Now Reading
Spectacolul „TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE ȘI VIAȚĂ FĂRĂ DE MOARTE” își va cunoaște publicul în acest weekend!

Spectacolul „TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE ȘI VIAȚĂ FĂRĂ DE MOARTE” își va cunoaște publicul în acest weekend!

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați te invită sâmbătă și duminică, pe 11 și 12 martie 2023, la ora 19:00, Sala Mare, la premiera spectacolului TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE ȘI VIAȚĂ FĂRĂ DE MOARTEpoveste culeasă de Petre Ispirescu, regia Adi Iclenzan, scenariu dramatic – Creație colectivă realizată de echipa artistică a proiectului, după un text scris de conf.univ.dr. Radu Horghidan. 

DISTRIBUȚIE – Vlad Ajder, Elena Anghel, Ciprian Brașoveanu, Petronela Buda, Ștefan Forir, Oana Mogoș, Ionuț Moldoveanu

Spectacol produs în cadrul PROIECT 9. TEATRU ROMÂNESC CONTEMPORAN, program artistic derulat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați în perioada 2021-2024.

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, pleacă de la basmul cules de Petre Ispirescu. Un basm care are foarte multe straturi și care are o puternică legătură cu existența morții, cu frica de moarte care, conștient sau inconștient, ne modelează acțiunile. Nu cred că există nimic mai profund în ființa umană decât frica de moarte…, poate Dragostea. Aș spune că sunt pe același palier: frica de moarte și dragostea, iar acest basm propune mai multe modalități de a ne împăca cu moartea, de a o accepta sau de a evita moartea. Eroul spectacolului alege una dintre ele.  Noi, echipa artistică a acestui spectacol, o să spunem povestea publicului, așa cum o înțelegem noi, în felul nostru, și vom miza pe prima formă de teatru care a existat pe pământ, cea în care un om spunea o poveste unui alt om. Cum se va spune povestea din Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, nu vă pot spune. Vă aștept la teatru ca să vedeți cu ochii voștri și să trăiți o experiență estetică – senzorială în sală! Vă pot spune însă că  personajele sunt cele din basmul original, iar spectacolul este o descoperire personală a fiecărui actor din distribuție la contact cu povestea.a declarat regizorul Adi Iclenzan. 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top