Acum citește
EUROVISION 2023 MOLDOVA | ALIONA MOON : „Vin la Eurovision în acest an cu o piesă care este mai mult decât muzică, este un gând de revenire la empatie și uman.”

EUROVISION 2023 MOLDOVA | ALIONA MOON : „Vin la Eurovision în acest an cu o piesă care este mai mult decât muzică, este un gând de revenire la empatie și uman.”

În 2010 participă la reality-show muzical „Fabrica de staruri 2” și ajunge finalistă ocupând poziția 3. În 2012 participă la Eurovision ca backing vocalist alături de Pasha Parfeny. În 2013 revine pe scena concursului ca lead, cu piesa “O mie”, care a adus Moldovei locul 11 la Eurovision Song Contest. În 2014 talentul o poartă pe încă “o mie” de scene, dintre care cea a finalei Vocii României. În 2015 lansează piesa “Loc pentru dragoste” ca parte a HaHaHa Production. În perioada 2015-2021 concertează și predă lecții de vocal. În 2022 – devine artist VERSUS ARTIST.

În 2023, Aliona Moon își încearcă din nou șansa în cadrul celei mai iubite competiții muzicale europene, fiind din nou finalistă a Selecției Naționale Eurovision Moldova, de data aceasta cu piesa Du-mă, o chemare tradițională de iubire. Cu Aliona Moon ne întâlnim live în finala din 4 martie, ce se va difuza în direct pe Moldova 1 și azi, în cadrul ultimului interviu dedicat de Daily Magazine finaliștilor Selecției de peste Prut din acest an. 

Ce înseamnă concursul Eurovision pentru tine?
Eurovision Song Contest este experiența care mi-a dat șansa de a mă descoperi ca artist mai mult decît puteam să-mi imaginez, într-un timp extrem de scurt. Este posibilitatea de a realiza gînduri fantastice!
Ce te defineşte ca artist? Descrie-te  în 3 piese Eurovisionistice celebre.
    Loreen – Euphoria
    Polina Gagarina – A Million Vioces
    Aliona Moon – O Mie
Ce crezi că te diferenţiază pentru a fi artistul reprezentant al Moldovei în 2023? Care este povestea şi mesajul piesei tale?
Am intrat în competiția Eurovision pentru că am ce spune. Și sunt sigură de faptul că atuul meu în acest concurs este piesa Du-mă. E mai mult decât muzică, mai mult decât pur și simplu o piesă care prinde. E un apel, un gând de revenire la empatie și uman. Am păstrat niște adieri folclorice în piesă, pentru că vrem să reprezentăm o cultură, dar totuși am rămas la o formulă pop, dance în linii mari, pentru a fi pe înțelesul oricărui ascultător. 
Ce detalii ne poţi dezvălui despre showul din finala naţională?
Scopul nostru pentru showul din finala națională este de a amplifica sentimentele și trăirile pe care le transmit piesa, cu ajutorul unor detalii tehnice pe care încă alegem să nu le divulgăm☺️.
Piesa preferată din toate participările Moldovei la Eurovision Song Contest?
Un moment istoric a fost debutul Moldovei în competiția Eurovision cu “Bunica bate toba” a celor de la Zdob și Zdub, piesă care ne-a mobilizat să ne conectăm de oriunde în lume.
Cum îndemni publicul să te voteze în finala naţională?
M-aș bucura enorm dacă aș ști că oamenii simt dorința de a ne susține pentru a merge mai departe, iar eu nu pot decât să promit că mă voi dedica mai mult decât simt că pot!
Ce va urma după Eurovision?
Împreună cu echipa “Versus Artist” avem planuri foarte frumoase, cu noi realizări/lansări și proiecte pe care abia aștept să le împărtășim cu voi!🥰
Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus