Now Reading
Pharrell Williams a fost numit director de creație al articolelor de îmbrăcăminte pentru bărbați Louis Vuitton

Pharrell Williams a fost numit director de creație al articolelor de îmbrăcăminte pentru bărbați Louis Vuitton

Muzicianul și antreprenorul american în zona fashion, Pharrell Williams, a fost numit director de creație al articolelor de îmbrăcăminte pentru bărbați Louis Vuitton. Rolul a fost deținut anterior de Virgil Abloh, care a decedat în noiembrie 2021. Este a doua oară când un designer american de culoare ocupă o poziție de conducere a casa de lux de origine franceză.

Susținător de multă vreme și prieten al lui Abloh, numirea lui Williams pune capăt lunilor de speculații cu privire la cine urma să preia rolul foarte râvnit.

Talente în devenire, cum ar fi designerii jamaicano-britanici Martine Rose și Grace Wales Bonner, au fost de asemenea variante viabile, așa că pentru mulți dintre cei din interior desemnarea lui Williams a fost oarecum neașteptată. Cu toate acestea, numirea sa este o reflectare a intersecției continue a sectoarelor de lux și streetwear și sugerează noua direcție a brandului.

Abloh, care a fost privit ca un non-conformist al modei, a fost lăudat pe scară largă pentru că a extins atractivitatea brandului Louis Vuitton. A repornit ideea de lux, îmbinând-o cu lumea hip-hop și cultura hype și, prin aceasta, atrăgând un public mai divers și mai tânăr.

Într-o declarație a lui Louis Vuitton pentru a anunța numirea lui Williams, rapperul a fost descris ca un „vizionar ale cărui universuri creative se extind de la muzică la artă și la modă. Felul în care depășește granițele din diferitele lumi pe care le explorează se aliniază cu statutul lui Louis Vuitton drept casă culturală, consolidându-i valorile de inovație, spirit de pionier și antreprenoriat”.

Prima sa colecție va fi dezvăluită în iunie 2024, în timpul săptămânii modei masculine de la Paris.

Considerat unul dintre cei mai influenți producători de muzică ai secolului 21, Williams deține 13 premii Grammy, iar în 2014 piesa sa Happy a fost nominalizată la premiul Oscar.

Un antreprenor prolific, el ocupă în mod regulat primele poziții la săptămânile modei și este coproprietar al etichetei de îmbrăcăminte stradală Human Made împreună cu directorul de creație al Kenzo, Nigo. De asemenea, el deține propriile case de discuri Billionaire Boys Club și Ice Cream.

Williams are un parteneriat de lungă durată cu Adidas Originals și a lansat recent o linie de îngrijire a pielii Humanrace.

În 2019, a conceput o colecție pentru Chanel, în timp ce în ianuarie 2022 a dezvăluit o colecție de design cu Tiffany, renumitul brand de bijuterii achiziționat de grupul LVMH în 2021.

See Also

De asemenea, a colaborat anterior cu Louis Vuitton. O linie de ochelari de soare pe care a creat-o pentru brand în 2008 au fost reeditate de Abloh în 2018.

Într-o declarație postată pe Instagram-ul Louis Vuitton, Pietro Beccari, președintele și CEO-ul Louis Vuitton a declarat: „Sunt bucuros să-i urez bun venit acasă lui Pharrell, după colaborările noastre din 2004 și 2008 pentru Louis Vuitton, în calitate de noul nostru director de creație pentru bărbați. Viziunea sa creativă dincolo de modă îl va conduce, fără îndoială, pe Louis Vuitton către un nou capitol foarte interesant.”

Desemnarea lui Williams este una dintre primele mișcări semnificative ale lui Beccari de când s-a alăturat casei în ianuarie. Anterior a condus Dior.

Grupul LVMH, care deține Louis Vuitton, s-a bucurat de un an record în 2022, înregistrând venituri de 79,2 miliarde de euro (69,9 miliarde de lire sterline) și profituri de 21,1 miliarde de euro, ambele în creștere cu 23%. Acum este cea mai mare companie de la bursa europeană. În decembrie, Bernard Arnault, directorul executiv al conglomeratului, a fost desemnat cea mai bogată persoană din lume, furându-i primul loc lui Elon Musk, cel care anterior ocupase această poziție.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top