Now Reading
Uniter anunţă organizarea preselecției pentru „Gala Tânărului Actor–Hop!”, a XXVI-a ediţie

Uniter anunţă organizarea preselecției pentru „Gala Tânărului Actor–Hop!”, a XXVI-a ediţie

Anul acesta, direcția artistică a Galei HOP va fi asigurată de regizorii Alexandru Dabija și Leta Popescu. Tema ediției a 26-a a Galei Tânărului Actor HOP este: PREZENȚA ACTORULUI. Preselecția pentru Gala Hop se va desfășura la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Media și va avea 2 sesiuni, la alegerea candidaților: 9 – 11 mai sau 13 – 15 iulie 2023. Evenimentul este adresat tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licență), cu vârsta până la 33 de ani.

Anul acesta urmărim relația dintre actor și mijloacele tehnice căutând echilibrul dintre specificul teatrului și instrumentele digitale. Prezența tehnologiei în mediul teatral a fost mai puternică în ultimii ani pandemici ceea ce ne face să tragem linie și să vedem cum ajunge tehnologia să potențeze arta actorului, declară Uniter.

Pentru preselecție, cei interesați sunt invitați să prezinte un moment de 3-5 minute (secțiunea individual) și de 10-15 minute (secțiunea grup, componența grupului nu va depăși 10 participanți).

Momentul scenic trebuie să conțină utilizarea de către actori a tehnologiei: camere video, telefoane, microfoane, proiecții, efecte de sunet, de lumină etc.

Participanții au libertatea de a decide dacă folosesc text sau creează momente non-verbale, iar în cazul alegerii textelor au libertate totală. Genul momentului artistic (de la performance la monolog antic) este, din nou, la alegerea candidatului. Anul acesta urmărim capacitatea creatoare a actorului fără niciun tip de îngrădire, provocându-l să folosească tehnologia pentru a-și evidenția calitățile actoricești.

See Also

Candidaţii trebuie să trimită la adresa de email doina@uniter.ro un curriculum vitae, copie după diploma de absolvire sau după adeverință în cazul absolvenților anului 2023, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul exercițiului prezentat. Dacă sunt anumite cerințe tehnice pe care le putem asigura, vă rugăm să le menționați. De asemenea, se va specifica sesiunea de preselecție aleasă.

Data limită de înscriere este 30 aprilie 2023.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top