Acum citește
ÎN PREMIERĂ!!! Telespectatorii vor vota GRATUIT online reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023

ÎN PREMIERĂ!!! Telespectatorii vor vota GRATUIT online reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023

În data de 4 martie, începând cu ora 19:00, va avea loc Finala Națională Eurovision 2023. În premieră, Compania „Teleradio Moldova” oferă telespectatorilor posibilitatea de a vota gratuit, online, concurentul care ne va reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2023. Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50% de către juriu și în proporție de 50% de către public.

Sistemul de vot online și gratuit este implementat cu titlu de noutate absolută în cadrul Preselecției Naționale. Acesta are drept scop facilitarea unei participări largi a publicului în desemnarea câștigătorului Etapei Naționale și sporirea transparenței întregului proces. În acest sens, numărul voturilor exprimate de telespectatori va fi afișat, în timp real, pe ecran. Implementarea acestui sistem de vot accesibil, sigur și inovativ reprezintă o expresie a Strategiei de Digitalizare a Radiodifuzorului Public.

Votul online va fi disponibil după anunțul „start voting”. Pentru a putea vota, telespectatorii vor parcurge trei pași:

  1. Vor accesa linkul sau vor scana codul QR afișat pe ecran și se vor înregistra cu numărul de telefon mobil pe platforma de votare. Pe platformă se pot înregistra și persoanele aflate în străinătate, dacă dețin un număr de telefon mobil înregistrat la operatorii din Republica Moldova;
  2. Telespectatorii vor primi un cod de confirmare prin SMS, la numărul de telefon înregistrat.
  3. După introducerea codului de confirmare pe platformă, telespectatorii vor putea alege piesa preferată din lista celor 10 concurenți ai Finalei Naționale.

De pe același număr de telefon se poate vota numai o dată, un singur concurent. 

Odată cu implementarea votului online, telespectatorii vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a-și exprima opțiunea, fiind acordate, în acest sens, 35 de minute.

Vezi și

Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50% de către juriu și în proporție de 50% de către public. Membrii juriului vor vota prin intermediul buletinelor de vot care vor cuprinde titlurile pieselor și numele participanților. Aceștia vor acorda concurenților între 1 și 12 puncte. Va fi desemnată câștigătoare piesa care va acumula cel mai mare punctaj.

Finala Naţională Eurovision 2023, în urma căreia va fi desemnată melodia care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest de la Liverpool, va avea loc sâmbătă, 4 martie, începând cu ora 19:00, şi va fi transmisă live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pagina de Facebook Eurovision Moldova și pagina oficială de YouTube Teleradio Moldova.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus