Now Reading
Claudiu Dumitrache, prezentatorul Premiilor Radar de Media: „un fel de Critics Choice” | Maia Morgenstern și Dan Negru printre laureații de anul acesta

Claudiu Dumitrache, prezentatorul Premiilor Radar de Media: „un fel de Critics Choice” | Maia Morgenstern și Dan Negru printre laureații de anul acesta

Premiile Radar de Media, cele mai importante recunoașteri din industria mass-media din România, acordă de anul trecut categoria premiilor speciale Myosotis. Acestea sunt stabilite de Comisia de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței și anul acesta, în cadrul RDM Summer Gala din 27 iunie de la Ambasad’Or Events, vor fi acordate unor personalități precum Maia Morgenstern și Marius Bodochi, Dan Negru, Gheorghe Zamfir și Daniel Jinga.

 

Prezentatorul și președintele comisiei, Mihai-Claudiu Dumitrache, a vorbit despre noul concept într-un interviu recent, declarând că „în România, oamenii sunt ușor manipulați, sursele media sunt inundate de imoralitate și perversitate”. Cu ocazia împlinirii vârstei de 24 de ani, acesta a mai povestit pentru Life.ro despre cum a început colaborarea cu Radar de Media.

 

… jurnalistul Dorin Huntai, fondatorul publicației, mi-a propus inițial să prezint și să cânt în cadrul galei din 2022. Nu am fost hotărât. Parcă nu mă simțeam pregătit nici să cânt la un asemenea eveniment, nici să prezint, mai ales că eram într-o perioadă mai liniștită. (…) Ulterior, Dorin a avut nevoie să se retragă din București și mi-a încredințat întreg proiectul galei. Nu am mai putut să refuz. Ideea m-a provocat din mai multe puncte de vedere și am socotit că poate așa e rânduit. Am fost pus în situația de a mă adapta rapid, de a căuta o echipă pricepută și de a organiza evenimentul.”a povestit Claudiu pentru Life.ro

 

Premiile Myosotis, un fel de Critics Choice

 

… am apelat la producătoarea Raluca Mihaela Găină, cu care mi-am format o echipă de specialiști și am pus bazele noului concept, integrând Comisia de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței și Premiile Myosotis, ca un fel de Critics Choice, dacă vreți.

 

De asemenea, Claudiu a menționat cum a început colaborarea cu Simona Țăranu de la Digi24: „Vizionând podcastul lui Adrian Artene, am descoperit-o pe Simona Țăranu, care vorbea despre rugăciuni și acatiste. (…) Am fost suprins să aflu o fată, din industria de televiziune, care are asemenea preocupări spirituale și intelectuale. În general, fetele din zona televiziunii vorbesc despre mantre, yoga, zodii, numere, aspecte ce anulează automat valoarea de femeie educată, rațională, responsabilă și serioasă.”

 

„Cel mai mare stres din viața mea”

 

Radar de Media a însemnat cel mai mare stres din viața mea și încă înseamnă asta. (…) nu se poate construi un astfel de eveniment fără micile compromisuri specifice manifestărilor mondene. Dar, în timp, poate reușim să uniformizăm lucrurile, deși vocea publicului este importantă și trebuie luată în considerare. Problema este că, în România, oamenii sunt ușor manipulați, sursele media sunt inundate de imoralitate și perversitate.”

Raluca Mihaela Găină, Simona Țăranu, Claudiu Dumitrache, Marius Bodochi, Cătălin Botezatu – Radar de Media 2022

Am stat și noi de vorbă cu Claudiu, solicitând mai multe detalii despre personalitățile premiate la RDM Summer Gala de anul acesta și despre noutățile din spatele cortinei. Evenimentul va avea loc la Blueberry Pool by Ambasad’Or Events, cu participarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și cu sprijinul omului de afaceri Nicușor Stan. Printre partenerii oficiali ai evenimentului se numără Daily Magazine, Agerpres, Asociația Română pentru Protecție Privată, Casa de Avocatură Roșu & Bălășoiu, Radio România, Trends by Adina Buzatu și Svetlana Karahan. Ceremonia va fi prezentată de Simona Țăranu și Claudiu Dumitrache.

 

Myosotis Media Group, alături de GMR Media, vor prezenta și anul acesta proiectele Radar de Media. Pe 27 iunie, la Ambasad’Or Events din Otopeni, vă invităm la RDM Summer Gala, unde va concerta Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision de anul acesta, dar unde surprizele se vor tine în lanț, ca niciodată. În Comisia de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței s-au mai  alăturat, de anul acesta, Leyla Salman (profesor de tehnică vocală completă și antrenor la Vocea României) și Simona Țăranu.

 

Vrem să ducem mai departe tradiția Premiilor Radar de Media, pe care Dorin Huntai a construit-o până acum, dar și să privim nevoia reală a unui eveniment care să facă în România distincțiile dintre consum și valori, privind, în mod special, spre ce e luminos.a declarat Claudiu Dumitrache pentru Daily Magazine.

 

Care sunt personalitățile premiate anul acesta?

 

Claudiu a menționat că premiile de vot continuă până la data de 26 iunie, iar „printre laureații premiilor speciale se numără Gheorghe Zamfir, Dan Negru, Maia Morgenstern și Marius Bodochi, Marina Almășan, Sorin și Diana Gadola, Daniel Jinga, Adrian Artene, Cătălin Botezatu, Radu Andrei Tudor, Moxy Bucharest Old Town, Alina Neacșa, Kanal D, Radio România și TVR.

 

Theodor Andrei, laureat al premiului Myosotis la Gala Premiilor Radar de Media din 2022

See Also

 

 

Cine este Claudiu Dumitrache

 

Claudiu Dumitrache, în vârstă de 24 de ani, este cel mai tânăr jurnalist din istoria presei românești care a primit premiul UZPR pentru excelență și performanță în mass-media. De asemenea, prin activitatea de scriitor, jurnalist și muzician, a fost omologat în Cartea Recodurilor din România pentru stabilirea recordului național de cel mai tânăr autor de autobiografie. Alte premii care i s-au acordat pentru activitatea sa de-a lungul timpului sunt premiul Music Awards Tv și titlul de Cetățean de Onoare. În 2016 a lansat melodia „Lumea Mea”, compoziție proprie pe versurile unei poezii scrise de mama sa. Din 2020 este Ambasador al Culturii al federației Euro Education și declarat, alături de Ioan-Aurel Pop, Eugen Doga și Dan Puric, personalitate notorie a culturii în Republica Moldova.

 

După ce a decis să se retragă din cariera muzicală, a fondat trustul de presă culturală Myosotis Media Group care integrează revista Regal Literar de sub egida UZPR. Personalități ca Jonathan Jackson, Michael James Down, EB Davis, Nicolae Dabija și Romanița Iovan au scris despre el, iar regizorul Andrei Zincă a declarat că este o personalitate unică în peisajul românesc. Conform Wall-Street.ro și Life.ro i-a cântat lui Miley Cyrus și a susținut aproape două mii de spectacole, ajungând în atenția unor afaceriști și celebrități din Europa și SUA, ca Michaela Rose, Cheryl Shuman (CEO Beverly Hills Cannabis), Isaac Cates din comisia de vot a Recording Academy / Premiilor Grammy, Michael Koch din consiliul Forbes și chitaristul lui Celine Dion.

 

Este înrudit cu Jean de la Craiova și este membru afiliat centrului de filozofie din cadrul Societății Academice de Cercetare a Religiilor și Ideologiilor, cercetând psihologia muzicală și religiozitatea lui Albert Einstein. A studiat canto clasic la Școala Populară de Arte din Târgoviște, a publicat câteva cărți de eseu și poezie, a călătorit în Europa, Statele Unite și Asia și a absolvit cursuri acreditate de London School of Business and Communication în domeniile jurnalismului și comunicării media, dezvoltării personale și relațiilor interumane. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, spunea despre el că este simbol pentru viitorul creației intelectuale și că va duce artele mai departe.

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top