Now Reading
Delegația României pleacă sâmbătă la Liverpool pentru Eurovision 2023

Delegația României pleacă sâmbătă la Liverpool pentru Eurovision 2023

Delegația României la Eurovision 2023 va pleca de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București cu destinația Liverpool, sâmbătă, 29 aprilie a.c.

Cu doar câteva zile înainte de îmbarcare, Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, a declarat că este optimist și se simte foarte pregătit pentru evenimentul special care urmează sa aibă loc: “Toată această pregătire pentru Liverpool a fost și este foarte intensă, orele trec cu o rapiditate uimitoare printre repetiții la canto, filmări, lucru în studio, interviuri și mesaje video. Îmi doresc să fim o echipă foarte sudată, să fim tonici și să facem cea mai bună figură în concursul din acest an. Mulţumesc publicului care ne-a susţinut până acum, sper să ne sprijine în continuare şi împreună să reuşim o performanţă notabilă. Până atunci, urmăriţi programele Televiziunii Române și conturile de pe rețelele de socializare ale TVR, unde vă vom ţine la curent cu ultimele noutăţi.

În perioada imediat următoare, dupa sosirea în Liverpool, echipa Delegaţiei României va avea un program complex, care va include repetiţii, şedinţe tehnice, interviuri, sesiuni foto și întâlniri cu fanii. Prima repetiție este programată pe 1 Mai, la Liverpool Arena.

Theodor Andrei va intra în concurs din poziția a treia, în cea de-a doua semifinală, în data de 11 mai.

Revenit recent din turneul său de promovare, organizat de Televiziunea Română, artistul a povestit și despre cele două deplasări, din 15-16 aprilie, de la Amsterdam şi Londra, care au constituit o minunată experiență profesională.

“Am avut parte de două zile extraordinare la pre-party-uri-le de la Amsterdam și Londra. După aterizarea la Amsterdam, am mers direct la sala de spectacole, unde, la intrare, numeroși fani așteptau să ne vadă pe noi, artiștii. Cum m-au văzut, au pus “D.G.T (Off And On)” pe toate boxele și apoi au venit foarte mulți să facem poze împreună sau să le semnez pe pozele cu mine. M-am simțit extraordinar de apreciat și am încercat să vorbesc cu toată lumea. Am rămas plăcut surprins când am auzit atâtea voci cântând în limba română versurile din D.G.T. După concert, am fost invitat și la after-party, unde am cântat un medley cu piese celebre din Eurovision și, din nou, publicul a fost aproape de mine. În Londra am avut o surpriză placută în camera de hotel, unde am găsit o chitară superbă și la care m-am încălzit un pic. Am mers la sala de spectacol, unde am filmat câteva videoclipuri alături de BBC, am dat interviuri, iar apoi am început concertul. Oamenii ne-au primit cu brațele deschise, ba chiar au devenit fanii personajului “Mânuțul“ sau “România’s huge hand “ și am bătut palma cu sute de oameni veniți în public. Ne-am întors în București, având în bagaj o experiență extraordinară, mulți fani și un mindset foarte bun pentru ceea ce urmează să facem în Liverpool. Mii de inimi au bătut în ritm de Rock’and’Roll românesc. Ăsta e doar începutul. Mulțumesc din suflet pentru tot!”, a detaliat Theodor.

Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023, în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa “D.G.T. (Off and on)”.

Semifinalele şi finala, care se vor desfăşura la Liverpool Arena sub sloganul „United by Music”, vor fi transmise în direct, în zilele 9, 11 şi 13 mai, pe canalele TVR.

Despre Eurovision:

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

See Also

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top