Now Reading
EUROVISION 2023 MOLDOVA | DONIA: “Simt că am adunat în interiorul meu atâta dragoste pentru muzică și a venit momentul să dăruiesc mai departe acest lucru.”

EUROVISION 2023 MOLDOVA | DONIA: “Simt că am adunat în interiorul meu atâta dragoste pentru muzică și a venit momentul să dăruiesc mai departe acest lucru.”

Doina Spătaru, finalista Selecției Naționale Moldova, vine de la Chişinău, fiind una dintre cele mai ambiţioase soliste din industrie şi reușind să-şi facă un nume în Moldova, fiind foarte căutată de producători muzicali.
Doina a început să cânte de la 3 ani, tatăl său fiind cel care a înscris-o la o şcoală de muzică.  A studiat, ulterior, pedagogie muzicală şi compoziţie de jazz- muzică uşoară. A făcut primii doi ani de Conservator la Iaşi, iar pe ultimii doi la Conservatorul din Bucureşti, la secția Compoziție, Jazz și Muzică Ușoară.
Prestația ei a ajutat-o să devină noul saxofonist al trupei Holograf, cântat alături de membrii trupei în spectacolul organizat de ziua lui Dan Bittman, dar și la Sala Palatului.
Are o mulţime de oferte şi apariţii în show-uri pe care nu vrea să le refuze decât dacă sunt mai multe în aceeaşi zi. Îşi doreşte să înceapă să compună pentru ea şi pentru alţi interpreţi.
În 2023, Donia, pe numele său de scenă, își dorește să reprezinte Moldova la Eurovision Song Contest cu o piesă sexy, un mesaj de iubire și o prezență plină de farmec. Ne întâlnim cu ea live în finala din 4 martie!

Ce înseamnă concursul Eurovision pentru tine?

Este un pas în cariera mea, unul nou, când am curajul să ies cu o piesă proprie! Simt că am adunat în interiorul meu atâta dragoste pentru muzică și a venit momentul să dăruiesc mai departe acest lucru. Să trec peste limitele mele, peste confortul meu, să îmi expun munca mea de atâția ani și să mă bucur de proces! Este o binecuvântare și o bucurie să particip la Eurovision, deși am întâmpinat multe obstacole în drumul meu către această nouă oportunitate!

Ce te defineşte ca artist? Descrie-te în 3 piese Eurovisionistice celebre.

Mie nu-mi place să vorbesc despre mine, deși știu, în sinea mea, că am experiență adunată ca artist! Vocea și saxofonul sunt 2 instrumente prin care mă exprim, dar baza este trăirea, ce transmit prin ele! Unde merg să cânt, ador să văd că lumea se bucură, ăsta e scopul principal! Să îi fac să uite de griji și rutină! Muzica ne înfrumusețează viața! Sunt fericită și recunoscătoare că fac parte din ea! 3 piese care mă reprezintă ca personalitate, voință, dinamică,  muzicalitate sunt: Helena Paparizou – My number One, Ruslana – Wild dances și ca sensibilitate – Salvador Sobral – Amar Pelos Dois.

Ce crezi că te diferenţiază pentru a fi artistul reprezentant al Moldovei în 2023?

Iar spun că nu îmi place să mă laud, cât de bine mă poziționez și de ce ar trebui să merg eu ca reprezentant, plus nu îmi place să mă compar cu ceilalți! Îi apreciez pe toți participanții, toți avem un drum propriu! Unicul lucru pe care îl pot spune, că îmi depun toată silința și stăruința să fiu la un nivel maxim! Simt că asta a fost chemarea mea, aici pe pământ, să cânt, pentru cât mai multă lume! Sună banal sau a clișeu, dar așa mă reîncarc energetic, sufletește, pot spune că este oxigenul pe care îl respir! Prin muzică mă exprim cel mai ușor!

Care este povestea şi mesajul piesei tale?

Piesa cu care am venit la Eurovision este despre relațiile interumane care se degradează pe zi ce trece. Eu am scris-o alături de Andrei Robert Niculaie, colegul meu, care face parte din proiect, în momentul în care a început războiul dintre Rusia și Ucraina! Piesa nu este despre politică, și nici despre război! Este despre cum am ajuns să ne tratăm. Cât de mult răbdăm fără să comentăm nimic! De multe ori nu mai suntem nici empatici cu persoanele din jurul nostru, uităm să mai fim oameni! Este o piesă despre deșteptare, trezire, am ajuns în această zonă roșie “Red Zone” și e timpul să facem niște schimbări majore, să fim mai iertători și să dăruim mai multă dragoste, spre binele tuturor!

Ce detalii ne poţi dezvălui despre showul din finala naţională?

Show-ul nici eu nu știu momentan cum va fi! Lucrez la el! Cu siguranță nu voi mai păstra stativul, voi scoate saxofonul pe scenă, voi veni și cu instrumentiști, colegii mei și cred că voi căuta să aduc prin acest “show” mesajul piesei.

Piesa preferată din toate participările Moldovei la Eurovision Song Contest?

See Also

Piesa preferată din Eurovision, știu că sună ciudat, dar e piesa mea! Zâmbesc când scriu asta! Am depus atâta energie în ea, e ca și copilul meu, pe care îl cresc, probabil de asta o văd cea mai frumoasă! Scuzați-mi modestia!

Cum îndemni publicul să te voteze în finala naţională?

Dacă te-am convins cu piesa mea, aș aprecia enorm să primesc o susținere de la tine cu un vot! Este cel mai mare lucru, cel mai direct mod al telespectatorilor de a-și arăta aprecierea, recunoștința publicului! Așa știu că piesa mea a ajuns la sufletul tău! Îți mulțumesc și în avans pentru acest lucru!

Ce va urma după Eurovision?

După Eurovision, o să continui drumul meu, compunând piese, anul acesta e anul meu, când am curajul, spun din nou, să mă deschid, când vin cu propria personalitate și muzică! Îmi iau avânt!

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top