Now Reading
EUROVISION 2023 MOLDOVA | NORDIKA : “Vrem să arătăm lumii întregi că și în Moldova se face rock, se face muzică de calitate!”

EUROVISION 2023 MOLDOVA | NORDIKA : “Vrem să arătăm lumii întregi că și în Moldova se face rock, se face muzică de calitate!”

Surprinzători și nonconformiști, membrii trupei Nordika mizează pe rock anul acesta în cadrul Finalei Naționale Eurovision 2023 din Republica Moldova.

Trupa Nordika, formată din Ghirba Iana – lead vocal și clape, Ruslan Țăranu – voce și chitară, Vladimir Stavinschii – chitară bas și Anatolii Mirocinic – percuție  a fost fondată în 2019 în Chișinău, abordează stilul metal-dance-progressive și ne propun o piesă despre dragostea mistuitoare și transformatoare.

Stăm de vorbă azi cu solista trupei, Iana, evident despre Eurovision într-un nou interviu realizat dedicat Selecției Naționale Eurovision 2023 Moldova.

 

Ce înseamnă concursul Eurovision pentru tine?

Concursul Eurovision este o oportunitate de a te promova, de a te face văzut și auzit!

See Also

Ce te defineşte ca artist? Descrie-te în 3 piese Eurovisionistice celebre.

Sunt pasionată de muzica rock și mai ales metal. Această muzică  m-a făcut să mă descoper și să dau frîu liber emoțiilor! Sunt plină de energie și scot la iveală toate trăirile mele interioare ,de la șoaptă pînă la…”urlet”! 
Culoarea negru,accesoriile de metal, tatuajele,lucruri extravagante-  mă definesc.
Piese celebre ESC prin care mă pot descrie ar fi “Zitti E Buoni” Maneskin și “Hard Rock Hallelujah” Lordi
Ce crezi că te diferenţiază pentru a fi artistul reprezentant al Moldovei în 2023?
Suntem o formație de metal dance progressive cu un stil mai deosebit, puțin neobișnuit pentru Moldova. Muzica este dramatică, diversă, poate și agresivă, ceea ce crează o atmosferă incendiară în scenă!
Rockul întotdeauna a trezit în inimile oamenilor emoții puternice,de aceea ar fi superb să reprezentăm Moldova la concursul Eurovision!
Care este povestea şi mesajul piesei tale?
Piesa ” Blestemat și înjosit ” are un mesaj mai profund și plin de metafore și fiecare poate să-l trateze diferit, prin prisma trăirilor sale. Dar cert este că dragostea, aidoma unui foc poate să te incălzească și, totodată, poate să te mistuie. În piesă putem vedea cum personajul este mistuit de dragoste, dar încearcă să se regăsească, să dărâme zidurile, vrea să iubească din nou și visează cu speranță la ziua de mâine…spunînd: tu mă vei găsi peste tot, eu sunt aducătorul de lumină în visele tale…
Ce detalii ne poţi dezvălui despre showul din finala naţională?
În scenă va fi bandul și back vocal.
Va fi o prestație “fierbinte și extravagantă.
Piesa preferată din toate participările Moldovei la Eurovision Song Contest?
Piesă preferată nu am , dar mi-a plăcut și apreciez prestația artistului Serj Ialovitski din Sunstroke Project. Este un artist cu atitudine, are stil și o manieră deosebită.
Cum îndemni publicul să te voteze în finala naţională?
Dacă publicul apreciază piesa și prestația, le place acest stil de muzică, îi incurajăm  să voteze, ca aceasta să ajungă să fie auzită de o lume întreagă.
Ce va urma după Eurovision?
După ESC vom munci, desigur, mai deprate. Pe moment avem un set de 14 piese cu care ne dorim să ieșim live la festivaluri, concerte, să încingem atmosfera și să le arătăm lumii întregi că și în Moldova se face rock, se face muzică de calitate!

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top