Now Reading
Totul despre Dune – Part 2 – noul film care provoacă valuri de bucurie în rândul fanilor

Totul despre Dune – Part 2 – noul film care provoacă valuri de bucurie în rândul fanilor

După debutul mult așteptat al părții a doua a filmului Dune, fanii au apelat la rețelele de socializare pentru a-și împărtăși reacțiile entuziaste față de incredibila fidelitate a filmului. Continuarea regizată de Denis Villeneuve urmează adaptarea din 2021 a romanului epic SF scris de Frank Herbert în 1965. Dune: Partea a doua va continua călătoria lui Timothee Chalamet, Paul Atriedes, în timp ce moștenitorul Casei Atriedes își unește forțele cu Fremen pentru a lupta împotriva celor care i-au vizat familia. În ciuda mai multor adaptări Dune din trecut, iterația lui Villeneuve corespunde cel mai aproape de seria de volume, după ce a primit laude pentru Dune: Partea 1, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al poveștii.

Dune: Partea a doua reprezintă revenirea în distribuție pentru Chalamet, Zendaya, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Javier Bardem și Rebecca Ferguson, însă include și mulți noi actori talentați pentru repovestirea SF a lui Villeneuve. Austin Butler îl va portretiza pe Feyd-Rautha Harkonnen, cel mai tânăr nepot al lui Barron Vladimir Harkonnen din Skarsgard și succesorul planificat al conducerii lui Arrakis, care va fi unul dintre cei mai remarcabili oponenți ai lui Paul. Alături de Feyd-Rautha, Dune: Part Two va extinde, de asemenea, distribuția dincolo de Arakkis, până la Vechiul Imperiu însuși, astfel împăratul Shaddam IV al Casei Corrino și Prințesa Irulan vor fi interpretați de Christopher Walken și, respectiv, Florence Pugh.

Pe de altă parte, Villeneuve a promis că distribuția în continuă creștere a sequelului nu va umbri personajele existente, care au jucat doar un rol mai mic în primul film. Războinica Chani, interpretată de  Zendaya, de pildă, va avea o prezență mai mare în sequel după un rol limitat la viziunile lui Paul din filmul din 2021. Zendaya a asigurat că Dune: Partea a doua va prezenta o explorare aprofundată a relației înfloritoare dintre Chani și Paul în mijlocul tulburărilor războiului.

See Also

Cu Warner Bros. Discovery dornic să promoveze franciza Dune în televiziune prin Dune: The Sisterhood, și Villeneuve sperând să aducă pe ecrane romanul din 1969 Dune: Messiah, reacțiile timpurii la adresa Dune: Part Two sunt un semn promițător pentru viitorul film. Pe baza comentariilor pozitive, Villeneuve a adaptat fructuos lumea Arrakis care mulțumește baza de fani noi și existenți. Odată cu începerea oficială a campaniei, Dune: Part Two, a devenit deja unul dintre cele mai așteptate filme din 2023.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top