Now Reading
De vorbă cu… OZANA BARABANCEA : “Rolul femeii, dintotdeauna, este să știe că este frumoasă atât pe interior, cât și pe exterior.”

De vorbă cu… OZANA BARABANCEA : “Rolul femeii, dintotdeauna, este să știe că este frumoasă atât pe interior, cât și pe exterior.”

Când spui Ozana Barabancea, spui eleganţă, exigenţă şi excelenţă în profesie. O artistă cameleonică, în permanentă reinventare şi redescoperire de sine, cântăreaţă de operă şi jazz, personalitate TV, jurat al show-ului de televiziune Te cunosc de undeva, actriţă de musical. Recent Ozana Barabancea ne încântă în rolul Kera în cel mai iubit musical al momentului, adresat tuturor vârstelor, Vrăjitoarea Kera şi cele 7 nestemate, în regia lui Răzvan Oprea.

Iar pe 10 martie va bucura toate femeile într-un concert special dedicat lor, la Palatul Naţional al Copiilor, evenimentul Mama, eterna iubire, alături de Orchestra Lumini Sonore și mulți invitați speciali, care se va derula la Palatul Național al Copiilor și unde Daily Magazine este partener media.  Bilete aici

Stăm de vorbă azi cu Ozana Barabancea într-un nou interviu exclusiv, realizat de Daily Magazine.

Bună, Ozana, este o adevărată bucurie realizarea acestui interviu cu tine! Pentru început, spune-mi, ce faci? Cum arată universul tău artistic în prezent?

Universul meu artistic este într-o perpetuă mișcare, transformare, adaptare la noile provocări. Fie dirijez, performez într-un spectacol sau compun muzică, eu mereu am ceva de spus. Și nu puțin este faptul reușesc surprind și să conving atât pe fani cât și pe sceptici. Asta mă distrează maxim.

 

 

ți una dintre personalităţile artistice care mereu se reinventează şi mereu au parte de producţii de succes, de asemenea, o prezenţă mereu elegantă. Care îţi sunt sursele de revitalizare şi inspiraţie, care sunt atuurile ce te-au menţinut mereu în prim-plan artistic?

Sunt versatilă și, totuși, verticală. Sunt elegantă pentru am oameni care se ocupă de imaginea mea. Și, fiind femeie, de mică am învățat de la mama mea să iubesc frumosul. Azi vedem că Estetica frumosului duce o luptă nedorită cu estetica urâtului, dar eu aleg armonia și echilibrul. Cât despre revitalizarea de care ai amintit, ea are loc în momentele de însingurare. Mă încarc atunci când sunt singură și fac o analiză a evenimentelor artistice anterioare, fac o introspecție și mă organizez pentru viitor.

 

Pe data de 10 martie ne vom bucura de un adevărat spectacol muzical, la Palatul Naţional al Copiilor. Ce-ţi doreşți să oferi publicului o dată cu acest spectacol? Şi cum este să fii pe scenă cu proprii tăi copii?

Pentru prima oară se va cinsti mama, femeia, prin baghetele a trei femei dirijor. Pentru prima oară în România un concert cu două coruri reunite, corul de copii și tineret Symbol al Patriarhiei și Corul de copii al Palatului Copiilor. Nu este o întrecere. Este un omagiu adus de trei femei dirijor și mame cu suflete generoase. cânt sau (i) dirijez pe (alături de) copiii mei, Andrew și Gloria, care au crescut între timp, este o bucurie permanentă și o bucurie pentru public. Oamenii gustă acest gen de spectacole și savurează acest tip de emoție unic în felul său.

 

 

 

 

 

Cum priveşți rolul femeii în societatea din România? Şi rolul femeii în arta din România?

Rolul femeii, dintotdeauna, este să știe că este frumoasă atât pe interior, cât și pe exterior. Femeia merită să fie bună, blândă, harnică, rezistentă, mereu bine pregătită, devotată familiei, copiilor, soțului ei. Femeia are înțelepciunea să “țină cu casa”. Femeia are rolul își iubească șiîși respecte și să iși înțeleagă bărbatul. Femeia și bărbatul sunt baza familiei și familia este celula societății.

 

Cât de crâncene sunt pregătirile pentru spectacolul Mama eterna iubire? Cât de perfecţionistă eşți la repetiţîi şi dacă tu ai fi spectator de ce ai alege să cumperi bilet la acest spectacol?

Se muncește mult pentru acest spectacol pe trei planuri diferite. Eu alerg de la o sală de repetiții la alta. Sunt atentă la evoluția pieselor și bucur de fiecare dată când îi surpind pe copii foarte fericiți. Au primit cu bucurie repertoriul propus și ne bucurăm cântăm împreună. Energia pură a inocenței care se degajă în momentul unui spectacol cu copii cântând poate fi comparată cu pogorârea îngerilor din cer printre noi! Ce poate fi mai înălțător?

 

Am vizionat recent spectacolul Vrăjitoarea Kera şi cele 7 nestemate, care ne-a fascinat cu adevărat. Ce reprezintă pentru tine rolul Kera? Ce ai împrumutat din personalitatea ta și ce ai luat din acest personaj?

Personajul este o provocare actoricească și, totodată, o provocare vocală. Vocea cu care spun textul este transformată, căutată, și, în final, găsită. Vocea cântată a fost inițial un risc foarte mare pentru corzile vocale. Dublura mea a refuzat rolul până la urmă, justificând riscul este foarte mare pentru a deveni pacient la un spital de ORL. Însă eu am exersat, am descoperit sunetul potrivit, am dozat corect, mi-am făcut reflexe corecte, am eliminat inteligent orice risc și am pornit la “ luptă”. Secretul muzicianului interpret este sunetul său.

 

See Also

Ai fost descrisă drept cel mai exigent jurat al show-ului TV Te cunosc de undeva. Pe ce mizezi atunci când jurizezi, de fapt, şi cum ai reacţiona tu în calitate de concurent fiind pusă în faţa juratei Ozana?

Nu mă consider cel mai exigent jurat. Dar mă știu foarte pretențioasă. Am o ureche fină și nu fac rabat de la exactitatea sonoră. Nu fi concurentă. Sunt prea bună în ceea ce fac. Eu concurez doar cu mine insămi.

 

Ce-ţi aduce bucurie în cotidian, dincolo de scenă? Cum este femeia Ozana Barabancea în spatele camerelor de filmat?

Femeia Ozana Barabancea este aceeași și în fața, și în spatele camerelor. Sunt simplă, dar profundă. Nu sunt sofisticată, dar transmit ceva și atunci când tac. Uneori privirea mea “tună și fulgeră “mai puternic decât vocea. 

 

Ce sfaturi le-ai da tinerilor care vor să înceapă o carieră în domeniul artistic azi, în România?

Să studieze dedicat arta lor. Iubirea publicului vine doar o recompensă. Unii iubesc aplauzele mai mult decât munca. Aici este o capcană ca o gură de crocodil deschisă ce veșnic stă la pândă.

 

 

Pe final, ce mesaj are de transmis Ozana Barabancea către Ozana din viitor şi către întreg publicul său?

aștept pe 10 martie la Palatul Național al Copiilor unde veți auzi glasuri imaculate de îngeri cinstind mama, sacra iubire feminină.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top