoresc dragostea.

5. Țara Galilor – Ziua San Dwynwen

În Țara Galilor, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în cel mai inedit mod. Țara își sărbătorește ziua iubirii pe 25 ianuarie, care este numită „ziua San Dwynwen”. În acea zi, îndrăgostiții schimbă între ei linguri de lemn unice și frumos lucrate manual. Această tradiție este practicată încă din secolul al XVI-lea.

Vezi și

6. Japonia – Schimb de cadouri unice 

Japonia procedează cu totul altfel. Dragostea este sărbătorită pe 14 februarie, iar femeile cumpără cadouri și ciocolată pentru tovarășii sau iubiții lor. Bărbații nu pot dărui cadouri până pe 14 martie, care se numește „ziua albă”.

7. Spania – marțipan de ziua Sfântului Dionisos

Ziua iubirii în Valencia – Spania cade pe 9 octombrie. Aceasta este cunoscută drept sărbătoarea Sfântului Dionysos. Festivalul este sărbătorit în majoritatea părților Spaniei prin realizarea de „macadora”, o figurină de marțipan. Figurinele sunt realizate de bărbați pentru a le face cadou iubitelor lor. De asemenea, oamenii pot asista la parade colorate pe străzile satelor din Spania.

România – Dragobetele 

Dacă sunteți în căutarea unei sărbători foarte romantice și neobișnuite a Zilei Îndrăgostiților în întreaga lume, atunci românii nu vă vor dezamăgi. Ziua este sărbătorită pe 24 februarie – de Dragobete ca fiind ziua în care cuplurile tinere se logodesc. Este practic un amestec între Ziua Îndrăgostiților și sărbătorirea sezonului de primăvară. Tinerii se duc în păduri să culeagă flori colorate, în timp ce alte cupluri își spală fața cu zăpadă în semn de noroc.

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus