Acum citește
Follow Art Distribution prezintă programul aniversar 170 de ani “Cu drag, van Gogh”

Follow Art Distribution prezintă programul aniversar 170 de ani “Cu drag, van Gogh”

Pe 30 martie sărbătorim 170 de ani de când unul dintre cei mai mari artiști a venit pe această lume și a făcut din ea un loc mai frumos. Arta lui Vincent van Gogh continuă să inspire până în zilele noastre.

Din dragoste pentru acest mare artist și pentru toți cei care iubesc opera lui, am programat o serie de proiecții aniversare. Dacă doriți să (re)vedeți minunata producție „Cu drag, van Gogh”/ Loving Vincent, primul lungmetraj din lume pictat integral în ulei, un film nominalizat la Oscar în anul 2018 pentru cel mai bun film de animație, o puteți face în București și Timișoara.

 

Regizorii Dorota Kobiela și Hugh Welchman și-au propus să prezinte viața artistului olandez într-o manieră pe cât de curajoasă, pe atât de laborioasă.

125 de pictori din întreaga lume, printre care și artistele plastice de origine română Carmen Belean și Cătălina Codreanu, au realizat 62.450 de fotograme pictate în ulei.

Povestea filmului are la bază peste 800 de scrisori trimise de Van Gogh fratelui său, Theo, cel care l-a sprijinit în demersul artistic şi i-a fost alături toată viaţa. Filmul acoperă ultimul an din viaţa pictorului, ale cărui lucrări au devenit un reper ale artei moderne. Problemele sale mintale, dar şi presupusa sa sinucidere, sunt prezentate prin intermediul unor personaje din operele sale, dar şi cu ajutorul unor figuri noi, importante în desluşirea controversatului său sfârşit.

Clipul aniversar poate fi văzut aici

 

 

Programul aniversar 170 de ani “Cu drag, van Gogh”:

Vezi și

București, Point Hub, joi, 30 martie, ora 20:00

Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-loving-vincent-point

 

Timișoara, Cinema Victoria, joi, 6 aprilie, ora 18:30

Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-cu-drag-van-gogh

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus