Now Reading
EUROVISION 2023 MOLDOVA | VICTOR GULICK : “Piesa mea vorbește despre a înfrunta toate obstacolele și să rămânem optimiști.”

EUROVISION 2023 MOLDOVA | VICTOR GULICK : “Piesa mea vorbește despre a înfrunta toate obstacolele și să rămânem optimiști.”

Anul acesta Daily Magazine și-a dorit mai mult de la conceptul general Eurovision Song Contest și, după ce am făcut o scurtă incursiune în Norvegia, ne continuăm periplul cu o serie specială de interviuri dedicate finaliștilor Selecției Naționale din Republica Moldova, țară care an de an a prilejuit surprize frumoase și artiști de calitate în cadrul celui mai important concurs muzical european.  După cele 2 interviuri video, din seria Star Talks, realizate deja cu Sunstroke Project și Pasha Parfeni. 

Astfel că azi îl prezentăm pe tânărul artist Victor Gulick. La 15 ani a făcut primele exerciții de chitară. Atunci a scris primele sale versuri. După apariția mai multor piese proprii, organizează prima sa trupă rock, alături de care cântă activ în cluburi din Chișinău, la festivități și alte evenimente, ca chitarist și vocalist. În plus, călătorește ca chitarist de sesiune la evenimente din țările vecine. La 25 de ani, și-a schimbat ocupația și a stăpânit profesia de sonetist. Însă muzica câștigă, iar în 2015 Victor își începe activitatea de chitarist în diverse trupe de cover, cu care lucrează atât în Moldova, cât și în străinătate. Cu toate acestea, el continuă să scrie propriile cântece și să compună muzică. În 2019, ia lecții de canto și își schimbă profilul de la chitarist la vocalist. Din 2021, el este liderul propriului său grup “Aglet”.

Anul acesta Victor își dorește să-și reprezinte țara la ESC 2023 – Liverpool cu piesa Let’s dance.

 

 Ce înseamnă concursul Eurovision pentru tine?

Pentru mine Eurovision este un concurs de talente unde fiecare poate să-și exprime propria identitate.

Ce te defineşte ca artist? Descrie-te în 3 piese Eurovisionistice celebre.

Pe mine ca artist mă definește o variație de stiluri muzicale. Eu nu vreau sa fiu blocat într-un stil, de aceea am ales următoarele 3 piese care si ele sunt diferite.

Abba “Waterloo”

Måneskin “Zitti E Buoni”

Helena Paparizou “My Number One”

 

Ce crezi că te diferenţiază pentru a fi artistul reprezentant al Moldovei în 2023?

Piesa. Ea nu este tipică pentru Eurovision.

 

 

Care este povestea şi mesajul piesei tale?

În timpul de astăzi, când mulți suferă din cauza greutăților vieții, vine timpul să faci tot posibilul ca oamenii tăi dragi să se simtă mai protejați. Piesa mea vorbește despre a infrunta toate obstacolele și să rămânem optimiști.

 

Ce detalii ne poţi dezvălui despre showul din finală naţională?

Dacă piesa este despre îndemnul de a dansa … Vom dansa! Sper că se va primi bine un dans fierbinte și molipsitor.

 

See Also

Piesa preferată din toate participările Moldovei la Eurovision Song Contest?

 Îmi place mult piesa Sunstroke Project – Run Away feat. Olia Tira.

 

Cum îndemni publicul să te voteze în finala naţională?

De fapt aș îndemna publicul să voteze artistul și piesa care cu adevărat a atins inima, asta va fi pe cinste. Iar eu voi încerca sa ating atâtea inimi câte voi putea.

 

 

Ce va urma după Eurovision?

După Eurovision mă voi întoarce la viața mea artistică. Nu demult am lansat un single nou pe care nu am reușit încă să-l prezint așa cum mi-am dorit. Piesa se numește “Top of my emotions”. De asemenea, am încă piese în rezervă pe care urmează sa le finisez și să le prezint.

 

Participanții urmează să evolueze în Finala Națională din 4 martie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice. Concurentul sau formația care va acumula cel mai mare punctaj, va reprezenta Moldova la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.

What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top