Now Reading
EUROVISION 2023 MOLDOVA | CORINA IVANOV : “Mesajul piesei propuse de mine pentru ESC ne îndeamnă să renunțăm la frică și să ne aruncăm cu toată ființa noastră atunci când întâlnim dragostea adevărată.”

EUROVISION 2023 MOLDOVA | CORINA IVANOV : “Mesajul piesei propuse de mine pentru ESC ne îndeamnă să renunțăm la frică și să ne aruncăm cu toată ființa noastră atunci când întâlnim dragostea adevărată.”

Corina Ivanov s-a născut pe 17 august 1990 în Republica Moldova. A absolvit Colegiul de muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău, studiind „dirijat coral și canto academic”. În anii care au urmat, a lansat o serie de melodii și un videoclip oficial „Darkness”, melodia și videoclipul fiind difuzate la Radio și TV în Republica Moldova.

La 21 de ani Corina s-a mutat în România. A absolvit Facultatea de Artă din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Municipiul Galați, studiind „arta actorului”, iar după aceea a urmat un master în actorie la UNATC „I.L. Caragiale” din București.

În prezent Corina colaborează cu „Opera Comică pentru Copii” din București și cu compania independentă de teatru „Indart”.  Cel mai recent, Corina a fost concurentă la Vocea României 2022 în care a ajuns în faza knock-out.

Pe data de 4 martie concurează în calitate de finalistă în cadrul Selecției Naționale Eurovision Moldova, cu gândul și scopul final de a-și reprezenta țara la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu o piesă despre iubire, When love’s real. Până atunci, azi o cunoaștem mai bine pe Corina Ivanov într-un nou interviu realizat de Daily Magazine. 

 

Ce înseamnă concursul Eurovision pentru tine?

Cred că răspunsul la această întrebare va veni mai târziu. Totul a început cu un mail de la Mike Connaris (producătorul piesei When love’s real) cu titlul “Question”. Am acceptat provocarea. Două zile mai târziu am plecat de nebună la Londra, să înregistrez piesa. Iar pe 4 martie ne vedem în finala națională Eurovision Moldova!

 

Ce te defineşte ca artist? Descrie-te în 3 piese Eurovisionistice celebre.

Atât artistul, cât și omul refuză să pună punct. Dorința de a rămâne nedefinită mă definește cel mai bine.

Cât despre cele 3 piese eurovisionistice, am o piesă foarte geloasă, așa că va trebui să fac tot posibilul să mă definesc prin ea anul acesta.

 

Ce crezi că te diferenţiază pentru a fi artistul reprezentant al Moldovei în 2023?

Nu știu ce mă diferențiază. Evit să fac comparații pentru că fiecare artist are ceva de oferit și e frumos că suntem diferiți. Știu doar că voi încerca să fiu acolo sută la sută în cele 3 minute în care voi fi pe scenă.

 

Care este povestea şi mesajul piesei tale?

Piesa a fost scrisă de Mia Nicolai și Mike Connaris inițial pentru o altă artistă. Eu am venit mai târziu cu contribuția mea pe piesă. Mesajul piesei ne îndeamnă să renunțăm la frică și să ne aruncăm cu toată ființa noastră atunci când întâlnim dragostea adevărată.

 

Ce detalii ne poţi dezvălui despre showul din finala naţională?

Mi-ar plăcea să vă pot da detalii despre ce se va întâmpla pe 4 martie, dar n-aș vrea să deschidem cadourile înainte de Crăciun.

 

Piesa preferată din toate participările Moldovei la Eurovision Song Contest?

See Also

“Hora din Moldova”. E o piesă pe care am început s-o simt puțin a mea după prestația de la Vocea României 2022. E piesa care mi-a îndeplinit un vis.

 

Cum îndemni publicul să te voteze în finala naţională?

Eu nu vreau să îndemn publicul să mă voteze. Vreau să îndemn oamenii să voteze artistul în care cred, să voteze piesa care le-a adus bucurie și care a reușit să treacă dincolo de rațiune. Dacă “When love’s real” va reuși să facă asta, eu o să-i fiu recunoscătoare, dar asta depinde foarte puțin de ea și foarte mult de mine.

 

 

 

 

Ce va urma după Eurovision?

Vară, noi provocări, muzică, teatru și mai vedem.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top