Acum citește
Cum vom călători în următorii 50 de ani potrivit opiniilor experților

Cum vom călători în următorii 50 de ani potrivit opiniilor experților

Dacă sistemul biometric de intrare-ieșire în/din Europa (care urmează să fie lansat la sfârșitul anului 2023) sună a fi de înaltă tehnologie, previziunile despre cum vor fi călătoriile peste cincizeci de ani sunt subiecte ale filmelor științifico-fantastice. Compania aeriană low-cost easyJet a cerut unui grup de experți – inclusiv academicieni, futurologi și consilieri de afaceri – să prezică modul în care vor arăta călătoriile în 2070. Descoperirile, publicate în raportul 2070 al companiei de zbor: The Future Travel Report, fac predicții despre alegerile și rezervările vacanțelor, experiența aeroportului și a zborului și despre modalitățile de cazare.

De la pașapoarte cu „semnătură cardiacă” până la garderobe de concediu imprimate 3D, iată la ce ne putem aștepta de la călătoriile din viitor.

Cum își vor rezerva călătorii vacanțele în viitor?

În loc să răsfoiți o broșură lucioasă sau să căutați inspirație în social media, alegerea unei destinații de vacanță în 2070 va fi o experiență Meta.

Așa cum încerci astăzi hainele într-un magazin […] clienții vor putea explora și încerca destinații de vacanță în metaversul online înainte de a face o achiziție”, spune profesorul Birgitte Andersen, CEO al Big Innovation Center.

Veți putea folosi experiențele de realitate virtuală pentru a „încerca înainte de a cumpăra”.

Aceste experiențe vor beneficia persoanelor care au timp sau opțiuni financiare limitate și trebuie să facă o alegere mai bună, educată”, adaugă Andersen.

Cum vor fi călătoriile cu avionul în viitor?

Experții prevăd că în viitor călătoriile vor fi mult mai fluide și mai rapide, cu legături rapide de transport către aeroporturi.

85% dintre călători din multe țări vor ajunge cu transportul public alimentat cu energie electrică, inclusiv cu vehicule autonome ( pe pilot automat),” spune Dr. Patrick Dixon, președintele Global Change Ltd.

S-ar putea chiar să călătorim la aeroport prin e-VTOL – taxiuri aeriene electrice pentru decolare și aterizare verticală care te duc de acasă la aeroport. „Cel puțin 250 de companii dezvoltă deja aceste vehicule de scurtă durată”, explică Dixon.

Check-in-ul în aeroport și securitatea vor deveni din ce în ce mai sofisticate – și vor fi fără coadă. Pe măsură ce vom intra în clădire, software-ul de recunoaștere facială ne va identifica și ne va corela cu zborul rezervat.

În ceea ce privește bagajele, este posibil să nu avem nevoie deloc de ele. „În loc să iei  cu tine haine în vacanță, tot ce vei avea nevoie sunt măsurătorile tale”, spune profesorul Graham Braithwaite, director de sisteme de transport la Universitatea Cranfield.

Când ajungeți la destinație, va exista un serviciu de îmbrăcăminte reciclabilă care vă imprimă garderoba 3D.

Cum vor fi avioanele în viitor?

Confortul și personalizarea vor caracteriza aeronavele viitorului. „Designul biomimetic – copierea eficiențelor găsite în natură – va revoluționa scaunele și confortul aeronavelor”, spune consultantul Dr. Melissa Sterry.

Vezi și

„Inovația în știința materialelor va duce la crearea de materiale mai ușoare, dar mai puternice, pentru o experiență de confort personalizată, în același timp cu menținerea siguranței.”

Cum vor arăta pașapoartele în viitor?

Recunoașterea facială și pașapoartele biometrice sunt deja utilizate, dar până în 2070 experții estimează că toate documentele pentru eliberarea biletelor și de identitate vor fi digitale. Datele biometrice ale călătorilor – cum ar fi amprentele digitale și scanările retinei – vor fi stocate într-o bază de date globală. Aceasta ar putea include și bătăile inimii, deoarece „semnătura cardiacă” a fiecăruia este unică.

Cum vor arăta hotelurile în viitor?

Când vine vorba de hoteluri, experții prevăd mașini fără șofer pentru preluarea de la aeroport și un concierge personal holografic digital.

Decorul camerelor de hotel va fi personalizabil pentru a se potrivi gusturilor dvs. „Gândiți-vă la hotelul în sine ca la un singur organism uman care întâlnește inteligența artificială care controlează toate aspectele șederii dvs., personalizate în funcție de preferințele dvs.”, spune prognozatorul de tendințe Shivvy Jervis.

Un asistent digital de cameră virtuală (gândiți-vă la Super-Alexa) vă va întâmpina și vă va ajuta cu orice, de la comandarea unui prosop nou până la sugerarea unui loc unde să mâncați și efectuarea unei rezervări pentru dvs..”

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus