Now Reading
MISIUNE ISPITITOARE, un spectacol de Liana Ceterchi – eleganță pe scena Centrului Cultural Dalles București

MISIUNE ISPITITOARE, un spectacol de Liana Ceterchi – eleganță pe scena Centrului Cultural Dalles București

Vineri, 31 martie, cu începere de la ora 19, la Sala I.C. Brătianu- Centrul Cultural Dalles, publicul bucureștean se va putea bucura de noua premieră sub egida Asociației Femeilor din Teatru /„IF…/DACĂ…PENTRU FEMEI”, spectacolul Misiune ispititoare, în regia Liana Ceterchi. 

Adaptare după corespondența perechii regale: Regele Carol I și Regina Elisabeta, Vol. I (1869-1888) și Vol. II (1889-1913), editura Humanitas. Traducere: Silvia Irina Zimmermann și  Romanița Constantinescu.

,,La 180 de ani de la nașterea Reginei Elisabeta I, cunoscută și sub pseudonimul literar de Carmen Sylva, ne-am luat îngăduința de a aduce în luminile rampei viața celei care a fost atât prima regină a României, cât și inegalabila parteneră de viață și strădanie a lui Carol I de Hohenzollern, întâiul rege al României.

Aducem în luminile rampei pe celebra Carmen Sylva, care a legănat copilăria multora dintre noi, cu poveștile sale, și cea care a lăsat o vastă operă literară: de la poezie, la opere dramatice, romane epistolare, jurnale, memorii și nuvele. Pe celebra Carmen Sylva care a făcut cunoscută lumii occidentale, poezia populară românească, prin traducerile ei și a fost în același timp muză și mecena pentru mulți artiști printre care: Nicolae Grigorescu, Dimitrie Gh. Dinicu, I.L. Caragiale, Elena Văcărescu, Vasile Alecsandri și nu în ultimul rând a lui George Enescu, copilul ei de suflet, care a mărturisit despre ea că era ,,o nedezmințită întruchipare a bunătății.”

O aducem în luminile rampei pe celebra Elisabeta I, ,,mama răniților” din timpul Războiului de neatârnare 1877, pe celebra Elisabeta I, prima regina care a făcut fotografie publicitară, cea care a fondat orașul Orbilor/Vatra Luminoasă, și care nu a pregetat niciun moment în a-și dărui gândurile și inima treburilor țării în ,,Misiunea ispititoare” pe care bunul Dumnezeu i-a încredințat-o pentru România.”  – Liana Ceterchi, regizor.

Distribuție: Liana Ceterchi, Teodora Toader. Asistență regie si sunet: Teodora Toader. Asistență video: Maria Scarlat Malița

Biletele pot fi cumparate online pe www.ticketstore.ro sau de la:

See Also

  1. Casa de bilete a Teatrului Național de Opereta și Musical “Ion Dacian” – B-dul Octavian Goga Nr.1 (luni-vineri 12.00-19.00 și cu o ora înainte de spectacole sâmbătă și duminica)
  2. Casa de bilete a Salii Dalles – B-dul Nicolae Balcescu Nr.18 (luni-vineri 10-17)

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top