Now Reading
Explorează orașul Liverpool – organizatorul Eurovision Song Contest 2023

Explorează orașul Liverpool – organizatorul Eurovision Song Contest 2023

Liverpool va ocupa centrul scenei în această lună, când va începe Eurovision Song Contest în perioada 9-13 mai.

Dar există o mulțime de alte motive pentru a vizita acest oraș istoric în 2023.

Bienala de la Liverpool – cel mai mare festival de artă din Marea Britanie – își sărbătorește cea de-a 25-a aniversare, în timp ce o mulțime de hoteluri, restaurante și muzee noi se deschid.

Iată ghidul nostru pentru Orașul Muzicii UNESCO din Marea Britanie.

Ce să faci în Liverpool

Liverpool este un oraș uriaș cu o mulțime de cartiere mai puțin cunoscute, în plină experiență de explorat. Însă punctele turistice de atracție – dintre care multe se găsesc pe malul apei – nu trebuie ratate.

 

Clădirea Royal Liver: pentru peisaje urbane și perspective istorice
Această structură extinsă, listată de gradul I, a fost construită în 1911 ca sediu al unei companii de asigurări. Împreună cu clădirea Cunard și clădirea Port of Liverpool, este una dintre așa-numitele „trei grații” – un hat-trick al structurilor istorice de pe malul apei orașului.

Rezervați turul 360 al Royal Liver Building și veți putea admira priveliștile asupra orizontului Liverpool de la etajul 15 al clădirii, înainte de a afla mai multe despre povestea din spatele primului zgârie-nori din Europa în timpul unei experiențe audio-vizuale captivante.

Catedrala din Liverpool: pentru priveliști la 360 de grade și pentru mesele locale
Catedrala din Liverpool este cea mai mare din Marea Britanie și are cele mai mari arcade gotice din lume. Clopotele sale cântăresc 16 tone. A fost proiectată de Giles Gilbert Scott, care avea doar 22 de ani când a câștigat un concurs pentru a obține postul în 1902. Catedrala are chiar și propriul restaurant, Welsford Bistro. Mergeți acolo pentru a încerca un castron de Scouse – o supă copioasă (și delicatese Liverpudlian) făcută cu carne de vită și legume. După aceea, renunțați la orice răsfăț, înscriindu-vă la Experiența Turnului catedralei, care implică două lifturi și 108 trepte. Dar merită – vă veți bucura de vederi la 360 de grade din vârful catedralei.

 

The Beatles Story: Pentru o călătorie în trecutul muzical al Liverpool
Nu trebuie să fii fan al celor de la Fab Four pentru a te bucura de această atracție muzicală obligatorie. Punctele de atracție de la Beatles Story, pe malul apei din Liverpool, includ replici ale unor locații precum Abbey Road Studios și The Cavern Club (locul din Liverpool unde Beatles au concertat pentru prima dată).

Suvenirele expuse includ ochelarii lui John Lennon, setul de tobe al lui Ringo Starr și versurile scrise de mână. Nu ratați Discovery Zone, unde puteți reda clasicele Beatles în timpul unei sesiuni de karaoke pe o replică a scenei Cavern Club.

 

Eureka! Știință + Descoperire: Pentru distracția interactivă în familie
Călătorești cu copiii – micuți Einstein în devenire? Vor adora  Muzeul Știință + Descoperire Eureka, conceput pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani.

Această atracție din centrul orașului, care s-a deschis în aprilie 2023, are zone dedicate naturii, anatomiei (nu ratați părțile supradimensionate ale corpului), meșteșugurilor și arhitecturii, iar accentul se pune ferm pe distracția interactivă.

 

The Anfield Abseil: Pentru fanii fotbalului și pasionații de adrenalină
Anfield nu mai este pur și simplu unul dintre cele mai mari stadioane de fotbal din Europa și casa FC Liverpool. Este, de asemenea, un loc grozav pentru vizitatorii dornici să obțină o perspectivă complet nouă asupra orașului. De la începutul anului 2023, vizitatorii au putut opta pentru Anfield Abseil – șansa de a urca în vârful acoperișului tribunei principale înainte de a coborî în rappel pe partea uneia dintre cele mai mari tribune de fotbal pentru toate locurile din Europa. Tururile din culise oferă o perspectivă genială atât asupra clubului, cât și asupra locației.

 

See Also

Unde să mănânci și să bei în Liverpool
Liverpool încă nu a revendicat o râvnită stea Michelin, dar bănuim că nu va trebui să aștepte mult.

Deschiderile recente de restaurante includ Hawksmoor, lanțul de restaurante cunoscut pentru fripturile sale. Restaurantul din Liverpool s-a deschis în noiembrie 2022. Este situat în clădirile  listate gradul II ale orașului, o structură istorică care acoperă un întreg bloc și care a găzduit cândva sediul companiei de transport maritim The Blue Funnel Line.

Unele dintre cele mai cool locuri culinare pot fi găsite acum în zona Triunghiului Baltic, un cartier modern transformat recent, aproape de centrul orașului.

Piața Baltică

Să luăm, de exemplu, Piața Baltică, un loc în stilul unei săli de restaurant, unde veți găsi totul, de la bucătăria din Orientul Mijlociu până la burgeri de dimensiuni mari. Încercați cafeaua  de la Press Bros Coffee, renumită pentru martini-uri espresso – noi vă recomandăm Classic, făcut cu lichior de cafea, vodcă, Frangelico și sirop de vanilie.

Pentru ceva mai elegant, luați în considerare restaurantul Manifest din Triunghiul Baltic. A fost deschis de bucătarul Paul Durand (care și-a perfecționat meșteșugurile la Michelin-Moor Hall din Lancashire) și partenerul său Charlotte Jones în 2022. Așteptați-vă la ingrediente locale de sezon și prețuri grozave (deliciosul halibut fript servit cu sparanghel din surse locale vă va costa doar 24 GBP/27 EUR).

În cele din urmă, ridicați factorul de distracție la Albert’s Schloss, recent deschis de pe Bold Street. Aici, bucătăria alpină este servită într-un decor inspirat de o cabană de munte, chiar în inima orașului Liverpool (sună ciudat, dar funcționează). Mâncărurile includ specialități precum spätzle și fondue, în timp ce băutura răcoritoare lichidă acoperă totul, de la bere alpine până la o gamă largă de schnaps (destul de puternic).

Unde să stai în Liverpool
Dacă zona centrală este o prioritate, nu puteți greși cu Delta Hotels by Marriott Liverpool City Centre (marriott.com). Se află la doar câțiva metri de gara orașului Lime Street și la câțiva pași de puncte de atracție precum Liver Building, St George’s Hall și Albert Dock. Există și câteva hoteluri noi interesante la orizont. Printre acestea se numără Hotelul Municipal Liverpool MGallery, care urmează să se deschidă în clădirile municipale de gradul II până la sfârșitul lunii mai.

De asemenea, recomandăm Radisson RED Liverpool, care s-a deschis la începutul lui 2023 lângă Gara Lime Street. Îl veți găsi în interiorul unei clădiri care datează din anii 1800, când proprietarii de căi ferate au construit un hotel pentru a găzdui numărul tot mai mare de vizitatori care folosesc rețeaua feroviară în expansiune rapidă a Marii Britanii.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top