Now Reading
Casa în care celebra scriitoare Jane Austen a scris romanul Mândrie și prejudecată a fost scoasă la licitație

Casa în care celebra scriitoare Jane Austen a scris romanul Mândrie și prejudecată a fost scoasă la licitație

Pentru adepții dramelor de epocă ale lui Jane Austen, cu toată eleganța lor manierată, dar și pentru amatorii de licitații, o nouă ocazie pare de neratat. Casa Steventon  din Hampshire – zona unde autoarea a scris unele dintre cele mai iubite romane ale sale, inclusiv Mândrie și prejudecată – tocmai a fost listată pentru 8,5 milioane de lire sterline (10,2 milioane de dolari).

O bijuterie istorică, conacul georgian a fost ridicat la începutul secolului al XIX-lea de către fratele mai mare al lui Austen, Edward, pentru a înlocui casa în care s-a născut și a crescut. Autoarea a locuit în casa originală din 1775 până în 1801, când tatăl ei, rector de sat de mai bine de patru decenii, s-a pensionat și a mutat familia la Bath.

Casa Steventon a fost locul nașterii autoarei iconice Jane Austen”, a spus Ed Sugden, directorul Savills, agenția de înregistrare a proprietății, împreună cu Knight Frank. „Deși structura originală a dispărut de atunci, capodopera georgiană care se află în prezent, imaginată de fratele ei mai mare Edward, se potrivește perfect mediului pe care Austen l-a surprins în scrisul ei.”

Austen și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în casa originală Steventon, unde a scris unele dintre cele mai canonice lucrări ale sale, inclusiv Sense and Sensibility (1811), Pride and Prejudice (1813) și Northanger Abbey (1817).

Evocând decorurile impunătoare ale cărților ei, casa este cuibărită în dealuri înverzite învăluite de păduri verzi. Mai multe grădini sunt împrejmuite pe 52 de acri ale proprietății, la care se ajunge printr-o alee mărginită de copaci și se mândrește cu un teren de tenis, piscină încălzită, o seră și o căsuță construită din cărămidă, precum și o structură fermecătoare cu două dormitoare, Clover Cottage.

See Also

În interior, cei 7.000 de metri pătrați ai Steventon House au fost renovați cu gust de-a lungul anilor. Casa include șase dormitoare, patru băi și patru săli de recepție, cu elemente ornamentate de epocă, cum ar fi șeminee sculptate și tavane înalte împodobite cu cornișe și muluri elaborate. De asemenea, a fost mobilat cu facilități moderne sofisticate, inclusiv unități de bucătărie la comandă și o pivniță de vinuri cu temperatură controlată.

Familia Austen a trăit în locuința inițială prin amabilitatea unei rude, Thomas Knight of Chawton, care l-a ajutat să-l plaseze pe tatăl lui Austen,  reverend, drept rector al Universității Sfântul Nicolae. Fratele lui Austen, Edward Austen Knight, a distrus structura din secolul al XVI-lea în 1826 pentru a ridica noua Casă Steventon. A locuit acolo până când a vândut proprietatea celui de-al doilea duce de Wellington în 1855.

Este „o oportunitate excepțională” „de a locui într-una dintre cele mai remarcabile case de țară din Hampshire – și într-adevăr, din Marea Britanie”.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top