Now Reading
Gala Extraordinarã a Dansului @Odeon⎪Rãzvan Mazilu & friends

Gala Extraordinarã a Dansului @Odeon⎪Rãzvan Mazilu & friends

Începând cu anul 2001, Teatrul ODEON e singurul teatru din România care produce și găzduiește spectacole de dans printr-un program longeviv și coerent dedicat Terpsihorei, „Dans la Odeon”Prin producții proprii, Gale Extraordinare, dans contemporan, neoclasic sau teatru-dans, cu săli întotdeauna pline, Odeonul a deschis larg ușile către marele public, contribuind decisiv la dezvoltarea artei dansului în România.

În acest an, pe 29 aprilie, de Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită în lume de peste 40 de ani, vă invităm în eleganta noastră Sală Majestic, începând cu ora 19.00, să fiți alături de Răzvan Mazilu și invitații săi, la cea de-a XIX-a ediție a Galei Extraordinare a Dansului @ODEON.

„Tocmai pentru că suntem marcați de o pandemie necruțătoare, tocmai pentru că suntem vecini cu un război oribil, cred că e momentul să continuăm să dansăm.
Sărbătorim, deci, dansul pe scena Teatrului ODEON, conform tradiției, într-o Gală Extraordinară în care veți trece printr-un pas de dans de la balet clasic la street-dance, de la dans contemporan la tango. Sărbătorind dansul noi sărbătorim, de fapt, viața.”-
Rãzvan Mazilu

Inițiatorul și coordonatorul proiectului, coregraful, dansatorul și regizorul Răzvan Mazilu, a propus o alternativă la spectacolele de teatru, în contextul în care scena Teatrului Odeon și-a dezvoltat o tradiție încă din anii ’90, găzduind Centrul de Expresie Artistică, care a funcționat în acest teatru.

Invitații din acest an ai Galei Extraordinare a Dansului sunt: Emanuel Neagu * Julia Baro/ Rachel Gil/ Alexandre Plesis (Opera Națională București) * Câștigătorii Galei Tânărului Actor 2022: Laura Gabriela Oana/ Cristina Danu/ Maria Grosu/ Andrei Duțu * Ciprian Chiujdea (fragment din spectacolul Cosmic Latte) * Clubul de tango Tangotangent * elevii Liceului de Coregrafie Floria Capsali”.

Gazdele serii vor fi actrița Rodica Mandache și coregraful, dansatorul și regizorul, Răzvan Mazilu.

See Also

La finalul evenimentului va avea loc lansarea cărții Trăiesc pentru dans de Ileana Iliescu, apărută la Editura Vremea, iar ulterior, cartea va putea fi achiziționată din foaierul Sălii Majestic.

Durată: 2 ore
Preț bilete: 80 de lei (Cat. I) și 50 de lei (Cat. a II-a)

Biletele pot fi achizitionate de aici.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top