Now Reading
Fotografii nevăzute din „Beatlemania” de Paul McCartney, prezentate la National Portrait Gallery din Londra

Fotografii nevăzute din „Beatlemania” de Paul McCartney, prezentate la National Portrait Gallery din Londra

Noi fotografii ale trupei The Beatles, realizate de Paul McCartney la apogeul „Beatlemania”, sunt dezvăluite la National Portrait Gallery din Londra. În perioada 28 iunie-1 octombrie anul acesta, la redeschiderea galeriei se vor vedea 250 de fotografii realizate de legenda muzicală a colegilor săi de trupă și din turneul susținut în perioada 1963-64.

Fotografiile realizate de Paul McCartney în perioada 1963-64: Eyes Of The Storm vor arăta la fel ca„Beatlemania” de pe camera Pentax a basistului și cântărețului trupei.

Un album foto însoțitor, intitulat 1964: Eyes Of The Storm, va fi lansat pe 13 iunie prin Penguin Press.

Vorbind în prefața albumului, McCartney a spus despre perioada respectivă: „S-a simțit ca și cum milioane de ochi s-au așezat brusc asupra noastră, creând o imagine pe care nu o voi uita niciodată pentru tot restul vieții mele”.

Despre dragostea lui pentru fotografie, el a adăugat: „Adevărul este că întotdeauna am fost interesat de fotografie, de când eram foarte tânăr, când familia noastră deținea un mic aparat foto tip cutie în anii 1950.

Obișnuiam să iubesc întregul proces de a încărca o rolă de film Kodak în camera noastră Brownie.”

Vedeți mai jos o selecție de imagini din carte și din expoziție.

John Lennon. Paris, 1964. Credit: Paul McCartney.

 


Mulțimile care ne urmăreau în „A Hard Day’s Night” s-au bazat pe momente ca acesta. Imortalizat în spatele mașinii noastre pe West Fifty-Eigth, traversând Avenue of the Americas. Credit: Paul McCartney, 1964

 

Fotografi în Central Park. New York, 1964. Credit: Paul McCartney.

See Also

 

Paul McCartney
Ringo Starr, Londra. Cred

Auto portret. Londra, 1963. Credit: Paul McCartney.

De asemenea, a fost anunțat un nou documentar Paul McCartney care explorează viața muzicianului după destrămarea trupei The Beatles. Man On The Run va fi regizat de regizorul Morgan Neville și se va baza pe „acces fără precedent la o arhivă nemaivăzută până acum a videoclipurilor și fotografiilor de acasă ale lui Paul și Lindei, precum și noi interviuri”, pentru a cronica timpul dintre despărțirea trupei Beatles și ascensiunea Wings în anii ’70.

Potrivit unui comunicat de presă, Man On The Run va servi drept „documentarul despre ieșirea lui Paul din dizolvarea celei mai mari trupe din lume și creația sa triumfătoare a unui al doilea deceniu de repere muzicale – o amploare strălucitoare și prolifică”.

Fiind un obsesiv în viață pentru tot ceea ce a însemnat McCartney, am simțit întotdeauna că anii 1970 au fost marea parte subexaminată a poveștii sale”, a spus Neville într-o declarație. „Sunt încântat să am șansa de a explora și de a reevalua acest moment crucial din viața și opera unui mare artist.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top