Now Reading
Casa Dior a revenit în tendințele anilor ’50 la deschiderea Paris Fashion Week 2023

Casa Dior a revenit în tendințele anilor ’50 la deschiderea Paris Fashion Week 2023

Designerul Dior, Maria Grazia Chiuri, a pătruns în arhivele din anii 1950 pentru prezentarea sezonului toamnă-iarnă 2023 pentru Paris Fashion Week, realizată de casa de modă franceză, adăugând o notă modernă legendelor feminine ale epocii.

Modelele au prezentat, rând pe rând, cămăși cu mâneci scurte, cu nasturi, combinate cu fuste maxi, rochii cu bustiere, cardigane ornamentate și jachete decupate în culori sumbre și imprimeuri florale stilizate.

Chiuri a reimaginat jachetele structurate și a realizat desene pe țesăturile țesute cu fir metalic pentru a da o nouă textură rochiilor cu croiala clasică, împingând stilurile într-o direcție sport, pentru îmbrăcămintea de zi.

Accesoriile au inclus perle, mănuși și bentițe groase, negre, cu ciucuri sau fundițe.

Astfel, Chiuri a căutat să adauge un fler parizian stilurilor perioadei, care sunt adesea asociate cu producțiile americane de la Hollywood.

A fost foarte diferită situația în Europa față de SUA în acea perioadă”, a spus ea pentru Reuters, menționând că a căutat să reconstruiască estetic viața femeilor care au servit drept inspirație pentru colecție, sora lui Christian Dior, Catherine Dior și cântărețele franceze Edith Piaf și Juliette Greco,  în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

Artista portugheză Joana Vasconcelos a descris opera ca pe o floare abstractă, formând o „grădină magică ca o altă lume, o altă dimensiune”.

Este destul de unic pentru lumea artei contemporane să aibă această legătură cu lumea modei”, a spus ea, remarcând că spectacolul a adăugat intimitate artei sale monumentale.

See Also

Designerul, Maria Grazia Chiuri, și-a propus să reimagineze anii 1950 pentru Franța, pentru că aceștia au fost monopolizați în memoria populară de SUA, a spus ea în culise la spectacol. „Mi-am dat seama că, la fel ca mulți străini, o mare parte din imaginea mea despre Franța a fost formată de Paris, așa cum este văzută printr-o lentilă americană”, a spus ea, făcând referire la imaginile romantice ale fotografului Richard Avedon, precum și la filmele de la Hollywood.

În căutarea poveștii feminine franceze din anii ’50, Chiuri le-a ales drept muze pe Catherine Dior, Gréco și Édith Piaf, care „au trăit vieți foarte diferite, dar împărtășeau un sentiment de rebeliune – și cărora le plăcea să poarte negru

Desfășurat în a doua zi a Săptămânii Modei de la Paris, spectacolul a atras mulțimi de fani care au căutat și să le vadă pe cântăreața Kpop Jisoo și pe actrița Charlize Theron, care s-au așezat în primul rând, lângă membrii familiei CEO-ului LVMH, Bernard Arnault.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top